vineri, 9 noiembrie 2018

Focus Sat va fi vândut

Liberty Global Plc se pregătește să-și vândă afacerile DTH (televiziune prin satelit) din Europa de Est, potrivit cunoscutei publicații Bloomberg, care a citat o persoană familiară afacerii. Aceasta ar fi explicat că Liberty Global intenționează să se concentreze pe rețelele de cablu de pe piețele occidentale.

Informațiile nu au fost confirmate de Liberty Global Plc și nici de către alte surse diferite de Bloomberg.

UPC DTH (Direct-to-Home) are 826.900 de abonați în cele patru țări menționate. Analiștii de la HSBC au evaluat afacerea la 114 milioane de dolari, reprezentând de șase ori veniturile acesteia în ultimul an.

Vânzarea UPC DTH de către compania europeană de cablu a lui John Malone ar marca o retragere suplimentară din regiune, care ar ajuta pe miliardarul american să se concentreze asupra serviciilor oferite în Regatul Unit. UPC DTH nu a fost inclusă în achiziția de 18,4 miliarde de euro, prin care Vodafone Group Plc a cumpărat majoritatea activelor Liberty Global din Germania și Europa de Est.

Nu există nicio certitudine că procesul de vânzare a UPC DTH va fi finalizat, a precizat persoana anonimă citată de Bloomberg. Un reprezentant al Liberty Global din Londra a refuzat să comenteze și nu a precizat nici intențiile companiei pentru celelalte active est-europene din Polonia și Slovacia. Divizia de cablu poloneză UPC Polska a suferit o lovitură în luna martie, când autoritatea de reglementare locală a blocat o încercare de a cumpăra un rival local.

Vânzarea activelor către Vodafone este încă în așteptarea aprobării de către autoritățile de reglementare ale Comisiei Europene. După aprobare, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord va furniza mai mult de jumătate din veniturile Liberty Global. Compania a renunțat și la afacerile sale din America Latină, la sfârșitul anului trecut.

UPDATE 21 decembrie 2018: DTH-ul Focus Sat a fost vândut către M7 Group. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 9 iunie 2019: Noi detalii despre planurile pentru Focus Sat după vânzarea M7 Group către Canal + găsiți AICI.

UPDATE 8 iulie 2020: Focus Sat: "Denumirea legală a companiei de care aparține brandul Focus Sat s-a schimbat în Canal+ Luxembourg S.à.r.l". Detalii găsiți AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Focus Sat va fi vândut”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile