miercuri, 28 iunie 2023

Francezii dezvoltă rețeaua tv mobilă terestră care nu necesită abonament de telefonie si nici internet

TDF și France Télévisions colaborează pentru a dezvolta platforma de televiziune digitala terestră mobilă TNT (Television Numérique Terrestre), lansând două experimente majore în timpul turneului de tenis French Open 2023.


Transmisie tenis pe telefon - Imagine decorativa creată digital de HD Satelit România (nu reprezintă o captură din transmisia TDF și France Télévisions)

O transmisie în format UHD prin DVB-T2 al turneului a fost disponibilă în Paris, Toulouse și Nantes pe trei canale dedicate, permițând telespectatorilor să experimenteze evenimentul sportiv în format 4K. De asemenea, o transmisie experimentală tv liniară în 5G s-a realizat din Turnul Eiffel, cu teste de recepție terestre mobile efectuate în cadrul locației turneului, pentru o viitoare versiune mobilă a platformei TNT.

Testele, conduse de TDF în colaborare cu France Télévisions și cu sprijinul Ateme, Qualcomm și Rohde & Schwarz, se concentrează pe un viitor sistem tv terestru mobil care va permite telespectatorilor să vizioneze televiziunea liniară pe telefoanele lor smart, fără abonament de telefonie si fără conexiune de internet.

Experimentul a devenit posibil după ce TDF a obținut autorizație de la Autorité de Régulation de la Communication Audiovisuelle et Numérique (ARCOM) pentru a experimenta difuzarea conținutului audiovizual al France Télévisions utilizând tehnologia de transmisie tv 5G din Turnul Eiffel. Inovația permite recepția TNT la liber cu ajutorul un smartphone compatibil cu tehnologia 5G Broadcast, fără a avea nevoie de un abonament de telefonie mobilă sau de Wi-Fi.

Tehnologia oferă o latență scăzută și o rată constantă de transmitere a semnalului pentru a asigura o experiență confortabilă și de înaltă calitate a vizionării programelor tv. Rețeaua tv TNT mobilă va coexista cu rețeaua TNT-ul tradițională în cadrul planului de frecvențe gestionat, planificat și alocat de ARCOM.

Tehnologia 5G, ca posibil înlocuitor al DVB-T2 în distribuția terestră a televiziunii, a fost anunțată încă din anul 2020 (detalii AICI). De asemenea, și germanii au testat televiziunea prin 5G HPHT, care nu necesită conexiune de la un furnizor de servicii de internet și nici card SIM (detalii AICI).


Un comentariu despre subiectul „Francezii dezvoltă rețeaua tv mobilă terestră care nu necesită abonament de telefonie si nici internet”:
Anonim

In România, dacă este fără bani, nu este bun. :)) Cum mă să dai televiziune fără să ceri euroi?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile