duminică, 15 octombrie 2023

Șeful Sony Interactive Entertainment, care a lansat Playstation 5, se retrage din funcție

Jim Ryan, președintele și CEO-ul Sony Interactive Entertainment (SIE), se retrage din funcție din martie 2024. Într-o postare prin care își anunță retragerea, directorul executiv a spus că îi este din ce în ce mai greu să jongleze cu viața de acasă din Marea Britanie și cu munca lui din SUA.


Jucător de jocuri de consolă - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Ryan lucrează cu SIE din 1994, înainte ca prima consolă PlayStation să fie lansată la nivel mondial. El a contribuit la dezvoltarea prezenței companiei în Europa și a deținut mai multe funcții, înainte de a fi numit în cele din urmă director general al SIE, în 2019. 

SIE a lansat PlayStation 5 sub conducerea lui Ryan. În timp ce compania s-a luptat să producă suficiente console în apogeul pandemiei, din cauza penuriei de componente, în cele din urmă a reușit să mărească producția și să satisfacă cerințele. În primul trimestru al anului 2023, Sony a livrat 3,3 milioane de unități PS5, ducând numărul total de console vândute la 41,7 milioane. 

CEO-ul Sony, Kenichiro Yoshida, l-a lăudat pe Ryan pentru supravegherea lansării PlayStation 5 în mijlocul pandemiei globale, spunând că dispozitivul este acum pe cale să devină cea mai de succes consolă SIE de până acum.

La 1 aprilie 2024, Hiroki Totoki va interveni ca CEO interimar al SIE, preluând responsabilitatea, pe lângă rolurile sale de președinte, COO și CFO al Sony Group Corporation. Compania a spus că va colabora cu managementul pentru a ajuta la definirea următorului capitol al viitorului PlayStation și pentru a găsi următorul șef pentru Sony Interactive Entertainment.


5 comentarii despre subiectul „Șeful Sony Interactive Entertainment, care a lansat Playstation 5, se retrage din funcție”:
Anonim

Așa e în industrie. După atâtea realizări, simte probabil că a făcut destul pentru SIE și că este timpul pentru un alt capitol în viața lui. Respect pentru tot ce a făcut! De abia astept sa imi iau PS5 luna viitoare!

Anonim

Cred ca tot in echipa cu el s-a facut si magazinul PS Plus dedicat pentru Romania pe PS4/PS5 si meniuri in romana la console. Plus noile tipuri de abonamente PS Plus.

Anonim

Îmi aduc aminte de lansarea primei console PlayStation. Jim Ryan a avut o carieră incredibilă la SIE, de la începuturi până la PS5.

Anonim

Mă întreb dacă vor exista schimbări majore în strategia lor sau dacă vor continua în aceeași direcție.

Anonim

Poate se mai ieftinesc un pic consolele Sony, mai ales dupa ce va fi lansat noul model de PS5... si eu imi doresc una...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile