sâmbătă, 6 mai 2023

UE va adopta o poziție comună privind transferul spectrului UHF (folosit de televiziunea digitală terestră) către 5G

Comisia Europeană a propus adoptarea unei poziții comune la nivelul UE în cadrul negocierilor care vor decide viitorul televiziunii terestre. În acest scop, Comisia a adoptat o propunere prin care va consolida și prezenta poziția UE (cu privire la problemele legate de utilizarea spectrului) la conferința ITU Mondială a Radiocomunicațiilor de la Dubai.

Se speră că o poziție comună va putea echilibra conflictul dintre nevoile de bandă pentru 5G, dar și cea necesară pentru transmisiilor tv și cele pentru diverse evenimente, precum și sistemul global de radionavigație Galileo și comunicațiile radio maritime.

Spectrul UHF între 470 și 694 MHz este utilizat atât de radiodifuzorii tereștri, cât și de industriile creative (pentru echipamentele de producție fără fir, cum ar fi microfoanele). Dar este potrivit și pentru furnizarea de servicii de telecomunicații 5G, punând în pericol viitorul pe termen mediu al televiziunii terestre.

Negocierile internaționale privind spectrul radio au loc la fiecare patru ani, cu participarea a aproximativ 193 de state membre ITU și a 3.000 de delegați. Forumul internațional își propune să ofere opțiuni pentru utilizări armonizate ale spectrului radio la nivel regional și la nivel global, pentru a proteja împotriva interferențelor radio. TWRC-23 va avea loc în noiembrie și decembrie 2023.

UPDATE decembrie 2023: S-a decis: banda de 470–694 MHz rămâne în continuare alocată pentru televiziunea digitală terestră și PMSE în Europa, Orientul Mijlociu, Africa și părți din Asia. Mai multe detalii găsiți AICI.


Un comentariu despre subiectul „UE va adopta o poziție comună privind transferul spectrului UHF (folosit de televiziunea digitală terestră) către 5G”:
Daniel S.

HD Satelit e un super site de unde aflu informații interesante și valoroase. Mulțumesc!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile