luni, 10 ianuarie 2022

Sezonul 9 din „Blestemul Insulei Oak” debutează la HISTORY Channel

HISTORY Channel revine, în exclusivitate, cu noi episoade din cel de-al nouălea sezon al serialului „Blestemul Insulei Oak”, începând cu 11 ianuarie, în fiecare marți, de la ora 22:00, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Vânătorii de comori Rick, Marty și echipa se întorc pe insula Oak pentru cel mai mare sezon de până acum, aducând cu ei mai multă determinare, resurse și tehnologie decât oricând în încercarea lor de a rezolva misterul comorii vechi de 226 de ani.

Testele seismice efectuate la sfârșitul sezonului trecut au scos la iveală o posibilă navă scufundată și îngropată într-o mlaștină de formă triunghiulară. Echipa va folosi foraje la mare adâncime, scufundări strategice și o săpătură istorică pentru a descoperi misterioasa comoară din adâncuri.

După ce au încheiat un parteneriat cu unul din coproprietarii insulei, Tom Nolan (fiul răposatului vânător de comori Fred Nolan) Rick, Marty și Craig Tester obțin acces la noi zone private ale insulei, aducându-le speranța că vor descoperi posibila comoară.

Frații Lagina și echipa de căutători investesc în și mai multă aparatură ultramodernă pentru detectarea metalelor de pe suprafața insulei, în timp ce săpături arheologice extinse vor fi efectuate în apropierea fundațiilor celor două ferme istorice deținute în trecut de Daniel McGinnis și Samuel Ball.

Batardoul de la Golful lui Smith va fi extins pentru a permite echipei să efectueze cercetări mai ample decât cele de anul trecut, în urma cărora au fost scoase la suprafață numeroase structuri construite de mâna omului, structuri care ar preceda cu două decenii descoperirea Gropii cu Bani din anul 1795.

„Frăția Săpăturilor” va fi cu ochii pe calele de construcție precum și pe drenurile din piatră în speranța găsirii de noi artefacte, precum crucea de plumb din secolul al XIV-lea găsită acum doi ani de zile. Analizele efectuate de echipă au dovedit că proveniența ei este una europeană, fiind asociată cu Franța și zona de influență a Templierilor, indicând că această cruce de plumb nu e doar cea mai interesantă descoperire din istoria comorii de pe Insula Oak, ci este, fără îndoială, și cea mai importantă.

Vânătorii de comori vor face foraje și săpături mai sus de plajă în căutarea așa-zisului punct de convergență a drenurilor, mizând pe existența unui tunel subteran care ar putea duce direct la Groapa cu Bani.

În zona Gropii, înarmați cu tehnologie de sondare de ultimă oră și utilaje grele de săpat, frații Lagina vor folosi un radar ce analizează subteranul în căutarea tunelului inundat ce duce spre posibila comoară, demarând astfel cea mai mare săpătură pentru găsirea „Cufărului lui Chappell - o ladă de lemn de 2,10 m înălțime, descoperită de căutătorii de comori William Chappell în 1897 și despre care se crede că ar conține aur și manuscrise vechi.

Legenda comorii ascunse pe insula Oak pornește în jurul anului 1700, când au fost observate lumini în mijlocul nopții, iar cei trimiși să investigheze pe insulă nu s-au mai întors. Mai apoi, câțiva copii plecați acolo cu barca au găsit o groapă ciudată pe insulă. Descoperirea lor a dat naștere unei vânători care continuă și astăzi și în care au fost implicați inclusiv președintele american Franklin D. Roosevelt și actorul John Wayne.

În ultimele două secole, comoara ascunsă pe insula Oak a pus pe jar imaginația multor aventurieri care au cheltuit sume uriașe pentru a o descoperi, iar alți șase oameni și-au pierdut viața în încercarea de a-i da de urmă. După 226 de ani, misterul insulei Oak este pe cale de a fi elucidat.

Trailer oficial „Blestemul Insulei Oak”: [YouTube



Despre HISTORY Channel®

HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

History Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. HISTORY Channel® reprezintă principala televiziune din portofoliul A+E Networks.

HISTORY Channel® este disponibil în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, 
tv prin protocol IP și DTH din țară, inclusiv: Digi, Telekom, Orange TV, UPC Vodafone.


Niciun comentariu despre subiectul „Sezonul 9 din „Blestemul Insulei Oak” debutează la HISTORY Channel”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile