joi, 24 februarie 2022

Microsoft va lansa aplicația Windows HDR Calibration

Când privim conținutul HDR pe un ecran conectat la un computer, indiferent că ne jucăm, vizionăm un film sau realizăm producție video ori fotografică, dorim să beneficiem de cea mai bună imagine. Dar, în unele cazuri (în special pe ecrane fără certificare HDR), conținutul care trebuie afișat este uneori mai luminos decât luminozitatea maximă acceptată a ecranului dvs. sau mai întunecat decât luminozitatea minimă acceptată. Este provocat astfel un efect de eliminare parțiala a unor detalii, din cauza căruia nu veți vedea complet sau chiar deloc unele detalii în umbrele dintr-o imagine sau din zonele foarte luminoase ale acesteia.

Conștienți de cât de frustrant poate fi acest fenomen (inclusiv prin feedback-ul și solicitările utilizatorilor de a aduce aplicația Xbox HDR Game Calibration pe Windows), cei de la Microsoft au anunțat că într-un viitor nu prea îndepărtat vor oferi utilizatorilor posibilitatea de a putea îmbunătăți acuratețea culorilor și a zonelor deschise și întunecate din conținutul HDR afișat, lansând o nouă aplicație care va avea denumirea de Windows HDR Calibration.

Aplicația va fi disponibilă pe Microsoft Store și va rula desigur pe ecrane compatibile HDR. La fel ca pe Xbox, aplicația Windows HDR Calibration va oferi trei modele de testare, recomandate de HDR Gaming Interest Group (HGIG) pentru o experiență mai bună HDR:

- primul model va determina cel mai întunecat detaliu pe care îl puteți vedea;

- al doilea model va determina cel mai luminos detaliu pe care îl puteți vedea;

- al treilea model va determina cât de luminos poate fi ecranul dvs.

Desigur, ecranele certificate HDR funcționează destul de corect din momentul când le conectați la computer, fără a necesita neapărat calibrare. Dar ar trebui totuși să luați în considerare utilizarea aplicației Windows HDR Calibration și pe ecranele certificate HDR, nu doar pe cele HDR fără certificare.

Dacă faceți parte din programul Windows Insiders Dev, este posibil să fi observat deja o nouă secțiune denumită „Calibrarea ecranului HDR” în meniul Sistem > Afișare > Setări HDR. Acesta este o zonă de acces timpuriu pentru aplicație, dar aplicația în sine nu este încă activă. Microsoft promite ca va reveni în curând cu mai multe detalii despre lansarea acestei aplicații.


Niciun comentariu despre subiectul „Microsoft va lansa aplicația Windows HDR Calibration”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile