miercuri, 21 februarie 2024

Compania care a cumpărat Digi Tv Ungaria se implică în industria sateliților

4iG Plc înființează compania de tehnologie aero-spațială 4iG Space and Technology Zrt și a anunțat printr-un comunicat remis către HD Satelit un acord preliminar pentru achiziționarea unui pachet de 45% din REMRED, cea mai mare companie de inginerie spațială din Ungari (furnizor la misiunile emblematice la nivel global ale Agenției Spațiale Europene, NASA și Agenției Spațiale Japoneze).

Tehnologie spațială - Imagine decorativă realizata de HD Satelit România

4iG Plc transferă acțiunile companiilor sale din domeniul spațial și tehnologic către 4iG Space and Technology, o filială deținută în totalitate de grup, ce se va axa pe dezvoltarea spațială și de sateliți, tehnologii UAV și anti-dronă, digitalizarea industriei de apărare și altele.

Pentru a-și mări capacitatea, compania REMRED este în proces de construire a unui centru de tehnologie spațială de 4.000 de metri pătrați, capabil de fabricarea, asamblarea, integrarea și testarea sistemelor spațiale. Centrul (conceput în mod modular, ceea ce îl face unic în Europa) se va construi în apropierea capitalei Ungariei și va fi capabil de procesul de asamblare, integrare si testare al sateliților cu greutate de până la 400 kg.

Așadar, prin dezvoltarea portofoliului său aero-spațial și tehnologic, 4iG devine un jucător unic în Europa Centrală și de Est, intrând pe piața internațională de producție, în plus față de furnizarea de servicii IT și de telecomunicații. Grupul va putea dezvolta tehnologii care contribuie direct la dezvoltarea capacităților de observare a Pământului, crearea de soluții de conectivitate prin satelit și digitalizarea militară, cu un accent special pe nevoile statelor membre ale UE și NATO. 

Achiziția este in concoranță cu strategia pe termen mediu prezentată în comun anul trecut de către 4iG și Rheinmetall AG, un jucător global în industria de apărare. În domeniile aero-spațiale, digitalizării apărării, aeronavelor autonome și apărării împotriva dronelor, cele două companii ar putea genera venituri de 1,7 - 2,3 miliarde EUR în următorii cinci ani.

Grupul 4iG are peste 8.000 de angajați în Ungaria și Balcanii de Vest si este compania care a cumparat Digi Tv Ungaria și Vodafone Ungaria.

REMRED Ltd. a fost înființată ca o companie derivată din Centrul Ungar de Cercetare a Energiei, parte a rețelei de cercetare HUN-REN, cu aproape 50 de ani de experiență spațială. Echipa REMRED are 100 de angajați și este partener într-un misiuni majore, colaborând cu cele mai importante agenții spațiale din lume, cum ar fi ESA, NASA, JAXA și DLR. 

Ca partener al Agenției Spațiale Europene (ESA), REMRED este de asemenea furnizor pentru programe spațiale majore conduse de NASA și ESA, cum ar fi noul program de aterizare lunară cu echipaj Artemis - Stația spațială Lunar Gateway, misiunea interplanetară Comet Interceptor și Mars Sample Return Programme (programul pentru a aduce mostre de rocă de pe Marte pe Pământ). Compania este activă și în domeniile meteorologiei spațiale, proiectarea, fabricarea, asamblarea, integrarea și testarea echipamentelor spațiale specializate.


Un comentariu despre subiectul „Compania care a cumpărat Digi Tv Ungaria se implică în industria sateliților”:
Anonim

Până si Ungaria are sanse sa aibă propriul satelit dupa Bulgria. România mai așteaptă.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile