sâmbătă, 30 martie 2024

Televiziunile Orange Sport (foste Telekom Sport) se închid din 30 iunie 2024

Printr-o decizie surprinzătoare, televiziunile Orange Sport (foste Telekom Sport, denumite anterior și Dolce Sport) își vor închide porțile începând cu data de 30 iunie 2024.

Lipsă semnal TV (imagine decorativă generată digital HD Satelit România)

Într-o scurtă retrospectivă, să ne amintim că respectivele canale tv au ajuns sub umbrela Orange, gigantul telecom din Franța, în urma unei preluări de la Telekom România în anul 2022. Fanii sportului au avut de câștigat, bucurându-se de o ofertă variată, de la meciuri tensionate din fotbalul internațional până la competiții globale captivante cum ar fi Liga Campionilor, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1. Nu doar fotbalul era în prim-plan, ci și alte evenimente de top precum Liga Campionilor la handbal, meciuri din NBA și diverse curse auto își găseau locul pe cele trei, și uneori chiar cinci, canale dedicate ale Orange Sport.

Dar, în  fața și în spatele ecranelor, lucrurile vor fi diferite din 30 iunie 2024. Angajații au primit veștile despre această închidere printr-un e-mail intern, care a fost dezvăluit de sportpesurse.ro.

Se pare că, în urma unor strategii de simplificare a serviciilor oferite de Orange, s-a decis ca posturile Orange Sport să fie desființate chiar înainte de startul noului sezon competițional 2024-2025.

Detaliile din e-mailul intern, pe care angajații le-au primit, arată direcția în care se îndreaptă compania în privința televiziunilor Orange Sport:  colaborarea cu o parte a angajaților implicați în producția Orange Sport nu va mai putea continua, conform sursei citate.

Orange TV oferă în grilele de programe alte televiziuni românești de sport, cum ar fi televiziunile Prima Sport.

Conform unui comentariu al unui moderator de pe forumul oficial Orange România (click AICI), compania "va oferi și pe viitor acces la conținut sportiv de calitate prin intermediul canalelor Prima Sport. Astfel, începând cu noul sezon competițional 2024-2025, clienții Orange vor continua să aibă acces la cele mai îndrăgite competiții precum: SuperLiga, UEFA Champions League, Premier League UK, La Liga Spania, Bundesliga, Liga 2 & Cupa României, dar și Cupele Europene la handbal, Campionatele Mondiale si Europene de handbal, atât masculin cât și feminin, prin intermediul celor 5 canale TV Prima Sport pe care le oferă".

Este o schimbare care ne amintește de dinamica și provocările pieței media: vom rămâne cu amintirile vibrante ale competițiilor urmărite pe Orange Sport, dar cu siguranță, privirile noastre se îndreaptă curioase spre viitor, așteptând să vedem cum se va reconfigura peisajul media sportiv din România în urma acestei decizii.


5 comentarii despre subiectul „Televiziunile Orange Sport (foste Telekom Sport) se închid din 30 iunie 2024”:
Anonim

Și-au făcut calculele, este mai ieftin să preia alte posturi tv de sport, decât să și le producă singuri.

Anonim

Este corect, au deja în grila Prima sport!Canalele Orange sport cer bani mulți,mai bine investești în rețeaua mobilă!

Anonim

Canalele Prima Sport nu au sunet stereo nici pe Vodafone si Digi.
Cred ca e mai bine cu dual mono , pentru ca suntem in 2024 ! :)

Jipa Mihail Gheorghe

Cel mai mult imi pare rau ca nu mai avem NBA.Dar sper sa avem pe TVR SPORT.

Anonim

Alături de Jocurile Olimpice de vară, achiziționarea drepturilor pentru NBA ar însemna o lovitură de imagine importantă pentru postul național nostru de sport, care ar demonstra astfel că poate conta în bătălia granzilor de profil din România.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile