luni, 17 martie 2014

Meciurile din Liga 1 vor fi transmise la Look Plus şi Look Tv, dar și la alte televiziuni ?

In urmatorii 5 ani, meciurile de fotbal din Liga 1 vor fi difuzate la televiziunile Look Plus şi Look Tv, precum si la alte televiziuni, anunța Fanatik.ro, care precizeaza ca informatiile provin de la o petrecere de adio de sâmbata noaptea, in care Arpad Paszkany, patronul CFR Cluj si a celor doua televiziuni, Transilvania Live si Look Tv, a invitat pe toti cei 360 de angajati si colaboratori ai acestora.

La party-ul care a avut loc pana la 6 dimineata, Paszkany si-ar fi luat la revedere de la acestia, precizand că ambele televiziuni au fost vandute, contra sumei de 8 milioane de Euro, firmei din Malta care a cumparat acum cateva saptamani si drepturile de difuzare pentru Liga 1, mai exact Intel Sky Broadcast. In tranzactie au intrat si studiourile, regia de emisia si de montaj, precum si restul dotărilor tehnice, camere de filmat, autoturismele televiziunilor etc.

S-ar fi dat de inteles că managerii firmei sunt americani si nu ruși ( cum precizase anterior presedintele Ligii) si că fac parte dintr-un consorțiu gigant britanic, ce desfasoara si afaceri imobiliare, in agricultura, dar si privind drepturilor de transmisie ale altor competiţii mondiale, cum ar fi de exemplu baschetul. Intel Sky nu s-ar fi orientat initial catre Romania, ci catre Ucraina si Rusia, dar situatia politica din cele doua țări ar fi determinat alegerea țării noastre pentru investiție.

Transilvania Live va fi redenumita ca Look Plus, mai precizeaza Fanatik.ro, astfel incat Look Tv si Look Plus vor transmite meciurile din Liga 1, începand cu sezonul următor.

Liga va primii timp de 5 ani ( 2014-2019 ) minimum 33,6 milioane de euro pe sezon de la Intel Sky, precum si cate 1 milion de euro pe sezon pentru noua competitie a Cupei Ligii, inspirata dupa modelul englez. La Cupa Ligii, care va debuta in vara anului 2015 si care va avea premii totale in valoare de o jumatate de milion de euro, vor participa doar echipele din primul eșalon din Romania.

Ar exista doua variante posibile de transmisie a meciurilor din Liga 1, conform Fanatik.ro:

-  fie canalele Look Tv si Look Plus vor fi transmise 9 partide din fiecare etapa, iar Intel Sky, va folosi reteta HBO: compania va negocia introducerea canalelor la toti operatorii, iar cei care vor dori sa vadă meciurile, vor plati abonament suplimentar pentru un pachet premium dedicat, ce va contine aceste două canale. Va exista avantajul ca se va putea vedea Liga 1 la toti operatorii, nu doar la RCS-RDS, UPC sau la Romtelecom.

- fie vor fi transmise maximum trei-patru meciuri pe rundă de catre canalele Look, în paralel cu un alt post de televiziune, care va plati sume de bani pentru acestee transmisii premium ( similar cum este de exemplu înţelegerea din prezent dintre Digi Sport şi Dolce Sport, care-şi împart cheltuielile în ceea ce priveşte meciurile din campionatul italian, sau cea dintre DigiSport şi TVR1 în privinţa partidelor din Liga Campionilor, ori cea recentă dintre Eurosport şi Dolce Sport pentru Premier League).

Înainte de a încheia intelegerea cu Intel Sky Broadcast Limited,  Fanatik.ro precizează că preşedintele Ligii, Gino Iorgulescu, a mai negociat cu alţi doi parteneri:
- primul dintre cei doi ar fi fost Sport Five, o agenţie extrem de cunoscută în fotbalul european şi care în 2012 a organizat la Bucureşti partida amicală dintre Dinamo şi Barcelona.
- al doilea partener ar fi fost Discovery Communications, care în luna ianuarie a acestui an a devenit acţionar majoritar (51% din acţiuni) al grupului Eurosport.

În cele din urmă, şeful Ligii a ajuns la soluţia Intel Sky, care a preluat de la Paszkany cele două posturi TV prin care românii vor vedea din vară Liga 1.

Arpad Paszkany este decis să schimbe aria de „acoperire” a unora dintre afacerile sale, îndepărtîndu-se de fotbal, decizie pe care a şi anunţat-o zilele trecute. Cei 8 milioane de euro în vistierie, pe care le obţine din vânzarea către Intel Sky a celor două televiziuni, patronul de la CFR Cluj s-a decis să îi investească în Dubai, in domeniul imobiliar.

„Dubai este noua mea destinaţie de business. Acolo văd potenţial şi deschidere. Acolo, investiţiile în imobiliare sunt lichide. În maxim 30 de zile poţi să îţi vinzi proiectul dacă vrei să bagi bani în altceva”, a declarat patronul ardelean pentru Ziarul de Cluj.

Update 12 august 2014, ora 10:00 - Meciuri din Liga 1 vor fi difuzate și prin canalul Dolce Sport, conform unui promoțional difuzat pe această televiziune. Detalii găsiți AICI.


17 comentarii despre subiectul „Meciurile din Liga 1 vor fi transmise la Look Plus şi Look Tv, dar și la alte televiziuni ?”:
Anonim

după rețeta HBO ar fi cel mai bine. așa o să-și dea seama că Liga 1 e un mare fâss

Anonim

oleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee faliment scrie pe mititicaLica1

Anonim

pai e bine televiziunile vrea meciul cutare plateste, asa e mai convenabil ca sar baga si realitatea,prima canal d,national tv ,etc ar lua si ele cite un mecii.

Anonim

Personal as gestiona astfel afacerea:
Acces tuturor operatorilor la posturile Look ,in sistem pre pay.Astfel clientul ce doreste sa vada meciul X plateste prin SMS sau la factura Y euro si vizioneaza meciul.
Evident si un pachet separat ,pentru cei ce vor acces permanent la posturi !
Astfel vor beneficia doar microbistii de servicii.Cei ninteresati de liga nu sunt nici in prezent clientii posturilor de sport ce difuzeaza meciurile !

Anonim

Transilvania L!VE se redenumeste Look TV Plus sau va fi un canal nou?

Anonim

Transilvania Live va fi redenumita ca Look Plus.

Anonim

Din ce am vazut RDS a declarat ca nu e interesat. Romtelecom nu a declarat nimic. UPC e singurul care a declarat ca a ajuns deja la o intelegere pentru a transmite cele doua posturi.

Anonim

Transilvania Live si-a schimbat numele in Look TV. E mai comercial. Acum ca o sa aiba audienta mult mai mare fac un mic rebranding.

Anonim

Care alte televiziuni? Nu s-au bagat restul ca li s-a parut prea scump...doar Look-ul a ramas pe felie

Anonim

Pai nu li s-a parut prea scump. Chiar este prea scump. N-as da nici un cent in plus pentru Look Tv si Look Plus.

Anonim

Sunt strugurii acri? :)) Ce campanie mizerabila a declansat RDS. Si nu e deloc discreta. Miroase a disperare

Marius Contescu

Rds isi trateaza abonatii cu o totala lipsa de respect si nici macar nu este interesat sa le asigure meciurile din Liga1. Dupa ce RDS o da in bara intr-un mare fel apar tot felul de "articole" tabloide pentru a arunca cu mizerie catre o firma cu o super imagine si super servicii. Ce sa faci? Cei care pot faca, cei care nu pot fie se uita fie scuipa. Casa-i in tenis. Cat despre mega hiper ultra costuri suplimentare: BULLSHIT. Numai MINCIUNI. Interesati-va si veti vedea cu stau de fapt lucrurile.

Anonim

inainte Discovery, acum pe transmitere de fotbal din liga. le am sunat pe RDS si mi sa zis ca sa negotiaza.. cum si unde pot sa vad azi pe Rapid-Steaua si alte meciuri? oameni buni, acest lucruri poate sa intampla numai in Romania si exact de aceea arata tara asa cum arata. NU EXISTA NICI UN RESPECT FATA DE PUBLICUL UN NICI UN DOMENIU. Imi pare rau ca am bagat atat de mult bani ca invistitor strain, in tara asta.

cristi7

E bine ca un investitor stain se uita la meciuri romanesti din Liga 1 Romania. Nu esti interesat mai bine de meciurile din tara ta staina, de unde esti tu investitor strain ?

Anonim

SUNT ABONAT PA RDS-RCS SI VREAU SA VAD FOTBALUL. EXISTA VE UN DRUM SA LE VAD ?

Laurentiu

Deocamdată doar astfel :

http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/07/meciurile-din-liga-1-se-vad-online-si.html

Alexyss

Merg live fara probleme, doar sa dati un search in google cu 2-3 min inaintea meciurilor si veti avea stream-uri garla.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile