duminică, 2 iulie 2023

Vodafone a confirmat fuziunea cu Three în Marea Britanie

După ce anul trecut Vodafone a confirmat că negociază cu privire la fuziunea cu operatorul britanic de telefonie mobilă Three, cele două companii au ajuns în final la un acord privind fuziunea lor, mult așteptată în Marea Britanie. Vodafone va deține un pachet de 51% din noua companie fuzionată, iar CK Hutchison Holdings 49%.


Telefon mobil - Imagine decorativă fotografiată de HD Satelit România

CEO-ul Vodafone, Margherita Della Valle, a cărei ascensiune în echipa de conducere a furnizorului internațional de servicii fixe și mobile a fost considerată ca fundamentală pentru finalizarea acordului, a spus că fuziunea va fi oferi servicii superioare pentru clienți, va fi grozavă pentru Marea Britanie și excelentă pentru concurență.

Vodafone a subliniat că noua companie fuzionată va ajunge cu rețeaua sa 5GH la peste 99% din populația Regatului Unit, oferind o creștere de șase ori a vitezei medii de date, până în anul 2034.

Partenerii s-au angajat să investească 11 miliarde de lire sterline în Marea Britanie timp de 10 ani pentru a crea o rețea 5G avansată, despre care ei spun că va aduce anual economiei beneficii de până la 5 miliarde de lire sterline, până în 2030.

Vodafone și CK Hutchison susțin că fuziunea este „excelentă pentru concurență”, argumentând că va crea un al treilea operator cu o capacitate suficientă pentru a concura cu cei doi jucători majori convergenți (BT/EE și Virgin Media O2).

De asemenea, va oferi acces wireless fix prin intermediul rețelei 5G pentru 82% din locuințele din UK până în 2030, completând accesul la o acoperirea cu fibră optică.

Fuziunea este fără numerar, dar include o opțiune de vânzare prin care Vodafone poate să achiziționeze pachetul de 49% al CK Hutchison. Fuziunea este de așteptat să se încheie până la sfârșitul anului viitor, dacă va fi aprobată de acționari și de autoritățile de reglementare.

Spre deosebire de rivalii lor, Vodafone și Three nu oferă momentan servicii de televiziune cu plată, deși Vodafone a lansat în 2019 o ofertă care combină servicii de internet în bandă largă nelimitată și date, cu Apple TV 4K.

Fuziunea este grozavă pentru clienți, pentru țară și pentru sistemul concurențial. Este transformatoare, deoarece va crea o rețea 5G de cea mai bună calitate (chiar cea mai bună din Europa), oferind clienților o experiență superioară. Ca țară, Regatul Unit va beneficia de crearea unui operator durabil, puternic competitiv, cu un plan clar de investiții de 11 miliarde de lire sterline în rețea, care stimulează dezvoltarea, ocuparea forței de muncă și inovarea. Pentru Vodafone, această tranzacție este o schimbare pe piața noastră de acasă. Acesta este un vot de încredere în Regatul Unit pentru ambițiile noastre de a fi un centru al viitoarelor tehnologii”, a spus Della Valle.

Anunțul de astăzi este o piatră de hotar pentru CK Hutchison și pentru Regatul Unit. Împreună, vom avea amploarea necesară pentru a oferi o rețea 5G de cea mai bună calitate pentru Regatul Unit, transformând serviciile de telefonie mobilă pentru clienții noștri și deschizând noi oportunități pentru companii de pe întreg teritoriul Regatului Unit”, a precizat Canning Fox, co-director de grup al CK Hutchison.


Niciun comentariu despre subiectul „Vodafone a confirmat fuziunea cu Three în Marea Britanie”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile