miercuri, 1 noiembrie 2023

De la realizatorul celebrului "Poldark", un nou serial la Epic Drama: "Tom Jones"

În luna noiembrie, canalul Epic Drama prezintă telespectatorilor o nouă adaptare în patru episoade a romanului clasic "Tom Jones" scris de Henry Fielding. Povestea, plină de întorsături, descrie călătoria complicată a protagonistului în căutarea dragostei autentice. Premiera "Tom Jones" la Epic Drama va avea loc miercurea, începând cu 1 noiembrie, la ora 22:00.

Mini-seria "Tom Jones" - Imagine remisă în comunicat de către Epic Drama pentru publicare pe HD Satelit România

De la publicarea sa inițială în 1749, acest roman a avut atât reacții pozitive, cât și controverse. Actuala adaptare pentru televiziune își îndeplinește promisiunile, fiind descrisă de Wall Street Journal ca o călătorie vivace prin Anglia georgiană liberă și opulentă.

Radio Times remarcă în special estetica producției. Ei evidențiază paleta vibrantă de culori, care include tonuri de albastru și verde, și iluminarea impresionantă, de la cadre exterioare luminoase până la interioarele iluminate de lumânări.

Experții din domeniul televiziunii au aplaudat și distribuția talentată, avându-l în prim-plan pe Solly McLeod (din "The Rising") în rolul lui Tom, alături de Sophie Wilde (din "You Don't Know Me") ca Sophia Western și Hannah Waddingham (din "Ted Lasso"), deținătoarea unui premiu Emmy, în rolul captivantei Lady Bellaston. 

Tom, protagonistul, a fost lăsat singur în copilărie, fiind salvat și adoptat de un gentilom rural, Squire Allworthy. Pe măsură ce crește, devine un tânăr atrăgător, cu un spirit liber, care atrage atenția multor doamne. Cu toate acestea, originea sa modestă îi dă bătăi de cap. Când se îndrăgostește de moștenitoarea bogată Sophia Western și sentimentele sunt reciproce, familiile lor se opun uniunii. Acest lucru îl determină pe Tom să fie alungat, iar Sophia să fugă pentru a evita o căsătorie nedorită cu William Blifil, moștenitorul de la Paradise Hall. Sophia este dispusă să-și sacrifice totul pentru Tom, dar descoperă că el pare să nu poată evita ispitele cu alte femei.

Amândoi ajung, în cele din urmă, în Londra, unde se confruntă cu mașinațiunile mătușii Sophiei, intriganta și periculoasa Lady Bellaston, care face tot posibilul să le rupă legătura. Sophia descoperă că viața în înalta societate londoneză poate fi dificilă și plină de pericole. Rămâne de văzut dacă Tom va putea să o convingă pe Sophia și dacă dragostea lor va triumfa în fața tuturor obstacolelor.

Distribuția serialului mai include și alți actori talentați. Printre aceștia se numără James Fleet (din "Bridgerton") care îl interpretează pe tatăl adoptiv al lui Tom, Squire Allworthy, Alun Armstrong (din "Părinți și copii") în rolul bunicului Sophiei, Squire Western, și Shirley Henderson (din "Happy Valley") care o interpretează pe mătușa Sophiei, alături de alți actori de renume în diverse roluri.

Epic Drama invită publicul să se relaxeze în fața televizorului, înfășurați într-o pătură și bucurându-se de o ciocolată caldă, și să se lase purtați de povestea fermecătoare a acestei a mini-seriei "Tom Jones", în fiecare miercuri, începând de la ora 22:00, din 1 noiembrie.


8 comentarii despre subiectul „De la realizatorul celebrului "Poldark", un nou serial la Epic Drama: "Tom Jones" ”:
Dana

Wow! Aștept cu nerăbdare să văd acest serial! Am fost mare fană a Poldark, deci cu siguranță mă voi uita și la Tom Jones.

Anonim

Știu că e de la realizatorul Poldark, dar sincer, nu mă omor după adaptările de romane clasice. Se pierde mult din substanța cărții. Sper să mă contrazică acest serial.

Dana

Anonim, ai o abordare destul de pesimistă. Eu cred că adaptările pentru televiziune oferă o altă perspectivă și uneori chiar îmbunătățesc anumite aspecte ale cărții.

Anonim

Sper să nu fie doar o adevărată plăcere vizuală, dar să aibă și substanță. Dacă e doar frumos filmat, mă plictisesc rapid.

Anonim

Adică sper să nu fie doar o altă dramă de epocă cu povești de dragoste complicate și multe intrigă. Dar, cine știe, poate va fi diferit.

Anonim

Știți ce mă întreb eu totusi? Cum va fi adaptată povestea pentru a rezona cu publicul contemporan. Tom Jones e un roman destul de vechi. Adaptările trebuie să fie mereu în pas cu timpurile, chiar dacă păstrează esența operei originale. Oricum, îmi place ideea de a mă relaxa miercurea seara cu o ciocolată caldă și un serial bun. Sounds like a plan!

Dana

Să vedem cum începe aventura lui Tom în căutarea dragostei adevărate. Oricum, si mie patru episoade mi se pare cam puțin pentru complexitatea acestei povești. Dar poate că vor fi episoade lungi, de 1 oră și jumătate sau ceva de genul.

Anonim

Mi-ar plăcea să văd și o adaptare modernă a acestei povești. A fost un roman interesant, iar o versiune contemporană ar fi ceva diferit.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile