luni, 25 martie 2024

Numărul de urgență 112 va beneficia de noi tehnologii

ANCOM anunță printr-un comunicat remis către HD Satelit România că lucrează la îmbunătățirea modului în care apelurile de urgență sunt gestionate și localizate, mai ales când vine vorba de utilizarea tehnologiilor noi, cum ar fi 4G și 5G.

Număr serviciul de urgență 112 - fotografie realizată de HD Satelit România

În esență, vor să facă posibilă trimiterea apelurilor de urgență și a informațiilor importante despre locul unde te afli, cu o precizie mult mai mare, folosind internetul. Asta înseamnă că, în viitor, dacă ai nevoie de ajutor de urgență, te pot găsi mult mai repede și mai exact, poate chiar cu o precizie de câțiva metri distanță. Vor să adauge și servicii noi, ca să poți comunica în mai multe moduri într-o situație de urgență, inclusiv prin text sau video.

Pe măsură ce tehnologia avansează și ne luăm adio de la rețelele mai vechi, cum ar fi 3G și 2G, ANCOM vrea să folosească noi tehnologii bazate pe internet (NG eCall, Text in Timp Real si Conversatie Totala) pentru a face toate acestea posibile (proiectul propune utilizarea tehnologiei IMS, bazata pe tehnologia IP). Asta ar ajuta inclusiv persoanele cu dizabilități să aibă acces egal la serviciile de urgență. 

Ei mai vor și să țină o evidență mai bună a telefoanelor și dispozitivelor care se conectează la rețea, ca să poată folosi informații actualizate pentru a ajuta la localizarea apelurilor de urgență.  Noul proiect propune ca firmele de telefonie mobilă să trimită de două ori pe an la ANCOM, autoritatea de reglementare în telecomunicații, o listă cu telefoanele și dispozitivele conectate la rețeaua lor. O dată pentru perioada septembrie-martie și apoi pentru martie-septembrie. Listele trebuie să includă numele producătorului, numele și modelul dispozitivului, versiunea sistemului de operare și anumite caracteristici speciale ale acestora. Aceste informații vor ajuta la o mai bună înțelegere a cât de bine sunt echipate telefoanele de pe piață pentru a permite localizări precise.

Toate aceste schimbări sunt parte dintr-un plan mai mare de a face sistemul de urgență mai bun și au fost deja discutate cu companiile de telefonie mobilă. Acum, ANCOM cere părerea tuturor despre aceste schimbări printr-o discuție publică care durează 10 zile. Dacă ai ceva de spus sau vrei să afli mai multe, te poți adresa direct la sediul lor sau online.


15 comentarii despre subiectul „Numărul de urgență 112 va beneficia de noi tehnologii”:
Anonim

Daca se poate si citeste cineva de la ANCOM si Apelul 112 mesajul meu.... de cand am facut update la telefon de la Android 12 la Android 13, au băgat o functie "aiurea" in telefon pe partea de touchscreen... adica daca țin telefonul in buzunar, ma pomenesc aiurea ca am apelat fara sa vreau serviciul 112. M-am pomenit si cu Poliția la poarta ca sun aiurea la 112 cu toate ca de cate ori am fost sunat înapoi de 112 le-am spus oamenilor din call center că am probleme cu telefonul de la update-ul de Android. Pana si oamenii de la Poliție s-au convins ca am dreptate, sunt înregistrări in care le-am cerut celor de la Serviciul 112 să-mi bage numarul la ignore ca nu este vina mea ca telefonul suna aiurea de la ultimul update. Vroiau sa ma amendeze aiurea... cine are amprenta pe ecran... in Android13 au bagat o functie aiurea daca ecranul este "apăsat" se consideră ca ți s-a făcut rău sau ai fost lovit si te suna 112 inapoi crezând că "ai pățit ceva?"... asta in timp ce țineam telefonul in buzunar.

Dorin

Eu am tot Android 13 pe 3 telefoane diferite și pe niciunul nu am probleme de genul acesta. E ceva la modelul tau de telefon...

Se pare că ai dat peste o caracteristică de siguranță destinată să ofere asistență rapidă în cazuri de urgență, dar care, în cazul tău, funcționează greșit.
Pentru a rezolva această problemă, iată câteva sugestii:
Verifică setările de urgență: În Android, există setări specifice pentru apelurile de urgență care pot fi activate accidental sau printr-o combinație specifică de butoane sau interacțiuni cu ecranul. Caută în setările dispozitivului opțiuni legate de apelurile de urgență sau SOS și vezi dacă poți ajusta sau dezactiva această funcție.
Blocarea ecranului în buzunar: Unele telefoane au setări care detectează când telefonul este ținut în buzunar și blochează activitățile neintenționate ale ecranului tactil. Verifică dacă dispozitivul tău are această opțiune și activeaz-o dacă este disponibilă.
Actualizări și corecturi de bug-uri: Producătorii de telefoane însuși lansează frecvent actualizări care pot rezolva probleme neașteptate cauzate de versiunile anterioare de software. Asigură-te că ai instalată cea mai recentă versiune de Android și de firmware disponibilă pentru dispozitivul tău.
Contactează asistența producătorului: Dacă problema persistă, contactează asistența clienți a producătorului telefonului. Ei ar putea oferi soluții specifice modelului tău sau pot înregistra problema pentru a fi abordată într-o actualizare viitoare.

Sorin

Anonim, cred că te-ai jucat prin setări și ai activat Funcția Apel de Urgență.

Anonim

Salut Sorin si Dorin. Am un A32 4G, am dat reset din fabrica la telefon, am sunat in call center la Samsung si m-au pus sa instalez Smart Tutor... dupa verificări mi-au spus ca telefonul este OK. Le-am arătat si celor de la politie mesajul si modul cum il tin in buzunar si suna aiurea la 112 de ma sună inapoi daca am patit ceva. S-au convins, au consemnat cazul si de atunci sper ca mi-au bagat numarul la ignore

Dorin

Schimba numărul de urgență, pune numărul unui prieten etc.sau unul inexistent. Așa nu mai suna la 112, ci la acel număr inexistent.

Anonim

Nu merge Dorin, am incercat si asta

Anonim

In Android 13 functia Apel Urgență este activată automat, nu există setare sa o dezactivezi. Asa mi-au spus si cei de la Samsung

Anonim

Nu sunt singurul, problema mea o întâmpină mulți. Din ce am înțeles problema apare in Android13 la telefoanele cu senzor amprentă touch-screen. Nu ai cum să modifici numerele de urgenta 112 si 911 nici sa le ștergi

Dorin

Pai intra în setări, în acea funcție, și schimbă numărul de urgență 112 cu altul (nu îl schimbi din agenda telefonului, ci din funcția de urgență). Eu am Xiaomi și merge și să dezactivez funcția apel de urgență, și să schimb numărul, cu Android 13. Deci Android 13 nu e o problema la mine.

Anonim

Nu merge Dorin, daca era mi-l schimbau cei de la Samsung din aplicatia Smart Tutor. Au verificat telefonul, mi-au spus ca telefonul este OK si ca cei de la Android de unde au versiunile sistemului de operare in versiunea 13 au bagat funcția aceasta obligatorie. De cand am vorbit cu cei de la Poliție si s-au convins ca nu sun cu rea intenție la 112....nu am mai întâmpinat problema aceasta.

Dorin

E ceva specific Samsung, nu specific Android.
Panic Mode is a new feature to call distress number if you are in an emergency situation. its automatically activated by press 3 times of your lock screen.

Încearcă metodele de aici:

https://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-S/how-to-stop-emergency-number-112/td-p/25771

Dorin

Ai încercat metode de linkuli pe care ți l am dat mai sus, de pe site ul Samsung ? Cei de acolo zic că merge să dezactivezi.

Anonim

O sa merg cu telefonul la un centru de reparatii, nu sunt specialist în asa ceva. Mulțumesc pentru ajutor. Stimă. Am crezut ca problema este banală dar ma depășește.

Anonim

Gataaaa a mers.... mersi mult Dorin. Mi-au disparut 112 si 911. Esti tare omule, respect😁

Dorin

Mă bucur. 😀

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile