marți, 11 aprilie 2023

Patru filme etalon ale comediei românești, la Focus Sat

Câte citate celebre cunoști din filmele românești? Cu siguranță știi monologul de sub plapumă din „Operațiunea Monstrul” (și celebra „bicicletă galbenă”), precum și replica legată de portofelul găsit pe stradă din seria „Brigada Diverse”/„B.D.”. Iar atunci când cineva te întreabă „Cine te recomandă?”, cu siguranță nu te poți abține să răspunzi: „Cine să mă recomande? Vocea și talentul meu!”. Datorită actorilor de calibru din aceste filme și dialogului memorabil, aceste replici au intrat în cultura populară autohtonă, devenind antologice și fiind parte din conversațiile de zi cu zi ale românilor, precizează Focus Sat printr-un comunicat remis către HD Satelit România.


Primăvara aceasta, Focus Sat TV oferă ocazia tuturor pasionaților de comedie și cinematografie românească să urmărească aceste pelicule perfecte pentru o seară distractivă petrecută în fața micului ecran: „Operațiunea Monstrul” (1976, difuzat pe 12 aprilie, de la ora 20:20) și seria „Brigada Diverse”/„B.D.”, care începe cu „B.D. intră în acțiune” (1970, difuzat pe 19 aprilie, de la ora 20:00), continuă cu „B.D. în alertă” (1971, 26 aprilie, de la ora 21:45) și se încheie cu „B.D. la munte și la mare” (1971, 3 mai). 

În „Operațiunea Monstrul”, Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru, Ovidiu Schumacher și Alexandru Manolescu (care își păstrează relațiile șef-subordonat și în vacanță) pleacă la pescuit în Deltă, unde se chinuie să captureze un somn legendar. Seria „Brigada Diverse”/„B.D.” surprinde aventurile amuzante ale unei secții de miliție din România comunistă. Această variantă autohtonă a celebrei serii franceze a „Jandarmilor” (cu Louis de Funès) a mizat pe recitalurile unor actori de comedie versați precum Dem Rădulescu, Jean Constantin, Puiu Călinescu, Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, George Mihăiță și Vasilica Tastaman și a creat povești savuroase. Inițial, seria „Brigada Diverse” trebuia să includă 11 filme și a fost comandată de Consiliul Culturii și Educației Socialiste pentru a repara imaginea șifonată a plutonierului de miliție din filmul lui Lucian Pintilie „Reconstituirea” (1971, cu Ernest Maftei).

Toate cele patru pelicule vor fi disponibile și în aplicația Focus Sat.

Promoționalul video poate fi vizionat dând click AICI.


2 comentarii despre subiectul „Patru filme etalon ale comediei românești, la Focus Sat”:
Cristian

pe Focus Sat așteptăm Canal+ Sport , Kanal D2 HD , Balcan Music TV

Anonim

De asemenea,astept SI EU Canal +Sport;dar si Sport Extra,Trace Sport Star si DISCOVERY SCIENCE.Si BUNA AR FI O SUBTITRARE RO LA EarthX tv.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile