miercuri, 20 decembrie 2023

Lansare a serviciilor Konnect VHTS, cel mai mare satelit geostaționar comandat în Europa, cu o capacitate de 500 Gbps

Telespazio și Hughes Europe au anunțat lansarea serviciilor Konnect VHTS, o colaborare între Telespazio și Hughes Europe, o companie EchoStar. Această inițiativă va furniza servicii de conectivitate de ultimă generație prin intermediul satelitului inovator Eutelsat Konnect VHTS (K-VHTS), construit de Thales Alenia Space, un parteneriat între Thales (67%) și Leonardo (33%).

Satelit pe orbită (nu este o reprezentare a satelitului Konnect VHTS, ci doar o imagine decorativa realizată de HD Satelit România)

Colaborarea dintre Telespazio și Hughes Europe va permite guvernelor să utilizeze aplicații moderne și să ofere servicii online cetățenilor lor. Telespazio este furnizor comercial pentru serviciile de apărare, guvernamentale și de securitate.

Parteneriatul urmărește să capitalizeze experiența extinsă a Hughes în serviciile broadband prin satelit și realizarea terminalelor de utilizator. Fiind fabricat pe baza sistemului Hughes JUPITER, companiile vor utiliza terminalele Hughes JUPITER. 

Acordul dintre cele doua companii va gestiona această etapă de lansare comercială a serviciilor K-VHTS, țintind segmentele de piață broadband pentru guverne și întreprinderi din Europa. Companiile sunt pregătite să ofere posibilități incitante în domeniul conectivității și serviciilor prin satelit.

Satelitul K-VHTS, recunoscut pentru capacitatea sa foarte mare de transfer, va furniza 230 de fascicule peste Europa de Vest și o capacitate de bandă Ka de 500 Gbps, fiind cel mai mare satelit geostaționar comandat până în prezent în Europa.

Telespazio, un parteneriat între Leonardo (67%) și Thales (33%), se numără printre operatorii de top la nivel mondial în servicii prin satelit. Portofoliul său de activități cuprinde de la proiectarea și dezvoltarea sistemelor spațiale până la gestionarea serviciilor de lansare, controlul sateliților în orbită, observarea Pământului, comunicații integrate, servicii de navigație și localizare prin satelit, până la programe științifice. Telespazio deține un rol de top în piețele de referință, beneficiind de experiența tehnologică acumulată de-a lungul anilor. De la înființare, compania a fost implicată în programe spațiale europene majore precum Galileo, EGNOS, Copernicus și COSMO-SkyMed. În anul 2022, Telespazio a generat vânzări de 650 milioane euro, având peste 3.000 de angajați în 15 țări diferite.


2 comentarii despre subiectul „Lansare a serviciilor Konnect VHTS, cel mai mare satelit geostaționar comandat în Europa, cu o capacitate de 500 Gbps”:
Anonim

Lipseste din articol pozitia geo-stationara a satelitului .

DTH Fan

Pozitia acestui satelit e 2,7 grade Est. Dar nu cred că e importanta poziția pentru publicul larg, nu e destinat pentru persoanele fizice, ci pentru corporații și guverne.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile