duminică, 10 decembrie 2023

Televiziunea IDA TV își schimbă denumirea în SENS TV

Săptămâna aceasta, în cadrul ședinței de marți, 5 decembrie 2023, Consiliul National al Audiovizualului a aprobat modificarea licenței audiovizuale (expiră pe 19 februarie 2024) pentru difuzarea prin rețele de comunicații electronice a IDA TV din București, modificarea denumirii, a siglei, a structurii serviciului de programe și a deciziei de autorizare audiovizuală, precum și a sediului social și acționariatului societății S.C. DESIGNERY MEDIA SRL din București.

Telespectator care vizionează programe de design interior - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Noua denumire a televiziunii IDA TV (acronimul de la Interior, Design, Arhitectură) va fi SENS TV. Formatul tematic de principiu rămâne același, de design-arhitectură, la fel si zona de difuzare (națională și internațională - Republica Moldova). De asemenea, formatul de difuzare rămâne același, doar în HD.

Au fost solicitate următoarele modificări ale licenței audiovizuale:

- Modificarea acționariatului societății (acord în ședința din data de 04 mai 2023): Tufeanu Richeard Constantin a preluat un procent de 100% din acțiuni de la Gyarmath Oana (care deținea un procent de 28%) și Iacob Cristian Laurențiu (care deținea 72%).

- Modificarea sediului social, care se mută din București, Str. Berzei nr. 9, bl. A, et. 2, ap. 2, sector 1 în București, Aleea Mozaicului nr. 4, bl. B1, sc. B, et. 6, ap. 62, sector 2.

- Modificarea denumirii serviciului de programe și implicit a siglei (din IDA TV în SENS TV).

- Modificarea structurii programelor după surse de proveniență: producție proprie (64,91%, anterior 70%), producții audiovizuale ale altor producători (35.09%, anterior 30%), fără programe retransmise.

- Modificarea structurii estimative a serviciului de programe pe tipuri de programe/emisiuni: programe de informare (17,36%, anterior 8%), programe educative (21,28%, anterior 25%), programe culturale (24,37%, anterior 13%).

- Orarul de difuzare va fi de 24 ore/zi, cu reluări aproximativ 10 ore/zi de luni-vineri și aproximativ 13 ore/zi sâmbăta/duminica).

Certificatul constatator din data de 08 noiembrie 2023 atestă modificarea acționariatului și a sediului social al societății. Certificat de atestare fiscală din aceeași dată certifică faptul că societatea nu are datorii la bugetul de stat. Societatea nu mai deține alte licențe audiovizuale.

Prin aceeași documentație s-a solicitat și modificarea deciziei de autorizare audiovizuală (mutarea amplasamentului spațiilor redacționale și de producție din București, str. Argentina nr. 43, sect. 1 în București în Piața Presei Libere nr. 1, Corp C1, parter.) Procesul verbal de autorizare a fost încheiat la data de 29 noiembrie 2023.

"Am cumparat acțiunile S.C. DESIGNERY MEDIA SRL, proprietarul IDA TV. În consecință, au urmat o serie de modificări, inclusiv pentru sediul social, pe care a trebuit să le facem în regim de urgență, deoarece expirase un contract de comodat și riscam (există o procedura la Registrul Comerțului) ca firma să devină inactivă. Nu am mai putut să intrăm în procedura normală de aprobare si anunțare la CNA, pentru că am fi rămas cu societatea comercială practic nefuncțională. Imediat după ce am terminat cu această procedură, am depus actele necesare în dosar, pentru a putea autoriza și zona de studio și pentru a putea începe activitatea din noua locație pentru acest post tv, locație unde noi lucrăm de mai mulți ani. Acestea ar fi pe scurt motivele pentru care solicităm modificările expuse în dosarul depus la dvs", a explicat Tufeanu Richeard Constantin.

"Mai avem o altă licență, pentru o televiziune de muzică simfonică (nr: Simfonica Tv), deci nu suntem străini acestor tipuri de provocări. Încercăm sa ridicăm puțin stacheta în ceea ce privește IDA TV, viitorul SENS TV, și anume încercăm să ieșim cât mai mult în zona de public. Încercăm să scoatem cumva televiziunea din studio. Am pregătit echipamente în sensul acesta. Vrem să cunoaștem oameni, locații, vrem sa popularizăm și să readucem în atenția publicului edificii și locuri spectaculoase, din București în prima fază, după care din orașele din apropiere și să ne extindem cât se poate. Trebuie să ne ocupăm și de latura comercială. Avem nevoie de audiență. Suntem în lista must-carry, dar este o mare problemă, după cum știți, cu distribuția prin intermediul cabliștilor, în special pentru genul acesta de televiziuni, care nu sunt de nișă foarte largă. De aceea, trebuie sa găsim exact rețeta optimă prin care să putem prezenta ceea ce ne-am propus sa realizăm, dar și să fim atractivi pentru publicul nostru din punct de vedere al subiectelor. Încercăm să obținem publicitate de la constructori, de la zona de imobiliare. Încercăm sa mergem puțin și pe partea de promovare a persoanelor care doresc sa obțină joburi în domeniul construcțiilor, pe partea de arhitectură și de design interior. Încercăm să accesăm toate aceste zone, care sunt de interes general", a mai precizat Tufeanu Richeard Constantin..

Solicitările au fost aprobate în unanimitate de către membrii CNA prezenți la ședință. 

IDA TV, prima televiziune din România dedicat arhitecturii si designului, a obținut licența audiovizuală la începutul anului 2014. Viorel Fetinca, acţionarul principal al IDA TV de la acea vreme, explica în fața CNA că intenționa să transforme televiziunea într-o platformă de comunicare pentru pasionații de arhitectură și design. Își exprimase de asemenea dorința de a folosi imaginea pentru a explora noutățile și tehnologiile din domeniu, evidențiind necesitatea conștientizării importanței spațiului înconjurător și a impactului acestuia asupra vieții cotidiene. Conform dosarului depus la CNA în anul 2014, investiția inițială în acest proiect a fost de 55.000 de euro, sumă destinată echipamentelor și achiziției de materiale și conținut.

Începând cu anul 2020, IDA TV a fost inclusă în lista must-carry (stații tv obligatorii de retransmis de către operatorii de servicii de televiziune cu plată, în limita a minim 25% din totalul canalelor transmise de operatorul respectiv). În lista must-carry din anul 2023, IDA TV este la poziția 45 (aceeași poziție va rămâne și pentru SENS TV), ce se va menține astfel până la aprobarea listei must-carry pentru anul 2024.


7 comentarii despre subiectul „Televiziunea IDA TV își schimbă denumirea în SENS TV”:
Andrei

Schimbarea denumirii IDA TV în SENS TV e interesantă, probabil va atrage un public mai larg. Dar de unde provine oare numele de SENS TV, ce legatura are cu designul interior si cu arhitectura?

Anonim

Nu știu dacă denumirea contează atât de mult, mai ales dacă formatul tematic rămâne același. Cred că ar trebui să se concentreze pe calitatea și diversitatea programelor. Trebuie să fie atenți să nu piardă esența canalului, designul și arhitectura. E un echilibru delicat între informare și menținerea temei principale. Iar încercarea lor de a atrage publicitate din zona de construcții și imobiliare e o mișcare inteligentă și e logică, având în vedere tematica televiziunii.

Sorin

Cred că intenția lor de a ieși din studio și a explora locații reale va fi un mare plus. Acest lucru poate aduce o perspectivă nouă și mai atractivă asupra designului și arhitecturii. E interesant de văzut cum va evolua interacțiunea lor cu publicul prin noua abordare. Cred că extinderea cu emisiuni din toate orașele din toata tara, nu doar din apropiere, poate fi un mare câștig. Planul lor de a explora edificii și locuri spectaculoase e o idee excelentă, într-adevăr. Aducerea în atenția publicului a unor astfel de locuri poate avea un impact pozitiv.

Anonim

Daca tot sunt probleme cu retransmiterea de către cabliști a televiziunii lor, le dau un sfat important: sa transmită SENS TV pe un website propriu al lor, ca o televiziune live si gratuita pentru toata lumea, la standarde HD. Eu personal urmăresc 90% din timp televiziunile pe online, nu la tv. Ar fi garantat un mare câștig de audienta pentru ei, mai ales tinand cont de tendințele privind mutarea publicului către online, care cu siguranța e maximizată pentru publicul lor, printre care mă număr si eu.

Anonim

Îi ajută cu ceva?

Anonim

Cand schimba numele din IDA in SENS?

Anonim

Azi

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile