joi, 25 ianuarie 2024

Oficial: România nu participă la Eurovision 2024

În cadrul unei reuniuni desfășurate la data de 25 ianuarie 2024, Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune (SRTv) a luat decizia de a nu înscrie Televiziunea Română (TVR) în competiția Eurovision Song Contest a anului curent.

Muzică - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Această hotărâre (luată în aceeași ședință în care a fost adoptat fi bugetul pentru anul acesta al SRTv, a fost influențată de restricțiile bugetare și de cheltuielile necesare pentru a prezenta o reprezentație de calitate a României în cadrul acestui eveniment muzical de anvergură internațională. Votul Consiliului a fost divizat, cu 5 voturi favorabile, 4 abțineri și 4 voturi împotrivă.

Chiar dacă TVR a beneficiat de o extensie a termenului limită pentru înscrierea în concursul Eurovision din 2024, datorită unei colaborări de lungă durată cu Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), organizatoarea evenimentului, instituția se vede în situația de a amâna participarea la Eurovision Song Contest pentru o ediție ulterioară. Această decizie a fost influențată de prioritizarea altor proiecte și constrângerile financiare.

În cursul acestui an, Televiziunea Română (TVR) direcționează resurse semnificative către o serie de proiecte și producții de importanță majoră, în afara producțiilor consacrate. Printre acestea se numără transmisia Jocurilor Olimpice de vară ce vor avea loc la Paris, continuarea procesului de modernizare tehnologică, incluzând automatizarea transmisiilor canalelor SRTv, investiții în îmbunătățirea producției de știri, precum și continuarea dezvoltării noului sediu TVR din Craiova și alte inițiative de modernizare care au fost anterior amânate.

Eurovision Song Contest 2024 este programat să se desfășoare în Malmö, Suedia. Nu este o situație neobișnuită ca anumite țări să aleagă să nu participe la acest eveniment muzical internațional. În trecut, state precum Ungaria, Turcia, Bulgaria, Muntenegru, Slovacia, Bosnia și Herțegovina sau Macedonia de Nord au luat, de asemenea, decizia de a se retrage din competiție în diferite ediții.



6 comentarii despre subiectul „Oficial: România nu participă la Eurovision 2024”:
Anonim

florin: S-A DOVEDIT A FI O COMPETITIE DE DOI BANI SI AXAT PE DAM TROFEUL CUI VREM NOI E O DECIZIE BUNA BRAVO TVR SA- L MAI TRASMITA BUNICA ,PACAT D CONCURENTI CARE PARTICIPA SUNT FF BUNI I-SI FAC ILUZI DAR SUNT DESARTE...NIPOTISME CA- N ROMANIA

Anonim

Păi probabil totuși îl va transmite, doar că nu vom mai participa, e totuși o diferență între a nu participa și a nu transmite.

Bogdan

Foarte bine au facut ca au renuntat la competitia aia care de mult nu mai este un concurs muzical. Mai sunt si alte țări care au renuntat la eurovision. Ma bucur ca TVR a inceput sa respecte banul public, care alaturi de cel din reclame, numai anul anul trecut au lansat 2 posturi TVR cultural, folclor si anul acesta pana in primavara o sa apara si tvr sport.

Anonim

înţeleaptă decizie

Anonim

ŞI EU SALUT DECIZIA CA a TVR!Şi MĂ BUCUR PENTRU PROIECTELE CARE AȘTEAPTĂ FINALIZARE în 2024!

Anonim

Regret ca nu.participam la Eurovision 2024, regret ca nu pot vedea concursul, cu plicurile si minusurile lui.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile