miercuri, 26 ianuarie 2022

Poliția italiană a destructurat o rețea tv prin protocol IP ilegală utilizată de peste o jumătate de milion de persoane

Parchetul din Milano a delegat Guardia di Finanza din Milano să efectueze diverse percheziții pe întreg teritoriul Italiei, în cadrul unei vaste operațiuni denumită „The Net”, pentru a combate o rețea tv prin protocol IP (Internet Protocol Television) care oferea servicii în mod ilegal. Investigațiile, care determinaseră o intervenție inițială în septembrie 2020, au făcut acum posibilă identificarea și dezafectarea unei rețele tv prin protocol IP folosită de către peste o jumătate de milion de utilizatori, precizează Guardia di Finanza într-un comunicat pentru presă.

Perchezițiile, efectuate cu sprijinul diferitelor departamente ale Guardia di Finanza situate pe întreg teritoriul italian, au contribuit la dezmembrarea unei infrastructuri tehnologice complexe, care opera la nivel național, responsabilă de difuzarea ilegală prin internet a televiziunilor cu plată. 

Pe parcursul operațiunii au fost percheziționate locuințele a douăzeci de persoane (cu domiciliul în Toscana, Emilia-Romagna, Campania și Calabria) care participau în diferite moduri la generarea și distribuirea de fluxuri tv prin protocol IP ilegale.

În Campania a fost identificat administratorul unei structuri care opera ca un adevărat furnizor de servicii de internet, ale cărei servere permiteau operarea diferitelor sisteme tv prin protocol IP ilegale. În aceeași regiune a existat și o altă entitate, responsabilă cu achiziționarea și gestionarea plăților aferente abonamentelor la serviciul Sky, destinate să alimenteze fluxurile din rețeaua tv prin protocol IP ilegală.

În Toscana, un alt suspect (prin utilizarea a peste 50 de dispozitive mobile) a distribuit ilegal conținut audiovizual al Sky, permițând astfel utilizatorilor să îl vizioneze, fără a plăti abonamentul oficial, mai precizează Guardia di Finanza in comunicatul pentru presă.

Conform presei italiene, personajul central al anchetei, administratorul grupului, ar fi acuzat nu doar că a gestionat rețeaua, ci și alte centre de piratare a conținutului media, jucând un rol esențial în sectorul ilegal. Împotriva tânărului de 25 de ani a fost emis mandat de percheziție în provincia Salerno, zona din care este originar, chiar dacă, din cele aflate de presa italiană, tânărul locuiește momentan în Dubai, grație încasărilor ilicite pe care le-ar fi acumulat.


Niciun comentariu despre subiectul „Poliția italiană a destructurat o rețea tv prin protocol IP ilegală utilizată de peste o jumătate de milion de persoane”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile