vineri, 17 februarie 2023

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a vândut compania Eurovision Services

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (UERT sau EBU) a vândut compania Eurovision Services SA cu sediul la Geneva către fondul de investiții LEO II. GmbH & Co (grupul DUBAG).


Mingi de fotbal - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Eurovision Services deservește federații sportive, deținători de drepturi și companii media din întreaga lume, permițând ca sute de milioane de spectatori să se bucure de evenimente sportive de mare calibru.

Compania are prezență în America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu și Asia, pentru a asigura coordonarea între fusurile orare și disponibilitatea serviciilor 24/7. Are aproximativ 250 de angajați. Printre cei mai importanți clienți ai Eurovision Services se numără federații sportive și deținători de drepturi precum UEFA, Formula 1 sau NBA.

Uniunea Europeană de Radio și Televiziune este o alianță a organizațiilor media din serviciul public. Începând cu anul 2022, este format din 112 organizații membre din 54 de țări și 30 de membri asociați din alte 19 țări. A fost înființată în 1950 și are sediul administrativ la Geneva.

Când a creat Eurovision Services, EBU a arătat că respectiva companie îi va oferi o mai mare independență, permițându-i să se dezvolte. Eurovision Services are trei sedii principale de coordonare tehnică la Geneva, Washington DC și Singapore, toate fiind echipate pentru a gestiona orice transmisie și distribuție prin rețeaua globală Eurovision. Fluxurile prin satelit, fibră și IP sunt livrate radiodifuzorilor prin intermediul rețelei globale Eurovision, cu conținut furnizat inclusiv serviciilor de streaming din întreaga lume.

Odată cu preluarea Eurovision Services, ne extindem portofoliul cu o afacere promițătoare. Suntem convinși că Eurovision Services va fi furnizorul de primă alegere pentru organizatorii de evenimente sportive, organizațiile media și federațiile sportive. Așteptăm cu nerăbdare o colaborare de succes cu toți angajații și clienții”, a precizat Emanuel Cattanei, partener la DUBAG Group.

Grupul DUBAG este o echipă de consultanță în investiții din Munchen. Administrează fonduri de private equity, care au ca scop achizitia si dezvoltarea activa a companiilor. Portofoliul actual cuprinde cinci companii cu o cifră de afaceri totală de peste 480 de milioane euro, în diferite industrii din zece țări.


Niciun comentariu despre subiectul „Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a vândut compania Eurovision Services”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile