luni, 24 iulie 2023

SpaceX a lansat 22 de sateliți de bandă largă Starlink din a doua generație

SpaceX a lansat pe orbită 22 sateliți de internet în bandă largă Starlink din a doua generație, denumită V2-Mini. SpaceX a lansat până acum un total de 4.837 de sateliți Starlink, din care 4.497 sunt deja pe orbita de funcționare.


Planetă privita din spațiu cosmic - Imagine decorativă realizată digital de HD Satelit România

Sateliții V2 Mini de la SpaceX sunt mai mici (de unde provine și denumirea "Mini"),  dar includ antene cu matrice mai avansată tehnologic și utilizează banda E pentru backhaul. De aceea, aceștia sunt mai puternici decât versiunea Starlink anterioară. Noii sateliți oferă o capacitate de bandă largă de 4 ori mai mare și sunt echipați cu sisteme de propulsie electrică (cu propulsoare Hall), care oferă o forță de două ori mai mare decât cele utilizate în versiunile mai vechi. 

SpaceX are aprobarea autorităților de reglementare pentru a lansa încă 12.000 sateliți, deși compania solicitase permisiunea de a adăuga 30.000 sateliți la proiect.

Serviciul de bandă largă Starlink este acum disponibil în mai mult de 56 de țări. În mai 2023, compania a precizat că are deja peste 1,5 milioane de abonați.


Niciun comentariu despre subiectul „SpaceX a lansat 22 de sateliți de bandă largă Starlink din a doua generație”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile