luni, 15 mai 2023

Operatorul de sateliți SES retransmite peste 8000 de televiziuni

SES prezintă printr-un comunicat remis către HD Satelit România rezultatele studiului său anual, Satellite Monitor, în care analizează gradul de acoperire a televiziunii prin satelit în diferite regiuni globale.


Antena receptie tv prin satelit - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

SES, lider global în soluțiile de conectivitate pentru conținut video în industria media, oferă în prezent peste 8.000 de canale în aproximativ 369 de milioane de gospodării din întreaga lume, conform celor mai recente date publicate în studiul Satellite Monitor. Numărul acestor gospodarii a crescut cu 3 milioane în comparație cu anul anterior.

Această creștere a fost determinată în mare parte de progresul înregistrat în Europa (+6,3 milioane) și Africa (+3 milioane), în timp ce situația s-a stabilizat în America Latină și Asia-Pacific. În America de Nord, acoperirea prin televiziune prin satelit continuă să scadă (-5,4 milioane) din cauza tendinței de deconectare de la serviciile de tv cu plată și extinderea conexiunilor digitale prin fibră optică în Statele Unite.

Potrivit studiului Satellite Monitor din 2022, acoperirea SES pe diferite regiuni geografice este următoarea:

Africa: SES acoperă 49,5 milioane de gospodării cu servicii TV.
Asia-Pacific: SES ajunge la 33,1 milioane de gospodării cu servicii TV.
America Latină: SES acoperă 44 milioane de gospodării cu servicii TV.
Orientul Mijlociu: SES ajunge la 13,4 milioane de gospodării cu servicii TV.
America de Nord: SES acoperă 53,2 milioane de gospodării cu servicii TV.
Europa: SES ajunge la 175,8 milioane de gospodării cu servicii TV.

Alte informații relevante prezentate în studiul Satellite Monitor:

- În ciuda creșterii audienței pentru serviciile Video on Demand (VOD), televiziunea Free to Air (FTA) continuă să înregistreze o creștere la nivel global.
- Odată cu extinderea conexiunilor prin fibră optică în întreaga lume, serviciile de televiziune prin protocol de internet continuă să înregistreze o creștere, captând o parte din piața televiziunii tradiționale prin cablu.
- În Africa, televiziunea prin satelit contribuie la creșterea numărului de gospodării cu servicii TV direct-to-home (DTH). Aceasta reprezintă o metodă scalabilă și rentabilă de recepție TV. De exemplu, în Etiopia, SES a atins o acoperire de 90% în gospodăriile cu servicii TV prin intermediul partenerului său Ethiosat.

Norbert Hölzle, Head of Media la SES, a afirmat că studiul anual de piață SES Satellite Monitor colectează date și informații valoroase de mai mulți ani, pentru a analiza acoperirea și dinamica pieței de distribuție video, precum și tendințele de consum. El consideră că aceste informații pot ajuta clienții lor să ia decizii de afaceri informate în ceea ce privește cea mai bună modalitate de a livra conținut unui public larg, în mod eficient din punct de vedere al costurilor.

Ajungând la cea de-a 29-a ediție, studiul Satellite Monitor al SES este considerat un sondaj cheie și o referință în industrie. Acesta este realizat de institute de cercetare de top pentru a analiza dinamica pieței (cum ar fi recepția TV, rezoluția, dispozitivele etc.), acoperirea (în funcție de țară, poziția orbitală și modul de recepție) și demografia socială.


Niciun comentariu despre subiectul „Operatorul de sateliți SES retransmite peste 8000 de televiziuni”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile