marți, 14 martie 2017

Televiziunile vor fi grupate în grilă în funcție de tematică

CNA a aprobat proiectul de modificare a Deciziei 72/2012 privind condițiile de eliberare şi modificare a avizului de retransmisie. La articolul 4 se adaugă punctul 2, după cum urmează:

"(2) – Alocarea în frecvență a serviciilor de programe se face cu respectarea următoarelor cerințe:
a) serviciile de programe de televiziune se grupează în funcție de categoria lor tematică;
b) serviciile de programe de radio se alocă în frecvență după serviciile de programe de televiziune."


Așadar, televiziunile vor fi grupate în grilă în funcție de tematică ( sport, știri, filme, desene animate, generaliste etc ), iar posturile de radio se vor aloca în frecvență după cele de televiziune. Textul de lege este destul de vag din punct de vedere tehnic, cu siguranță sunt necesare clarificări. Decizia va fi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I.

UPDATE 7 octombrie 2022: DIGI a anunțat că începe procesul de reorganizare a grilei de tv cablu. Mai multe detalii găsiți AICI.


10 comentarii despre subiectul „Televiziunile vor fi grupate în grilă în funcție de tematică”:
Anonim

Legea vad ca nu face diferenta intre cablu si satelit, dar probabil ca se aplica doar la cablu. Pe satelit ar fi de zeci de ori mai complicat, ar fi costuri mai mari, ar trebui sa foloseasca doar transpondere proprii. Sau pe satelit se aplica doar la lista din receivere, nu si ca frecventa. In plus, daca pica un transponder si pe ala sunt toate canalele de stiri, nu mai vezi niciun canal de stiri.

mircea

se refera la lista cum apare in receptoare, nu la frecventa in sine
sau nu e asa ?
ar trebui cnaul sa prezinte proceduri exacte pentru fiecare situatie tehnica in parte

Anonim

Rcs Rds oricum le are grupate .

Anonim

Se va aplica doar la cablu tv.

Anonim

Se va aplica oricarui distribuitor de servicii de programe care "retransmite printr-o reţea de comunicaţii electronice specificată". Asa scrie in lege. Probabil ca prin expresia asta CNA intelege doar cablu tv, chiar daca satelitul si IPTV sunt tot rețele de comunicatii electronice. Dar asa inteleg ei si deci se va aplica probabil doar la cablu tv.

Anonim

Gruparea posturilor tv in functie de tematica este clara pentru posturile generaliste, de sport, de știri, de muzica, documentare, sau de desene animate. Întrebarea este ce se face cu acele posturi care s-ar integra foarte aproximativ la capitolul ALTELE.

Bodo

Cea mai buna aranjare tematica a posturilor o au cei de la UPC la fiecare suta cate o tematica de programe... La RCS sunt puse haotic de la 12 stiri...de la 17 sport..de la 39 documentare...s.a.m.d ...asta nu se poate numi grila tematica aranjata corect...au antenele HD bagate de la 36 la 38... ZUTV nu este langa posturile de muzica ci la 124 langa posturile straine. Nu stiu grila Telekom ca n-am avut si nici nu vreau vreodata sa am de a face contractual cu Telekom-ul.

Unknown

Este o decizie foarte buna.

Anonim

Este chiar mai mult, e deja LEGE A ROMANIEI publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, se poate verifica de oricine doreste. Ca nu se aplica legea, e problema CNA-ului si a cablistilor.

Anonim

degeaba le grupeaza, oricum le modific dupa preferintele mele, iar dupa orice scanare noua imi apar in ordine alfabetica

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile