joi, 23 mai 2024

Prima Food & Travel a devenit Prima World. Negocieri cu Digi pentru a introduce Prima History si Medika Tv.

În cadrul ședinței din 14 mai 2024 a CNA a fost solicitată și aprobată schimbarea denumirii televiziunii Prima Food & Travel în Prima World HD. 

Telespectator vizionând documentare istorice - Imagine decorativă generată digital de HD Satelit România

Sub noua denumire, postul tv va difuza un conținut mai variat (de exemplu, documentare despre animale, nu doar din nișa bucătărie si călătorii). Producțiile proprii vor reprezenta 5%, iar producțiile de la alți producători vor fi în procent de 95% (anterior 70%). Au mai fost solicitate procente de 13% pentru programe de informare, de 3% pentru programe educative și de 42% pentru programe culturale. Programul de difuzare va fi de 24 ore pe zi.

Reprezentanții postului tv au explicat: "Schimbarea denumirii postului este o strategie de marketing, doar pentru a avea o denumire mai generală. 'Food and Travel' era ușor restrictivă, iar o denumire precum 'Prima World' ar putea include și food, și travel, și animals, și orice alt tip de documentar. Este decizia colegilor de la departamentul de marketing. Denumirea este mai generoasă, deoarece am operat și modificări în conceptul de program; nu ne vom axa doar pe food and travel. Vom merge mai mult pe achiziții decât pe producție proprie și vom avea și documentare istorice. Păstrăm și documentare de travel. Vom colabora cu partenerii de la Arcadia, vom produce și alte documentare cu ei, cu destinații din România, pe lângă cele oferite deja de ei."


Prima History si Medika Tv la Digi?

Referitor la Prima History si Medika Tv la Digi, Adrian Tomsa a precizat că este în negocieri și cu Digi în această privință: "La final de iunie încheiem negocierile cu toți operatorii. Dacă vor plăti canalele, le vor avea, dacă nu, nu. Sunt canale comerciale. E păcat totuși, pentru că deși nu fac mult profit, aceste televiziuni oferă un conținut curat, educativ și informativ".

Principiul must-carry ar trebui modificat?

Adrian Tomsa a mai precizat in cadrul ședinței CNA: "De asemenea, principiul must-carry ar trebui totuși clarificat din perspectiva calității editoriale și de conținut. Acesta ar trebui să fie reperul, nu audiența cu orice preț, care știți foarte bine cum se obține. Este o discuție lungă, dar care ar trebui inițiată și să se finalizeze cu modificări de norme legislative. Probabil vom veni cu niște propuneri."


3 comentarii despre subiectul „Prima Food & Travel a devenit Prima World. Negocieri cu Digi pentru a introduce Prima History si Medika Tv.”:
Anonim

Despre Nostalgia Tv nu se mai aude nimic, a rămas în stand by ?

Anonim

Păi Medika TV abia l-au scos. Iar îl introduc? Sau e altă Medika ?

Anonim

Da, l-au scos si sunt in negocieri sa il introduca din nou.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile