luni, 18 martie 2024

O nouă televiziune își pregătește lansarea în România: FILM MANIA

Consiliul pentru Radiodifuziune și Televiziune din Cehia a acordat în ședința din 12 martie 2024 o licență de difuzare pentru o nouă televiziune denumită FILM MANIA ROMANIA. Licența a fost obținută de compania AMC Networks Central Europe s.r.o., care va administra această televiziune.

Menționare licență FILM MANIA ROMANIA - Extras din procesul verbal al ședinței Consiliului pentru Radiodifuziune și Televiziune din Cehia din 12 martie 2024 - Fotografie realizată de HD Satelit România

Licența FILM MANIA ROMANIA pentru operarea programelor de televiziune difuzate prin sisteme speciale de transmisie este valabilă pentru o perioadă de 12 ani. Programele vor fi în special formate din filme și seriale clasice din toate genurile, produse în principal în Statele Unite ale Americii, precum și (în mod secundar) în Europa, Asia și alte zone geografice ale lumii. Emisia va fi de 24 de ore pe zi. Limba principală a televiziunii va fi română, iar televiziunea este exclusiv dedicată pentru România.

Consiliul pentru Radiodifuziune și Televiziune din Cehia va fi informa autoritatea de reglementare din România (Consiliul Național al Audiovizualului) că programele Film Mania România pot fi difuzate pe teritoriul României pe baza licenței cehe de difuzare, anunță Parabola.cz.

AMC Networks furnizează în România si alte televiziuni, precum AMC, Film Cafe, JimJam, Minimax sau TV Paprika.

UPDATE 28 martie 2024: Film Mania se lansează in Romania pe 1 aprilie 2024 (detalii găsiți AICI). Ce filme va difuza Film Mania România? Detalii găsiți AICI.


22 de comentarii despre subiectul „O nouă televiziune își pregătește lansarea în România: FILM MANIA”:
Anonim

12 ani e o perioadă mare pentru licență, sper că vor profita la maximum de oportunitățile pieței românești. Mai multe televiziuni de nișă nu pot dăuna, deoarece competiția e întotdeauna binevenită pentru consumatori.

Anonim

Din articol nu reiese dacă vor fi transmise și producții românești. Aș aprecia prezența unor capodopere cinematografice autohtone.

Cristi

Oare va fi HD sau SD? Ca vad din poza ca nu au specificat asta la Consiliul lor din Cehia.

Anonim

Denumirea FILM MANIA îmi place, e ușor de reținut și sugestivă pentru conținutul postului. Dar sunt sceptic că vor avea mare succes în România, piața canalelor de filme si seriale e deja suficient de aglomerată. Mă întreb ce pachete TV prin cablu/satelit sau ce cablisti sau operatori DTH vor include acest nou post.

Anonim

Cand se lasnseaza?

Cristi

Nu au specificat nici data lansării la Consiliul lor.

Anonim

va depinde foarte mult de calitatea selecției de filme pe care o vor face si daca vor oferi ceva seriale si filme clasice care nu sunt la niciun alt post din Romania, atunci va conta

Anonim

Nu-mi place ideea de filme doar clasice, dar merită încercat pentru oferta lor vastă. La câte seriale am ratat, e o șansă bună să le recuperez pe această televiziune. :)))

Anonim

Succes!!!

Anonim

Postul acesta exista deja in Ungaria,acum sa vedem daca se va diferentia de el sau va avea acelasi filme care sunt si pe Film Cafe si AMC

Anonim

Dar despre Nostalgia TV se mai aude ceva ?

Anonim

Stau și mă gândesc de ce nu au venit cehii cu un canal premium , cu filme noi . Acest canal au filme și seriale clasice ieftine. Se observă că în România nu sunt introduse canale de televiziune de calitate, nu avem canale de film din Italia, Spania, Franța.

Costin

Daca sunt filme clasice, nu înseamnă că nu sunt de calitate. Ba din contra, de obicei sunt mai de calitate decat filmele noi.

Anonim

Ai Digi Film, HBO, iar serialele mele preferate sunt pe AMC.

Anonim

Tot mai multe seriale și tot mai puține filme. Asta se cere, asta se dă.

Anonim

Aceasta Televiziune e GEN Film Cafe,AMC etc.

Anonim

Nu e ca AMC, deoarece AMC produce și difuzează seriale de top in premieră mondială.

Anonim

la cate canale cu filme sunt si tot felu de aplicatii gen hbo go, netflix, prime , ETC MAI CONTEAZA un post? LOC ESTE PROBLEMA DACA O SA AIBA SI RETING

Anonim

Ar fi interesant dacă ar difuza filme clasice ce au fost pe vhs cândva,rar vezi in afară de Van Damme și câteva pelicule prea puțin sunt refăcute pentru hd.Un Comando 1,2 War Bus, Lemon Popcicle sunt câteva nume pe care greu le găsești prin media românească.

Danut

O sa fie mai clasice, dar nici chiar așa de clasice. Probabil vor fi ceva mai vechi, de 10-30 de ani.

Anonim

M-am uitat la grila de programe a Film Mania Ungaria, si acolo sunt super filme. De exemplu, in seara asta este un film cu Jean-Claude van Damme si Roger Moore din 1996, unul cu Brad Pitt si Ray Liotta din 2012, altul cu Dolph Lundgren din 2017 etc. Par filme super bune, chiar daca mai vechi. De asemenea, vad ca emite in HD in Ungaria.

Anonim

Sigla e formata din cuvântul FILM sus, cuvântul MANIA sub cuvântul FILM, iar in dreapta un pătrat cu un colț in jos, in care este stilizata litera M.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile