marți, 15 februarie 2022

Primul test live pe Disney Plus. Câți abonați are platforma? "Obi-Wan Kenobi", un nou serial Star Wars. "Futurama" revine.

Pe 8 februarie, platforma Disney+ SUA a difuzat în direct nominalizările* la cea de-a 94-a ediție a Premiilor Oscar, evenimentul fiind transmis în direct și pe platformele proprii ale Hulu, ABC News Live și Academy Awards. Este primul test de live streaming al platformei.


Până în prezent, Disney nu și-a interesul de a transforma Disney+ într-o platformă de streaming live, cu conținut live care de obicei este mai potrivit pentru platforme de streaming sportiv precum ESPN+ sau Hulu + Live TV.  Totuși, aceasta premieră live marchează o schimbare de tactică, compania explorând astfel posibilitățile live ale platformei. 

Un purtător de cuvânt al Disney+ a transmis presei: „Am efectuat un test pentru a verifica capacitățile tehnice de transmisie în direct ale Disney+ în SUA, difuzând live nominalizările la Premiile Academiei. Suntem mulțumiți de rezultate și vom continua efectuam astfel de teste, ca parte a abordării noastre de a oferi consumatorilor cea mai bună experiență de utilizare”.

* Lista de nominalizări pentru cel mai bun film cuprinde producțiile: Don't Look Up, Dune, Belfast, Licorice Pizza, Nightmare Alley, CODA, Drive My Car, King Richard, The Power of the Dog și West Side Story.

Câți abonați are Disney Plus?


Disney+ a depășit așteptările adăugând 11,8 milioane de abonați plătitori în trimestrul încheiat la 1 ianuarie 2022. Această performanță, care contrastează cu cifra de "doar" 2,1 milioane de abonați pe care i-a atras în trimestrul anterior, l-a determinat pe Bob Chapek (CEO-ul Walt Disney) să afirme că platforma este pe drumul cel bun și că va ajunge la 230-260 de milioane de abonați plătitori la nivel global până sfârșitul anului fiscal 2024.

Disney+ a început anul acesta cu un total de 129,8 milioane de abonați, sau cu 37% mai mulți decât cei 94,9 milioane pe care îi avea cu 12 luni în urmă. Totalul din SUA și Canada a crescut cu 18%, până la 42,9 milioane pe parcursul anului, în timp ce totalul internațional, excluzând Disney+ Hotstar din India, a crescut cu 40%, până la 41,1 milioane. Disney+ Hotstar, cu 45,9 milioane abonați, s-a bucurat de cea mai mare creștere (57%) în anul fiscal încheiat la 1 ianuarie.

Între timp, totalul de abonați ESPN+ la 1 ianuarie a fost de 21,3 milioane, sau cu 76% mai mulți decât cu un an mai devreme. Hulu a avut un total de 45,3 milioane (+15%), dintre care 40,9 milioane (+16%) au fost doar SVOD și 4,3 milioane (+8%) TV și VOD în direct.

Walt Disney a precizat că veniturile din serviciile direct către consumator din trimestrul încheiat la 1 ianuarie au crescut cu 34%, până la 4,7 miliarde de dolari, iar pierderile din exploatare au crescut cu 27%, până la 0,6 miliarde de dolari. Creșterea pierderilor din exploatare a fost cauzată de pierderile mai mari la Disney+ și, într-o măsură mai mică, ESPN+, compensate parțial de rezultate îmbunătățite la Hulu.

Compania mai adaugă că rezultatele mai scăzute la Disney+ au reflectat costuri mai mari pentru programe și producție, marketing și tehnologie, parțial compensate de o creștere a veniturilor din abonamente. Venitul mai mare din abonamente s-a datorat creșterii numărului de abonați și creșterii prețurilor cu amănuntul. Creșterile costurilor și ale numărului abonaților au fost direct proporționale cu evoluția pe piețele existente și, într-o măsură mai mică, cu extinderea pe noi piețe.

Conform celor mai noi informații internaționale, Disney Plus se va lansa din aceasta vară în 42 de noi teritorii, inclusiv în România. Nu a fost vehiculată o dată calendaristică exactă.

După "Mandalorianul" și "Cartea lui Boba Fett", un nou serial Star Wars va debuta exclusiv pe Disney+: "Obi-Wan Kenobi"


Serialul îl va avea in distribuție pe Ewan McGrego, care va relua rolul său de emblematic de Maestru Jedi, în timp ce Hayden Christensen se va întoarce ca Lord Sith Darth Vader. Ambii actori au interpretat ultima dată rolurile din lungmetrajul din 2005 "Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith". Acțiunea din noul serial începe la 10 ani după evenimentele din acel film.

Distribuția îi mai include pe Moses Ingram, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O’Shea Jackson Jr, Sung Kang, Simone Kessell și Benny Safdie.

Va fi al treilea serial din lumea Star Wars care va avea premiera pe Disney+, după "Mandalorianul" ("The Mandalorian") și "Cartea lui Boba Fett" ("The Book of Boba Fett").

Serialul "Obi-Wan Kenobi" va debuta pe Disney Plus în data de 25 mai 2022.

UPDATE 12 martie 2022: A fost lansat trailerul serialului. Detalii și trailer găsiți AICI.

Disney+ confirmă că "Futurama" revine cu un nou sezon de 20 episoade


Disney+ și 20th Television Animation au confirmat revenirea animației SF de comedie "Futurama", de la creatorii The Simpsons, Matt Groening și David X. Cohen. Primul nou sezon va cuprinde 20 episoade și va intra în producție luna aceasta, iar data premierei va fi cândva în 2023.

Printre actorii care își vor oferi vocile personajelor animate se numără vedetele Billy West, Katey Sagal, Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr și David Herman. Se pare că discuțiile cu John DiMaggio sunt în desfășurare.

Este o adevărată onoare să anunțăm revenirea triumfală a Futurama încă o dată, înainte de a fi anulați din nou brusc”, a spus amuzat Groening.

„Ceea ce îmi place la animație este posibilitatea ca un serial animat de succes să facă o pauză și apoi să revină ani mai târziu, chiar și pe o altă platformă, și să reia acțiunea exact de unde a rămas. Futurama este unul dintre aceste seriale. Este extraordinară emoția revenirii la geniala creație a lui Matt și David cu episoade cu totul noi. Această echipă incredibilă va putea spune mai multe povești. Aceasta este o victorie pentru fanii care au iubit serialul încă de la început, dar și pentru cei care acum îl vor descoperi pentru prima dată”, a comentat Marci Proietto, șeful 20th Television Animation.

Serialul animat "Futurama" a fost difuzat inițial din martie 1999 până în septembrie 2013, constând din șapte sezoane ce includ 140 de episoade. Serialul se concentrează pe viața lui Philip Fry, un tânăr de 25 de ani care îngheață accidental în anul 1999 și se trezește 1000 de ani mai târziu. Pentru acesta este nou început în viață, dar înseamnă și un nou grup de prieteni, inclusiv Leela, o persoană cu voință puternică, dar și Bender, un robot care are o personalitate umană cu defecte si dependențe.

În SUA, noul sezon va fi difuzat pe Hulu, o platformă de streaming americană deținută în procent majoritar de The Walt Disney Company.


Niciun comentariu despre subiectul „Primul test live pe Disney Plus. Câți abonați are platforma? "Obi-Wan Kenobi", un nou serial Star Wars. "Futurama" revine.”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile