miercuri, 3 ianuarie 2024

Televiziunea Deutsche Welle Germania s-a închis

Versiunea germană a televiziunii Deutsche Welle a fost închisă din 1 ianuarie 2024. La Digi Tv România și alți operatori tv cu plată a fost deja înlocuită cu versiunea în limba engleză.

Televizor fără semnal - Imagine decorativa realizată de HD Satelit România

Din momentul închiderii, pe ecranele telespectatorilor a fost afișat un mesaj scurt: "Dragi telespectatori, programele DW Deutsch a fost oprite din 1 ianuarie 2024. Vă mulțumim foarte mult pentru interesul dumneavoastră. Puteți găsi în continuare conținut în limba germană de la Deutsche Welle pe dw.com și pe canalul YouTube DW Germania."

Închiderea versiunii germane a fost cauzată de planul bugetar pentru anul 2024 și de audiența relativ mică la nivel mondial (250.000 telespectatori). Panul bugetar pe anul 2024 are ca scop principal transformarea digitală a serviciului internațional german, dar și utilizarea cât mai eficientă a bugetului disponibil al radiodifuzorului, pentru a evita situații financiare dificile în acest an. Transformarea digitală în piețele internaționale vizează orientarea către grupele de vârsta mai tinere și către cei familiarizați cu tehnologia digitală, în special din zonele geografice ale Europei de Est, Ucrainei, Asiei, Africii, dar și din alte zone. Astfel, bugetul DW Germania va fi relocat către zona digitală și către alte limbi regionale. Informații și conținut DW în limba germană va fi oferit în continuare, la aceeași calitate si diversitate, dar în mediul online, nu printr-o televiziune Deutsche Welle în limba germană, după cum preciza Broadband Tv News în primăvara anului trecut. 

Fondurile pentru Deutsche Welle provin din impozitele federale, bugetul fiind diferit de cel al radiodifuzorilor publici naționali (cum ar fi ARD, Deutschlandradio și ZDF), care sunt finanțați prin taxa tv. Ministerul pentru cultură și mass-media este responsabil pentru finanțarea Deutsche Welle, ceea ce permite radiodifuzorului să ofere transmisiuni cu foarte puțină publicitate (sau deloc).

Un precursor al Deutsche Welle a fost Deutsche Welle GmbH, înființat în anul 1924 de diplomatul și pionierul radio german Ernst Ludwig Voss în Berlin și care a început să emită regulat din anul 1926. Radiodifuzorul Deutsche Welle (DW) a început să emită pentru prima dată în data de 3 mai 1953, cu un discurs al președintelui de atunci. În 1960, Deutsche Welle a devenit un organism public independent. În anul 1962, DW s-a alăturat ARD ca radiodifuzor național. Inițial, sediul Deutsche Welle era în orașul german de vest, Köln. După reunificare, când o mare parte din guvern s-a mutat la Berlin, sediul a fost transferat la Bonn.

Serviciile DW sunt disponibile în zeci de limbi (există website și cu conținut în limba română: https://www.dw.com/ro/), iar serviciul său de televiziune prin satelit include canale în engleză, spaniolă, persană și arabă. DW oferă articole actualizate pe website-ul său de știri și deține propriul centru pentru dezvoltare mass-media internațională, DW Akademie. Obiectivele declarate ale postului sunt de a produce știri de încredere și de a promova înțelegerea între națiuni. Este de asemenea și un furnizor în direct de știri la nivel mondial, disponibile prin streaming online pe website-urile sale, pe YouTube și pe diverse dispozitive mobile și playere media digitale.


6 comentarii despre subiectul „Televiziunea Deutsche Welle Germania s-a închis”:
Anonim

La Vodafone fostul UPC încă nu a fost schimbat nu este nimic ecranul este negru

Anonim

La Vodafone România va intra DW English HD

Anonim

Luativa un echipament de Receptie prin Satelit si aveti programe tv cite vreti.

Anonim

Încet și sigur se transformă într-un fel de Vocea Germaniei pentru străinătate.

Anonim

Puneți ceva în loc, dar să fie în limba germană: ARD sau ZDF.

Anonim

Da, posturile germane ar merita o pondere mai mare în grilele companiilor de cablu și satelit de la noi,

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile