vineri, 4 februarie 2022

Aventuri, lecții și distracție cu blocul tematic educativ de pe JimJam

Zilnic, de la orele 10:00 și apoi de la 14:00, cei mici sunt invitați să învețe și să se bucure pe JimJam, în timpul blocului tematic educativ care cuprinde serialele „Clubul Micilor Castane”, „Bobiță și Buburuză” și „Să învățăm cu Timmy”, anunta televiziunea JimJam printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

De la ora 10:00 și de la ora 14:00, cei mici se bucură alături de „Clubul Micilor Castane”, cu două episoade difuzate zilnic. Eroina este Liza, însoțită în aventuri de ceilalți membri ai clubului și cei mai buni prieteni ai ei: Castană, Maistru de baloane, Olly și Raza soarelui. Toți cei patru sunt inspirați din cele patru elemente fundamentale din natură: pământ, aer, apă și foc. În emisiune Liza este jucată de o actriță, iar cele patru personaje foarte simpatice poartă costume pline de detalii care să le ilustreze inspirația. 

Cei patru, alături de Liza, folosesc dialoguri inteligente, muzică cu versuri și melodii memorabile pentru a le transmite copiilor cunoștințe variate și să-i ajute să înțeleagă lumea în care trăim. 

De la 10:30 și 14:30, în fiecare zi, „Bobiță și Buburuză” sau Berry și Dolly au parte de tot felul de aventuri minunate, în câte trei episoade consecutive. Animația produsă de un studiou din Ungaria adaptează o serie de mare succes de cărți pentru copii scrise de Bartos Erika. Un sezon are episoade lungi de cinci minute, care sunt compilate pentru a forma un film. Primul „film” de acest tip este al treilea cel mai vizionat film din istoria Ungariei. 

Bobiță și Buburuză sunt cei mai buni prieteni din lume și în fiecare episod învață câte câte o lecție nouă despre prietenie, despre ce înseamnă să fii bun și despre viață. Serialul a primit o mulțime de premii internaționale, de la Festivalul Internațional de Film pentru copii de la Jiangyin, în 2011, la festivalul italian Cartoon Club Animation și la festivalul de animație Kecskemét. 

De la 10:50 și 14:50 urmează, zi de zi, câte un episod din „Să învățăm cu Timmy”. Timmy este o oaie tare simpatică, care știe să se distreze, dar și să învețe alături de prietenii săi de la creșă. Serialul are episoade legate de felurite tipuri de mâncare, despre joc și joacă, dar și despre lumea divertismentului. 

„Să învățăm cu Timmy” este un serial animat special pentru că este produs de British Council împreună cu unul dintre cele mai inovatoare studiouri de animații din lume, Aardman, creatorul celebrelor personaje Wallace și Grommit. Studioul a primit și Oscarul pentru Cea mai bună animație, pentru lungmetrajul „Wallace & Grommit: The Curse of the Were-Rabbit”. Ei sunt specialiști în tehnica de animație stop-motion cu personaje din plastilină și au lansat lungmetraje precum „Chicken Run”, „Flushed Away” și „Arthur Christmas”.


Niciun comentariu despre subiectul „Aventuri, lecții și distracție cu blocul tematic educativ de pe JimJam”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile