joi, 19 mai 2022

Vodafone România a lansat OneNumber: același număr, utilizat pe un dispozitiv suplimentar

Vodafone România a lansat OneNumber, un serviciu destinat tuturor utilizatorilor persoane fizice și juridice, prin intermediul căruia același abonament mobil este utilizat, folosind un SIM suplimentar, pe alt dispozitiv compatibil (telefon secundar, tableta sau ceas smart). Sunt exemplificate smart-watch-uri cu funcție eSIM comercializate de către Vodafone: Samsung Galaxy Watch4 și Huawei Watch 3. Serviciul One Number este inclus gratuit în unele abonamente sau la prețul extra de 2 euro în celelalte abonamente.

Prin intermediul serviciului OneNumber, dispozitivul suplimentar va funcționa ca o extensie a telefonului mobil, utilizatorul primind sau efectuând apeluri direct de pe acestea.

Serviciul OneNUmber se poate activat doar de către titularul contului. Activarea se efectuează fie din contul personal (direct din My Vodafone), în cazul dispozitivului suplimentar cu eSIM, fie în magazine, daca dispozitivul utilizează un SIM fizic (desigur, și în cazul celor cu eSIM, dacă utilizatorul preferă aceasta metoda de activare).

Utilizatorii cu cont business sunt îndrumați de Vodafone către un magazin sau să contacteze specialistul de cont, pentru a activa One Number pentru un dispozitiv secundar, indiferent că este cu SIM fizic sau eSIM.

Desigur, este necesar un număr principal pe un telefon mobil (asociat un contract de abonament pentru servicii de voce mobilă), căruia i se poate asocia un SIM pe un dispozitiv suplimentar.

Apelurile efectuate către numărul principal se receptioneaza simultan pe toate dispozitivele suplimentare, putându-se prelua apelul de pe oricare dintre acestea. Recepționarea mesajelor text sau MMS este posibila exclusiv pe numărul principal, acestea nefiind recepționate pe dispozitivele suplimentare, cu excepția mesajelor de la serviciul de urgenta 113 (în cazul in care utilizatorul este înregistrat la acest serviciu de urgenta). 

Strict in scop tehnic, pentru funcționarea serviciului OneNumber, fiecare SIM suplimentar va avea alocat un număr suport, care nu poate primi sau iniția apeluri, mesaje de tip text sau MMS. Apelurile in rețea, naționale si internaționale si mesajele text, sesiunile de date efectuate/transmise de pe un dispozitiv suplimentar vor consuma din beneficiile abonamentului asociat numărului principal. După consumarea resurselor abonamentului asociat numărului principal, serviciile se vor taxa cu tarifele adiționale aplicabile acestui abonament.

La apelurile efectuate de pe oricare dintre dispozitivele suplimentare, precum si pentru mesajele text transmise de pe aceste dispozitive, destinatarului îi este afișat numărul principal. Mesajele SMS transmise de pe dispozitivele suplimentare nu vor putea fi vizualizate de pe numărul / dispozitivul principal.

Serviciul OneNumber nu funcționează în roaming. Serviciile de comunicatii electronice in roaming vor putea fi utilizate doar cu / de pe numărul principal. Dispozitivele suplimentare nu pot beneficia de următoarele servicii suplimentare: acces la coduri scurte (*100#,*115# etc) sau Mesagerie vocala, redirecționarea apelurilor. Accesul la serviciile de urgenta se realizează in conformitate cu prevederile contractului de abonament pentru numărul principal si in conformitate cu prevederile legislației in domeniu.

Serviciul OneNumber și dispozitivul suplimentar sunt destinate pentru utilizare de către utilizatorul numărului principal, nu de către mai mulți utilizatori diferiți.

Dezactivarea serviciului OneNumber se face prin intermediul My Vodafone, prin intermediul Magazinelor Vodafone sau specialistului dedicat contului, pentru oricare dintre dispozitivele compatibile (smartwatch, tableta, telefon).

Încetarea contractului, inclusiv ca urmare a portarii numărului principal în altă rețea, conduce la dezactivarea automată a serviciului OneNumber si implicit a tuturor dispozitivelor asociate. La reconectarea contractului de abonament ca urmare a cererii clientului, dispozitivele suplimentare nu se vor reconecta automat, ci vor trebui urmați pașii de activare OneNumber. Orice suspendare a numărului principal va atrage după sine suspendarea tuturor dispozitivelor suplimentare. Suspendarea sau blocarea unui dispozitiv suplimentar nu atrage suspendarea sau blocarea numărului principal. Ștergerea profilului de eSIM de pe un dispozitiv suplimentar nu atrage automat dezactivarea opțiunii OneNumber.

Desigur, poți să folosești internetul din abonament pe toate dispozitivele simultan.

Însă poți primi SMS-uri doar pe dispozitivul principal. În schimb, poți trimite SMS-uri de pe oricare dintre dispozitivele secundare.

OneNumber îți permite să utilizezi minutele, SMS-urile și datele incluse în abonamentul tău mobil pe un dispozitiv suplimentar. Toate aceste beneficii se vor consuma în paralel pe toate dispozitivele pe care le utilizezi și pot genera costuri suplimentare, în cazul în care depășești ce ai inclus în abonament.

SIM-ul suplimentar activat prin OneNumber are beneficiile și tarifele incluse in abonamentul tău. Minutele și SMS-uri se vor consuma în paralel și vor fi tarifate la fel, indiferent de dispozitivul și SIM-ul care le utilizează.

În cazul abonamentelor care au activate pachete de date cu anumite tarife la depășire (de ex: 1 € pentru 5GB), toate dispozitivele vor consuma din pachetul activat.

One Number este disponibil fără o perioadă contractuală minimă și îl poți dezactiva oricând dorești. Pentru a face acest lucru, poți lua legătura cu specialistul de cont sau poți apela *222.

Dacă ai un ceas smart tip celular (4G), compatibil cu eSIM, activează opțiunea One Number, apoi instalează eSIM-ul în ceasul smart prin intermediul aplicației ceasului, folosind codul QR al eSIM-ului.

Dacă ai un ceas smart Bluetooth, îl poți conecta direct la telefonul tău, dar nu va funcționa independent de acesta.

Dacă dispozitivul cu SIM suplimentar a fost pierdut sau furat, poți bloca dispozitivul printr-un apel la *222, ca acesta să nu poată fi utilizat de alte persoane. Vei putea primi în continuare apeluri pe dispozitivul principal.  


2 comentarii despre subiectul „Vodafone România a lansat OneNumber: același număr, utilizat pe un dispozitiv suplimentar”:
Anonim

Bravo Vodafone! Doar Orange avea asa ceva, se numeste Number Share.
Acum putem beneficia si noi la Vodafone de un seviciu similar!

Anonim

Nu am simțit până acum nevoia pentru așa ceva. Totuși, pentru rețelele în care achiziționarea unui număr de telefon suplimentar este prea scumpă, această soluție este bună de luat în seamă.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile