luni, 8 aprilie 2024

Satelitul EUTELSAT 36D a fost lansat cu succes. Va fi amplasat la 36° Est, alături de EUTELSAT 36C

Grupul Eutelsat a anunțat lansarea cu succes a satelitului EUTELSAT 36D, efectuată pe 30 martie 2024. Satelitul a fost lansat de racheta Falcon 9 a companiei SpaceX de la Complexul de Lansare 39A al Centrului Spațial Kennedy din Florida, SUA, și plasat într-o orbită de transfer geostaționară.

Antenă recepție satelit - Imagine decorativă generată digital de HD Satelit România

EUTELSAT 36D, construit pe platforma Airbus Eurostar Neo, este destinat să înlocuiască satelitul EUTELSAT 36B și va opera alături de EUTELSAT 36C la poziția orbitală de 36° Est. 

EUTELSAT 36D dispune de 70 de transpondere fizice în banda Ku și include opțiuni suplimentare de flexibilitate și acoperire, optimizând performanțele pentru clienții din sectorul video​.

Eva Berneke, CEO-ul Eutelsat, a subliniat că satelitul EUTELSAT 36D va începe să ofere servicii comerciale în a doua jumătate a anului 2024, înlocuind astfel vechiul satelit și consolidând relația de lungă durată a companiei cu Airbus. Această misiune marchează și un pas important în utilizarea propulsiei electrice, EUTELSAT 36D fiind unul dintre sateliții din noua generație Eurostar Neo.

Satelitul EUTELSAT 36D va avea semnal foarte bun în țara noastră, pe mai multe spoturi de semnal

Astfel, în România fasciculul în banda Ku Western va avea între 49-51 dBW (diametrul antenei de 50-60 cm probabil e suficient).

Fasciculul Ku Eurasia va avea 47 dBW (diametru de 60-80 în țara noastră).

Fascicul Russia va avea 49-53 dBW în România (diametrul antenei de 50-60 cm probabil e suficient). 

Doar pentru fasciculul orientabil (teoretic nu acoperă Romania, dar practic probabil va avea totuși semnal foarte slab  în țara noastră, de sub 40dBW) vor fi necesare antene de peste 1,2 metri.

Fasciculul pentru Central Africa nu va avea semnal deloc în România, așa cum era si de așteptat.


2 comentarii despre subiectul „Satelitul EUTELSAT 36D a fost lansat cu succes. Va fi amplasat la 36° Est, alături de EUTELSAT 36C”:
Anonim

ce prohgrme vor fi receptionate pe acest satelit ar putea intra din canale tv si pecablu

Anonim

Mai mult canale rusesti si din orientul mijlociu. Aceleasi canale ca si in prezent: https://www.lyngsat.com/Eutelsat-36B-and-Express-AMU1.html

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile