marți, 4 octombrie 2022

Telespectatorii din SUA preferă operatorii de televiziune cu plată cu prețurile cele mai mici

Conform studiului JD Power din acest an privind satisfacția furnizorilor de servicii de televiziune din SUA, utilizatorii de platforme de televiziune online în direct afirmă că plătesc mai puțin pentru a viziona programe tv live decât cei abonați la servicii clasice de tv cu plată, deoarece costul mediu auto-raportat pentru televiziunea prin cablu și satelit este de 110 USD (113 EUR) lunar, iar costul mediu pentru tv prin streaming este de 68 USD lunar.  Satisfacția generală este de 699 (pe o scară de 1000 de puncte) pentru tv prin cablu și satelit și 774 pentru tv prin streaming online, se arată într-un comunicat de presă al J.D. Power, un lider global în informații despre consumatori, date și analize.

Telecomandă tv - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Probabil din cauza prețurilor mai mari ale serviciilor de televiziune cu plată din SUA, telespectatorii din ambele grupuri (servicii tv cu plată clasice și online) consideră prețul mai mic ca fiind factorul cel mai important pentru alegerea unui furnizor de televiziune cu plată.

Furnizarea de servicii video pe multiple dispozitive, atât acasă, cât și mobile, este de fapt destul de dificilă din punct de vedere tehnic. Totuși, furnizorii de servicii tv prin cablu, satelit și streaming fac totul să pară ușor, creând așteptări din ce în ce mai mari ale clienților. 

Conținutul de cea mai înaltă calitate este destul de costisitor de produs sau de achiziționat de către toți furnizorii. Operarea rețelelor și echipamentelor necesare pentru televiziunea prin cablu și prin satelit, față de serviciile de streaming, care pot folosi rețelele de internet pentru furnizarea a sute de mii de fluxuri simultane, este foarte diferită la nivel de produs în ceea ce privește costurile. Prin urmare, furnizorii de servicii live tv prin streaming (și clienții lor) sunt beneficiarii dezechilibrului și pot fi priviți ca obținând mai multă valoare pentru banii cheltuiți pentru abonament, se arată în studiul menționat.

În clasamentul național al studiului:

DISH ocupă cel mai important loc în segmentul TV prin cablu/satelit național, pentru al cincilea an consecutiv, cu un scor de 720. Xfinity (706) ocupă locul al doilea, iar DirecTV (699) este pe locul al treilea.

În clasamentul pe regiuni geografice:

Verizon Fios se află pe locul cel mai important ca furnizor de televiziune prin cablu/satelit din regiunea de Est, cu un scor de 749. DISH (713) se află pe locul al doilea, iar Xfinity (699) pe locul al treilea.

Midco ocupă locul cel mai important ca furnizor de televiziune regiunea centrală de Nord, cu un scor de 721. Xfinity ocupă locul al doilea cu un scor de 701, iar DISH ocupă locul trei cu un scor de 699.

DISH ocupă locul cel mai important ca furnizor de televiziune regiunea de Sud, cu un scor de 736. Xfinity ocupă locul al doilea (719) și DIRECTV ocupă locul trei (710).

DISH ocupă locul cel mai important ca furnizor de televiziune regiunea de Vest, cu un scor de 716, urmat de Xfinity (705).

În clasamentul de streaming tv în direct:

FuboTV ocupă cel mai important loc în segmentul de streaming tv în direct, cu un scor de 789. Sling TV (786) ocupă locul al doilea, iar YouTube Tv (779) ocupă locul al treilea.

Cum a fost realizat studiul JD Power 2022

Studiul de satisfacție a furnizorilor de servicii de televiziune din SUA este conceput pentru a oferi o evaluare detaliată a percepției clienților asupra serviciului furnizorului lor actual de televiziune. Studiul măsoară satisfacția generală față de furnizorii de servicii de televiziune pe baza a șapte factori: performanță și fiabilitate; costul serviciului; programe; comunicații și promoții; facturare și plată; caracteristici și funcționalitate; grija față de clienți. Pentru a fi incluse în clasamentul național de televiziune prin cablu/satelit, furnizorii trebuie să fie activi în toate cele patru regiuni geografice. Studiul se bazează pe răspunsurile a 23.387 de clienți și a fost realizat în perioada noiembrie 2021 - august 2022.


Un comentariu despre subiectul „Telespectatorii din SUA preferă operatorii de televiziune cu plată cu prețurile cele mai mici”:
Anonim

La noi tot sirma e buna!!!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile