vineri, 9 decembrie 2022

A câștigat peste 2 milioane lire sterline din vânzarea de mediaboxuri cu software tv prin protocol IP ilegal, dar a fost condamnat la peste 2 ani de închisoare

Un bărbat care a câștigat peste 2 milioane de lire sterline vânzând media-box-uri (care au permis cumpărătorilor să vizioneze în mod ilegal conținut premium de televiziune) fost condamnat la închisoare.

Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Bărbatul din estul Londrei a lansat o companie în anul 2013 și de atunci a vândut mediaboxuri prin magazinul său, prin intermediul website-ului său și a unei platforme online de vânzări. O investigație efectuată de Unitatea privind proprietatea intelectuală a poliției din City of London (PIPCU) a concluzionat că bărbatul a realizat vânzări de 2.344.949 de lire sterline prin intermediul pieței online.

Bărbatul a pledat vinovat la Southwark Crown Court pe 23 august 2022 pentru furnizarea de bunuri utilizate în fraudă. El a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu executare, la aceeași instanță, pe 11 noiembrie 2022.

A încercat să ascundă natura ilegitimă a afacerii sale, ascunzând dovezi că vindea produse preconfigurate pentru a viziona Sky Sports și Sky Cinema. Cu toate acestea, ofițerii PIPCU au putut să demonstreze că bărbatul știa că echipamentele erau utilizate în acest scop de mii de clienți. Este important să nu uităm că vizionarea ilegală a conținutului premium vă poate aduce un cazier judiciar”, a precizat un sergent de la Unitatea de proprietate intelectuală a poliției din City of London.

"Sumele financiare implicate, precum și durata pedepsei pronunțate astăzi subliniază gravitatea acestui tip de infracționalitate. Vom continua să colaborăm cu forțele de ordine și cu partenerii noștri din industrie pentru a proteja consumatorii și a lua măsuri împotriva acestor organizații”, a adăugat directorul Sky Anti-Piracy, Marea Britanie și Irlanda.

Ancheta a fost lansată în martie 2015, după ce o platformă de vânzări online a divulgat autorităților că un volum mare de media-box-uri a fost vândut printr-un cont deținut pe respectiva platformă. Compania bărbatului condamnat vindea aceste echipamente având preconfigurată o aplicație care permitea utilizatorilor să instaleze suplimente pentru a accesa televiziunile de sport și filme ale Sky, precum și alte tipuri de conținut de televiziune premium. Echipamentele care conțin astfel de software la punctul de vânzare sunt ilegale, conform autorităților din Marea Britanie.

Bărbatul a fost arestat de ofițerii PIPCU, care au confiscat și 1300 de media boxuri dintr-o unitate de depozitare și altele 121 din magazinul companiei. O analiză a contului bancar a arătat că bărbatul a câștigat un total de 2.344.949 de lire sterline din vânzarea a 24.515 mediaboxuri. În timpul anchetei Poliției, bărbatul a răspuns cu „nu comentez” la toate întrebările.

În urma pronunțării sentinței, Procuratura a confirmat că va începe procedurile pentru emiterea de ordonanțe de confiscare a oricăror bunuri disponibile.


Niciun comentariu despre subiectul „A câștigat peste 2 milioane lire sterline din vânzarea de mediaboxuri cu software tv prin protocol IP ilegal, dar a fost condamnat la peste 2 ani de închisoare”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile