marți, 22 martie 2022

Filmele lunii martie la Filmcafe

Un jaf în condiții meteorologice extreme și un război intergalactic reprezintă oferta Filmcafe pentru finalul lunii martie, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Pe 23 martie, de la ora 17:50, nu rata „Cod roșu de jaf”, filmul serii la Filmcafe, lungmetraj produs de Matt Damon și regizat de Rob Cohen. Acțiunea începe în 1992, în statul american Alabama, atunci când vânătorul profesionist de uragane Bruce Ruthledge își pierde viața, lăsând în urmă doi băieți. Ani mai târziu, Will (Toby Kebbell) este meteorolog angajat al guvernului american, pe urmele unui alt uragan de categoria 5, în drum spre Alabama. Localnicii sunt evacuați, oficialii pornesc într-o cursă contracronometru pentru a distruge 600 de milioane de dolari în bancnote vechi înainte ca uraganul să lovească regiunea. Însă un grup de tâlhari are alte planuri cu banii. Will, alături de agenta specială Casey (Maggie Grace), trebuie să apeleze la fratele lui, Breeze (Ryan Kwanten), pentru a supraviețui. Pe parcurs, cei doi frați trebuie să se confrunte cu trauma pierderii tatălui lor.

O adaptare a unuia dintre cele mai iubite romane science-fiction din istorie, „Jocul lui Ender” este difuzat sâmbătă, 26 martie, de la ora 19:55. Producția regizată de Gavin Hood se petrece pe fondul unui război intergalactic îndelungat, iar cei mai talentați și inteligenți copii de pe Pământ sunt recrutați pentru a fi antrenați la o academie militară de elită. Ender Wiggin (Asa Butterfield) a fost mereu un singuratic și ciudățel, dar se pare că mintea lui este perfectă pentru a învăța strategie militară și poate pentru a aduce victorie flotei spațiale a Pământului.

Alături de talentatul Butterfield, din distribuția filmului fac parte și Ben Kingsley, Harrison Ford, Viola Davis, Hailee Steinfeld și Abigail Breslin.

Filmcafe încheie luna mărțișorului pregătindu-ne pentru luna următoare, cea a sărbătorilor Pascale, prezentând filmul lui Mel Gibson, ”Patimile lui Hristos”. Lungmetraj despre ultimele 12 de ore din viața lui Iisus din Nazaret, respectă întocmai adevărul biblic. Filmul începe în Grădina Ghetsimani, unde, retras pentru a se ruga, după Cina cea de Taină, Iisus rezistă ispitelor Satanei. Trădat de Iuda Iscarioteanul, Hristos este arestat și dus în cetatea Ierusalimului, unde preoții farisei Îl învinuiesc de blasfemie, acuzații care Îi vor aduce condamnarea la moarte. Iisus este dus în fața lui Pilat din Pont, guvernatorul roman al Palestinei, care ascultă acuzațiile ce Îi sunt aduse la cunoștință de către farisei. Conștient că se află în fața unui conflict politic, Pilat lasă soluționarea problemei în seama împăratului Irod. Acesta Îl aduce din nou pe Iisus în fața lui Pilat, care determină mulțimea să hotărască între Iisus și criminalul Barabas. Masele vor alege să îl elibereze pe Barabas și să îl condamne pe Iisus. Pe 31 martie, de la ora 22:00, lungmetrajul nominalizat la 3 premii Oscar va rula la Filmcafe.


Niciun comentariu despre subiectul „Filmele lunii martie la Filmcafe”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile