duminică, 26 mai 2024

Un satelit utilizat și de DIGI România va beneficia de prelungirea cu 4 ani a duratei de utilizare

SpaceLogistics LLC (Northrop Grumman Corporation) a anunțat extinderea cu patru ani a acordului pentru serviciile de prelungire a duratei de viață pe orbită, pe care vehiculele sale MEV le oferă operatorului de sateliți Intelsat.

Antenă DTH Digi Tv - Fotografie realizată de HD Satelit România

La sfârșitul perioadei actuale de utilizare, MEV-1 va muta satelitul Intelsat 901 (IS-901) în orbita geosincronă pentru sateliți retrași și va furniza servicii pentru un alt satelit Intelsat.

MEV-2 va rămâne andocat pe satelitul actual Intelsat 10-02 (IS-10-02), prelungind durata de utilizare a satelitului cu încă patru ani, dublând perioada serviciilor, comparativ cu contractul inițial.

Rob Hauge, președinte la SpaceLogistics, a subliniat: „În calitate de pionieri ai tehnologiei pentru industria de service în spațiu, cele două MEV-uri ale noastre au oferit o prelungire combinată de șapte ani de viață, pentru a crește durata de exploatare a sateliților clienților noștri.

În 2021, compania a atins o altă piatră de hotar, atunci când MEV-2 s-a andocat cu Intelsat 10-02, în timp ce satelitul era în funcțiune, fără nicio întrerupere a serviciilor. Perioada inițială de service a fost de cinci ani pentru ambele vehicule.

Northrop Grumman este singurul furnizor de servicii de extindere a vieții pentru sateliți GEO. MEV-urile prelungesc durata de viață a sateliților vechi, permițându-le să funcționeze mai mult și să genereze mai multe venituri.

Pe satelitul Intelsat 10-02, Digi România utilizează în continuare două frecvențe pentru serviciile lor de televiziune prin satelit (DTH). Sunt difuzate pe frecvențele 12687 și 12723 o parte din televiziunile din grila Digi, cum ar fi TVR 1, Prima TV, E! Eastern Europe, Mezzo, Digi Sport 4, Digi Sport 2, UTV, Travel Channel, Disney Channel, MiniMax , Kiss TV, HBO 3, National Geographic Romania, Eurosport 2 Romania & Hungary, Eurosport 1, Cinemaraton, Cinemax East Europe, Film Café, NatGeo Wild Romania, H!T Music Romania, Discovery Channel Romania, TLC Romania, Da Vinci Learning, Digi World, Superone, Digi Life, Prima Sport 2 sau HGTV.

De asemenea, televiziunea HBO 3 din grila Focus Sat este difuzată (criptat, în simulcrypt cu Digi) pe frecvența 12687 a Intelsat 10-02. Pe aceeași frecventa, dar necriptat, abonații Focus Sat pot recepționa televiziunea muzicală UTV, care este inclusă în grila oficială de programe de pe website-ul operatorului Focus Sat.


4 comentarii despre subiectul „Un satelit utilizat și de DIGI România va beneficia de prelungirea cu 4 ani a duratei de utilizare”:
Anonim

Sa bage cei de la Digi si Digispot 3 si 4 in HD

Anonim

Digi tv folosește în prezent doar două frecvențe pe intelsat 1002 la 1W restul de frecvențe le utilizează pe Thor 5 Focusat nici atât utilizează doar sateliții Thor 5 și 6

Andy

Florin, poți sa pui oficial pe lista cu programe transmise pe Intelsat 10-02 si postul UTV, chiar daca e necodat, deoarece e inclus oficial in grila de programe de pe siteul Focus Sat, in categoria muzica: https://www.focussat.ro/canale-tv/acces/

Oricum, interesantă metoda de prelungire a vieții satelitului, asta inseamna costuri mai mici, inclusiv poate chiar si pentru de retransmisia programelor, comparativ cu situația in care ar lansa un satelit nou

Anonim

Pentru al doilea anonim zice chiar bine într-adevăr Digi tv utilizează doar două frecvențe pe intelsat restul frecvențelor le folosește pe Thor 5 față de intelsat este mult mai bun la partea de semnal.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile