sâmbătă, 2 iulie 2022

„Apel către Europa” de a menține banda inferioară UHF (470-694 MHz) pentru televiziunea terestră

57 de asociații și companii din 18 țări europene și-au unit forțele într-un „Apel către Europa” pentru a motiva factorii de decizie și autoritățile de reglementare să mențină banda inferioară UHF (470-694 MHz) pentru echipamentele de difuzare și producție fără fir.

EBU, ARD, France TV, Broadcast Networks Europe și RTVE sunt printre organizațiile care avertizează că frecvențele ar putea fi realocate de viitoarea Conferință Mondială a Radiocomunicațiilor 2023 (WRC-23) și predate companiilor de comunicații care doresc spectrul pentru serviciile de telefonie 5G.

Este nevoie de spectrul UHF pentru o transmisie de televiziune terestră simplă, ieftină și, prin urmare, accesibilă. Viitoarele tehnologii de difuzare tv terestră vor permite populației să acceseze continutul tv terestru direct pe dispozitivele mobile. În caz de dezastru sau criză, radiodifuziunea terestră ne asigură că populația rămâne informată despre situația critică, chiar zile sau săptămâni, dacă este necesar. Transmisiile tv terestre s-au dovedit a fi mai sigure în timpul dezastrele naturale”, au spus radiodifuzorii într-un comunicat de presă.

În joc este viitorul celei mai utilizate infrastructuri TV din Europa: chiar daca în România este o rețea tv puțin utilizată, totuși, 80 de milioane sau 43% din gospodăriile din Uniunea Europeană urmăresc televiziunea digitală terestră. De asemenea, diverse evenimente culturale, mass-media și de alt tip folosesc dispozitive precum microfoane fără fir și sisteme de monitorizare in-ear pentru concerte, conferințe și aproape orice alt eveniment, utilizând aceste frecvențe.

Inițiativa „Apel către Europa” va ajunge la administrațiile naționale, înainte de întâlnirea din noiembrie 2023.

UPDATE decembrie 2023: S-a decis: banda de 470–694 MHz rămâne în continuare alocată pentru televiziunea digitală terestră și PMSE în Europa, Orientul Mijlociu, Africa și părți din Asia. Mai multe detalii găsiți AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „„Apel către Europa” de a menține banda inferioară UHF (470-694 MHz) pentru televiziunea terestră”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile