miercuri, 7 decembrie 2022

Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2022

Ca de fiecare dată în ultimii 11 ani, Google prezintă în decembrie listele cu cele mai populare (trending) căutări ale românilor în anul care tocmai se încheie. Listele Google arată subiectele și oamenii care au generat cel mai mare interes în căutări în România, cele mai populare evenimente în 2022 pentru români, ce i-a interesat în materie de filme, seriale și rețete sau ce întrebări și-au pus, precizează reprezentanții companiei printr-un comunicat remix către HD Satelit România.

Căutări populare 2022 - imagine remisă în comunicat pentru publicare pe hardul static România


Războiul din Ucraina a fost subiectul numărul unu în căutările românilor pe Google, Ucraina, Rusia și liderii celor două țări aflându-se printre cei mai căutați termeni. Recensământul a reprezentat cel mai popular eveniment în căutările din România. Pe lista 2022 a căutărilor pe Google se găsesc evenimente globale precum decesul reginei Elisabeta a Marii Britanii, concursul Eurovision - ediția de anul acesta fiind una marcată de controverse, lansări de tehnologie și un subiect tot mai presant pe agenda publică globală, care se impune și pe cea locală: schimbările climatice.  

Succesele înotătorului român David Popovici l-au adus printre cei mai căutați oameni pe Google în România. În această listă îi regăsim pe actorul Will Smith, propulsat aici de incidentul cu Chris Rock de la Oscarurile anului acesta, sau pe cântărețul Florin Salam, despre care s-a scris (eronat) anul acesta că a murit. Filmul românesc „Teambuilding” nu este doar primul în topul filmelor cu cele mai mari încasări în România în 2022, ci și în cel al căutărilor.  În top 3 cele mai populare filme în căutările Google se află încă un film românesc, „Capra cu trei iezi”, fiind pentru prima oară când regăsim două filme românești între primele trei în acest top (din 2011, de când Google publică topurile căutărilor în România). 

Ce este roxadustat?, s-au întrebat românii pe Google, după aflarea știrii despre acuzația de dopaj a Simonei Halep. Ce sunt NATO, Schengen sau ROBOR s-au întrebat românii anul acesta, reflectând astfel temele importante de pe agenda anului în România -  războiul din Ucraina, aderarea la Schengen și evoluția dobânzilor. NFT sau Metavers s-au mai aflat pe lista de întrebări, arătând un interes către inovațiile lumii digitale. 

Cea mai populară reţetă în căutările românilor în 2022 a fost rețeta de negresă. În lista căutărilor după reţete regăsim preparate din topurile anilor anteriori, precum macarons, dar și unele destul de inedite, precum cea de aluat tempura sau de balmoș (mâncare ciobănească cu brânză și mămăligă). Românii au căutat idei de cină, dar și costume de Halloween sau de nume pentru Instagram. Vacanțele în Grecia și Bulgaria (varianta all inclusive, mai precis) au fost cele mai populare în căutările de profil pe Google. Tenerife, Croația, Egipt sau Albania au fost destinații populare în căutările după vacanțe, listă pe care găsim și locuri exotice, precum insulele Seychelles. 

Topurile celor mai populare căutări pe Google în 2022 au fost realizate folosind liste de căutări „trending”: căutări care au înregistrat o creștere puternică în 2022 față de 2021, pe o perioadă considerabilă de timp, indicând astfel un interes sporit și susținut pentru respectivul subiect. 


Căutări populare

Ucraina

Recensământ

Regina Elisabeta

Rusia

Nosfe

Florin Salam

iPhone 14

Putin

Eurovision

Schimbări climatice


Ce este… ?

Roxadustat ce este

Ce este legea marțială

Ce este Swift

Ce este NATO

Ce este Schengen

Ce este NFT

Ce este Halloween

Ce este ROBOR

Ce este Salmonella

Metaverse ce este


Idei

Idei de cină

Idei de mâncare rapidă

Idei de costume de Halloween

Idei cadouri

Idei mâncare gătită

Idei afaceri

Idei de desene în creion

Idei cadou Valentine's Day pentru el

Idei de mic dejun

Idei de nume pentru Instagram


Rețete

Negresă

Ciorbă de miel tradițională

Zacuscă 

Pască fără aluat

Cozonac cu nucă rețeta bunicii

Tempura

Clătite pufoase

Balmoș

Ciorbă a la grec

Macarons


Seriale

Fiica ambasadorului

Stranger things

Euphoria

House of the dragon

Clanul

Cernobîl

The summer I turned pretty

Moon knight

The good doctor

Sandman


Filme

Team building

Purple hearts

Capra cu trei iezi

Black Adam

Thor Love and Thunder

Morbius

365 days 2

Encanto

Top Gun

Uncharted


Oameni

Florin Salam

Vladimir Putin

David Popovici

Novak Djokovic

George Buhnici

Will Smith

Volodîmîr Zelenski

Amber Heard

Elena Udrea

Anne Bagu

 Lista „Oameni” a fost realizată doar cu persoane în viață


Vacanțe

Vacanță Grecia 

Vacanță Bulgaria all inclusive

Vacanță Turcia 

Vacanță Tenerife

Vacanță Croația

Dubai vacanță

Seychelles vacanță 

Vacanță Thassos

Vacanță Egipt 

Vacanță Albania 


Definiție

Locuință convențională definiție

Substantivul definiție

Inflația definiție

Afazie definiție

Arta poetică definiție

Definiție contact direct covid

Mediana definiție

Genul epic definiție

Ecosistem definiție

Nuvela definiție


Metodologie:

Căutările anului 2022 sunt realizate pe mai multe categorii, urmărind să surprindă trenduri de căutare din România în anul care tocmai se încheie. Listele cuprind căutările „trending”, căutări care au înregistrat cea mai mare creștere în perioada 1 ianuarie 2022 - 1 decembrie 2022, comparativ cu aceeași perioadă din 2021.  Acestea sunt diferite de listele cu cele mai căutate expresii/cuvinte pe Google, care tind să se schimbe foarte puțin de la an la an. Analiza căutărilor trending permite identificarea intereselor specifice ale anului 2022. 

Listele au fost create utilizând combinat mai multe servicii și instrumente care ne oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global și regional. Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public, care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp și termeni utilizați. De asemenea, utilizăm instrumente interne care ne permit să realizăm analize complexe suplimentare. Mai mult, am eliminat spam-ul, căutările de navigare și cele care se repetă. Listele au fost realizate pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, dar și pe domeniul local (google.ro) și căutările mobile.


Despre Google

Misiunea Google este de a organiza informațiile din întreaga lume, pentru a le face universal accesibile și utile. Prin produse și platforme precum Search, Maps, Gmail, Android, Google Play, Google Cloud, Chrome și YouTube, Google joacă un rol semnificativ în viața de zi cu zi a miliarde de oameni și a devenit astfel una dintre cele mai cunoscute companii la nivel global. Google este o subsidiară a Alphabet Inc.


Niciun comentariu despre subiectul „Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2022”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile