marți, 1 martie 2022

SES prezintă rezultatele financiare pentru anul 2021

"SES, lider global în soluții de conectivitate, prezintă rezultatele financiare pentru anul 2021, un an solid și performanțe care alimentează creșterea și veniturile viitoare", anunță compania printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Performanța solidă a stat la baza veniturilor de 1,782 miliarde euro și EBITDA ajustată de 1,091 miliarde euro la finalul anului:

Zona de video și-a îmbunătățit trendul (-4,6% YOY în 2021 vs. -8% în 2020)

Performanță optimistă a performanței pe segmentul Rețele, +0,5% YOY, într-un mediu dificil, afectat de pandemia COVID

Profit net ajustat în creștere cu 69%, la 323 milioane euro

Dividende propuse pentru 2021, ce se vor plăti în 2022, de 0,5 euro pe acțiune clasa A, reprezentând o creștere cu 25% YOY

În grafic pentru a furniza un venit și EBITDA robuste în 2022 și a genera valoare pe termen lung prin creșteri din investiții variate:

Aproximativ 85% din veniturile grupului în 2022 (1,750 - 1,810 miliarde euro) au fost deja contractate

Prognoza pentru EBITDA ajustată în 2022 (1,030 - 1,070 miliarde euro) reflectă o profitabilitate robustă, în ciuda costurilor cu extinderea zonei de Rețele

Peste $900 milioane din comenzi angajate pentru SES-17 (ce va intra în funcțiune la jumătatea lui 2022) și O3b mPOWER (în funcțiune la finalul lui 2022)

Steve Collar: CEO SES, a explicat: „2021 a fost un an solid pentru SES, cu venituri și EBITDA ajustată în line cu obiectivele, cu contracte noi și reînnoite de peste 1,2 miliarde euro și o creștere a profitului net ajustat care reflectă focusul către toate liniile de cost, iar raportul datorii nete - EBITDA care a ajuns la minimum ultimilor 6 ani. 

Sectorul nostru Video și-a îmbunătățit trendul de evoluție, pe fondul unor reînnoiri importante de contracte, cu radiodifuzori care ne sunt parteneri pe termen lung, creșterea numărului de posturi TV HD și expansiunea ofertei HD+ în Germania. Afacerile din segmentul Rețele au performat bine într-un mediu afectat de restricțiile anti-COVID; revenirea zonei Mobilitate a contribuit la creșterea anualizată pozitivă din H2 2021, și ne așteptăm să accelereze în 2022.

Privind către 2022, vom lansa pe piață rețelele noastre de viitor: SES-17 va intra în serviciu comercial în iulie, iar primele servicii O3b mPOWER vor fi disponibile înainte de finalul anului. Relațiile cu clienții noștri se dezvoltă bine, având miliarde de dolari din comenzi angajate contractual, ce includ 6 mari companii de croaziere maritime, Microsoft, Marlink și parteneriatul „joint venture” cu Reliance Jio. De asemenea, ne bucură progresul pe care Comisia Europeană l-a făcut în definirea arhitecturii europene spațiale multi-orbită, care se aliniază cu viziunea și infrastructura noastră. 

Mai mult, am generat acționarilor noștri 275 milioane de euro în cash, subliniind angajamentul nostru pentru randamente susținute și atractive. Creșterea dividendului de bază pentru 2021 cu 25% reflectă încrederea noastră în fundamentele creșterii pe termen lung și capacitatea de crearea de valoare a SES.”

Video: Creștere de 59% a veniturilor grupului 

SES distribuie 8.386 de posturi TV (în creștere cu 1% față de anul precedent), către mai mult de 355 milioane de gospodării cu TV la nivel global, conform datelor SES la 31 decembrie 2021. Dintre acestea, 3.105 sunt posturi TV HD, al căror număr a crescut cu 6% comparativ cu 2020 . 71% dintre posturile TV distribuite prin rețeaua SES sunt transmise în standardul MPEG-4. 

Impactul adaptării clienților din piețele mature (Europa de Vest și Statele Unite), reducerea vânzărilor în Statele Unite și decizia de a reduce expunerile pe serviciile cu marjă redusă au dus la o reducere a venitului YOY în 2021, deși cu un ritm mult mai scăzut decât în 2020 și 2019. 

Avantajul inițial al creșterii costului reînnoirii abonamentului pe 12 luni, aplicat în martie 2021, și creșterea continuă a numărului mediu de abonați plătitori a determinat o creștere anuală a HD+ în Germania. În viitor, contribuția creșterii  prețului și a lansarea de noi soluții bazate pe protocol de internet, precum HD+ ToGo (octombrie 2021) și HD+ IP (februarie 2022) vor susține creșterea afacerilor. 

De asemenea, venitul de pe piețele internaționale a rămas la același nivel YOY, în timp ce venitul din zona sporturi și evenimente a continua revenirea, arătând o performanță mai bună ca în 2020, când a fost afectat de anulări sau amânări pe fondul pandemiei COVID. 

Rețele: 41% din venitul grupului

În zona afacerilor dedicate guvernelor, contribuția pozitivă a noii rețelei MEO și GEO și soluțiilor instituționale pentru Statele Unite și clienții globali a generat o creștere anualizată a venitului. Aceasta a fost parțial afectată în Q3 2021 de anularea serviciilor în urma retragerii Statelor Unite din Afganistan. 

Pentru zona de Date Fixe, veniturile au scăzut într-un ritm de o singură cifră comparativ cu 2020, în condițiile în care reducerea din zona Pacific și afacerile din Africa nu au fost echilibrate de creșterile generate de business-ul nou cu operatori de rețele mobile, în special în regiuni din cele două Americi și Asia, precum și de venitul nou din segmentul global de cloud. 

În segmentul Mobilității, efectele pandemiei COVID asupra clienților din aviația civilă și croaziere au determinat venituri mai reduse comparativ cu 2020. Acest trend a fost parțial compensat de o performanță pozitivă în zona veniturilor din transportul comercial. Fundamentele pe termen lung rămân solide, cu o îmbunătățire progresivă a veniturilor în a doua jumătate a lui 2021, reflectând redresarea în segmentul Croaziere - pe măsură ce navele revin în serviciu, și noi afaceri din oferirea de capacitate suplimentară clienților aviației comerciale.

Lansările viitoare de sateliți 

În octombrie 2021, SES-17 a fost lansat cu succes de la Arianespace. SES-17 va intra în serviciu comercial la jumătatea lui 2022 și va distribui conectivitate broadband în cele două Americi, zona Caraibiană și Oceanul Atlantic. Thales Avionics este clientul principal și va utiliza SES-17 pentru a oferi soluții de conectivitate către clienții din aviația comercială din America de Nord. 

În noiembrie 2021, SES a comandat doi sateliți geostaționari în bandă Ku pentru poziția sa orbitală de la 19,2 grade est, pentru a menține serviciile premium pe care le oferă clienților săi video europeni și pentru a exploata noi oportunități în regiune. Acești doi sateliți de înlocuire (ASTRA 1P și ASTRA 1Q) sunt de așteptat să înlocuiască cei patru sateliți (ASTRA 1KR, ASTRA 1L, ASTRA 1M și ASTRA 1N) care deservesc în prezent clienții de la această poziție orbitală, aducând un plus semnificativ de eficiență, prin reducerea cu mai mult de 50% a nevoilor de cheltuieli de capital pentru poziția 19,2 grade Est.

Despre SES

SES are o viziune curajoasă în a oferi experiențe extraordinare oriunde pe glob, prin distribuția conținutului video de cea mai înaltă calitate și oferind conectivitate neîntreruptă. Ca lider în soluțiile globale de conectivitate pentru conținut, SES operează singura constelație multi-orbită de sateliți, oferind acoperire globală și performanță înaltă, inclusiv sistemul de latență joasă O3b, pe orbită medie. Prin utilizarea unui rețele extinse și inteligente, pregătită pentru soluții cloud, SES este capabilă să ofere soluții de conectivitate de înaltă calitate oriunde la sol, pe apă și în aer, și este partener de încredere al celor mai importante companii de telecomunicații din lume, operatori de telefonie mobilă, guverne, furnizori de conectivitate și servicii cloud, platforme video și deținători de conținut. Rețeaua video a SES transmite peste 8.400 de canale și acoperă peste 355 milioane de gospodării, oferind servicii media administrate pentru conținut liniar și non-liniar. Compania este listată la bursele de la Paris și Luxembourg (Semn: SESG). Mai multe informații sunt disponibile la: www.ses.com.


Niciun comentariu despre subiectul „SES prezintă rezultatele financiare pentru anul 2021”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile