vineri, 23 februarie 2024

Telefonie prin satelit: Durata de utilizare comercială a sateliților Iridium Communications, prelungită până în anul 2035

Iridium Communications, o companie care oferă servicii de telefonie și date prin satelit în zonele greu accesibile ale planetei, și servicii de urgență, și-a prelungit perioada de funcționare a actualei constelații de sateliți cu 5 ani, în timp ce se concentrează pe tehnologia „direct-to-smartphone”.

Telefonie prin satelit pe vârful unui munte - Imagine decorativă realizată de HD Satelit România

Constelația actuală de 66 de sateliți a Iridium, care a fost lansată în 2017 sau 2019, a fost inițial proiectată să funcționeze timp de 12 ani si jumătate. Acum, sateliții sunt așteptați să funcționeze în orbită pentru 17 ani si jumătate, cu o dată de scoatere din uz estimată pentru 2035. CEO-ul Matt Desch a declarat că data de încheiere poate fi extinsă, iar această schimbare va ajuta compania să economisească bani pe cheltuielile de capital pentru înlocuiri.

În timpul prezentării rezultatelor financiare ale Iridium din Q4, compania a recunoscut că a fost afectată de concurența cu rivalul SpaceX și serviciul său Starlink. Serviciul global comercial de largband (Certus) al Iridium a suferit o scădere de 6% a ARPU în timpul celui de-al patrulea trimestru. Iridium a recunoscut și faptul că multe nave comerciale au trecut de la Certus la Starlink.

Iridium investește în dezvoltarea tehnologică a proiectului Stardust, care este destinat să permită rețelei sale să gestioneze mesajele de text de la smartphone-urile utilizatorilor la rețeaua sa prin satelit. 

Cu toate acestea, compania a fost foarte rezervată în ceea ce privește, la modul general, serviciile direct-to-device pentru publicul larg, spunând că o ofertă 2G sau 3G care funcționează doar în exterior sau inconstant în interiorul clădirilor nu se va traduce bine în experiența de masă pe care o așteaptă acum clienții de la un serviciu 5G/6G.

Cifra de afaceri netă a fost de 38 de milioane de dolari pentru Q4, comparativ cu o pierdere netă de 0,8 milioane de dolari pentru același trimestru al anului 2022. Iridium a raportat venituri totale de 194,7 milioane de dolari în Q4, care au inclus 148 milioane de dolari de venituri din servicii și 46,7 milioane de dolari de venituri din vânzări de echipamente și proiecte de inginerie și suport. Veniturile totale au fost în linie cu perioada comparabilă a anului trecut și au inclus o creștere de 8% a veniturilor din servicii.

Iridium a încheiat anul cu 2.279.000 de abonați plătitori totali, o creștere de 14% față de perioada de comparație a anului trecut, datorită creșterii în IoT comercial.


Niciun comentariu despre subiectul „Telefonie prin satelit: Durata de utilizare comercială a sateliților Iridium Communications, prelungită până în anul 2035”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile