joi, 16 martie 2023

Viasat Nature va difuza documentarul "În sălbăticie cu Patrick Aryee"

Începând cu data de 20 martie, va fi prezentat documentarul "În sălbăticie cu Patrick Aryee" pe canalul Viasat Nature, în care reputatul biolog și explorator britanic Patrick Aryee va fi urmărit în aventura sa în jurul lumii, anunță televiziunea printr-un comunicat remis către HD Satelit România.

Scopul călătoriei este de a răspunde la câteva dintre marile întrebări despre lumea noastră naturală, pornind de la jungla din Costa Rica, trecând prin pădurile tropicale din Columbia Britanică și ajungând până la vârfurile copacilor și lumea nevăzută de sub picioarele noastre. Patrick Aryee dezvăluie complexa rețea de interacțiuni care leagă cele mai mici creaturi cu cele mai puternice carnivore de pe planetă.

Pe parcursul aventurii sale, Patrick Aryee examinează impactul perturbărilor asupra ecosistemelor și cum acestea pot afecta multiple specii. Împreună cu activiști și cercetători locali, el descoperă povești pline de inspirație despre biodiversitate și restaurarea mediului. Printre întrebările pe care le adresează sunt: ce anume face ca unele creaturi să strălucească în întuneric în adâncurile oceanului? Cum supraviețuiesc animalele din deșert fără acces la apă? De ce unele animale pot trăi sute de ani? Și ce se întâmplă cu ornitorincul cu cioc de rață?

În primul episod al documentarului, Patrick Aryee se concentrează pe una dintre cele mai afectate ecosisteme ale lumii, Marile Câmpii ale Americii de Nord, fiind fascinat de una dintre poveștile acestei zone. Determinat să înțeleagă legătura complexă dintre ierburile de pe prerie, gândacii de bălegar, zimbri și temutul urs grizzly, Patrick pornește în investigația sa.

Următorul popas al lui Patrick Aryee este în Columbia Britanică, pentru a urmări migrația anuală a somonului. Acest fenomen spectaculos nu numai că ajută la supraviețuirea speciei de somon, ci susține și întregul ecosistem al pădurii tropicale. Cu o scădere semnificativă a populației de somon, Patrick se alătură anchetatorilor locali pentru a documenta această schimbare a peisajului.

În al treilea episod al documentarului, Patrick călătorește într-un parc național îndepărtat din Costa Rica pentru a documenta fenomenul anual de cuibărit în masă, numit "arribada", în care mii de țestoase marine vin la țărm pentru a-și depune ouăle. Cu toate acestea, există o problemă: acest eveniment atrage și jaguari, o creatură care vine în zonă pentru pradă, ceea ce poate fi o amenințare majoră pentru aceste țestoase deja pe cale de dispariție.

În episodul final al documentarului, Patrick Aryee pătrunde în adâncimile junglei din Costa Rica pentru a investiga efectele devastatoare ale secetelor și inundațiilor asupra numărului de insecte. În încercarea sa de a înțelege cât de departe se răsfrânge această scădere a populației de insecte, Patrick descoperă că modelele meteorologice în schimbare au un impact direct asupra fiecărei specii din această regiune uimitoare. Cu toate acestea, există speranță că oamenii pot acționa pentru a proteja și a restabili această biodiversitate unică.

Începând cu data de 20 martie, în premieră, Viasat Nature va difuza primul sezon al documentarului "Lumea sălbatică a lui Patrick Aryee", care are patru episoade a câte 60 de minute fiecare. Productia se încadrează în genul documentarelor despre lumea naturală, expediții și știință și are titlul original "Patrick Aryee's Wild World". Acesta a fost lansat în anul 2022.


Niciun comentariu despre subiectul „Viasat Nature va difuza documentarul "În sălbăticie cu Patrick Aryee"”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile