vineri, 21 decembrie 2018

DTH-ul Focus Sat, vândut către M7 Group

Liberty Global a ajuns la un acord pentru a vinde operațiunile sale de televiziune prin satelit DTH care deservesc în prezent patru piețe din Europa de Est (inclusiv Focus Sat din România) către Grupul M7.


În prezent, afacerea DTH a Liberty Global deservește clienți din Ungaria sub brandul UPC Direct, din Republica Cehă și Slovacia sub brandul freeSAT, și din România sub marca FocusSat. Contractul are o valoare totală de aproximativ 180 milioane euro. Finalizarea tranzacției este supusă aprobării autorităților de reglementare, care este așteptată în prima jumătate a anului 2019.

Operatorul de televiziune cu plată din Luxemburg, M7 Group, oferă în prezent servicii pentru peste trei milioane de abonați din șase țări: Olanda, Belgia, Germania, Austria, Republica Cehă și Slovacia (Canal Digitaal, Online.nl, TV VLAANDEREN, TéléSAT, HD Austria, Skylink și Diveo).

CEO-ul grupului M7, Hans Troelstra, a precizat: "Aceasta este o achiziție foarte logică pentru noi, permițându-ne să consolidăm activitățile de televiziune prin satelit ale Skylink pe piețele din Cehia și Slovacia, dar și diversificând în continuare amprenta noastră europeană pe două noi piețe. În plus, vom putea să lansăm platforma noastră hibrid (prin satelit și OTT TV) pe aceste două noi piețe. În piețele noastre deja existente, platforma OTT este deja utilizată de aproximativ 15-20% din clienți".

UPDATE 22 decembrie 2018, ora 00:50: Detalii (inclusiv tehnice) despre achiziția UPC DTH / Focus Sat de către M7 Group găsiți AICI.

UPDATE 9 iunie 2019: Noi detalii despre planurile pentru Focus Sat după vânzarea M7 Group către Canal + găsiți AICI.

UPDATE 8 septembrie 2019: Canal Plus a primit acordul Comisiei Europene pentru a finaliza achiziția companiei M7 Group, proprietara Focus Sat. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 8 iulie 2020: Focus Sat: "Denumirea legală a companiei de care aparține brandul Focus Sat s-a schimbat în Canal+ Luxembourg S.à.r.l". Detalii găsiți AICI.


13 comentarii despre subiectul „DTH-ul Focus Sat, vândut către M7 Group”:
Anonim

Interesant ca nu i-a preluat Vodafone sau alții din Romania, ci o alta companie din străinătate.

Anonim

Probabil Liberty Global a vrut sa vanda la pachet, toate 4 DTH-urile, iar din Romania nu ar fi fost interesati pentru DTH-uri din alte state, ci doar pentru Focus Sat.

Anonim

Daca vor dori cei de la M7 sa avem la Focus Sat o grila in stilul celor cum ei ofera prin satelit in alte tari, vor fi mult mai multe canale HD in grila.

Anonim

In Cehia ei au pe satelit 130 de programe, din care 55 în HD. Pretul pachetului Full de la ei in Cehia e vreo 15-16 euro.

Anonim

deci vom avea o grila mai buna, dar si pret mai mare
nu e exclus ca in viitorul mai indepartat sa fie schimbat si satelitul si poate chiar si sistemul de criptare

Anonim

Nu înseamnă că vom avea o grilă mai bună. Fiecare grilă este adaptată pieței locale și asta nu se va schimba.

cg

Eu personal nu cred ca nu vor fi schimbări, oricine cumpăra ceva va dori sa utilizeze asa cum ii place ce a cumparat, nu cum i-a placut vânzătorului. Deci ceva tot va schimba.

Anonim

Cred ca Liberty Global vrea sa iasa de pe piata europeana.

Anonim

Da chiar așa este Liberty Global iese după piața europeană.

costy79ro

In orice caz , e de bine , ramane de văzut dacă vor să schimbe satelitul pe 23.5 și norma de codare

Anonim

Nu vor abandona poziția actuala de la 0,8 Vest, ar fi o miscare costisitoare pentru ei, nu doar din cauza ca vor trebui sa inchirieze noi transpondere pe 23,5 Est, ci si din cauza actualelor contracte de închiriere pe termen lung cu Telenor. Probabil pentru Ungaria și România vor ramane aici, la 0,8 Vest, cel putin pana la expirarea actualelor contracte cu Telenor, Asadar, posibil ca si simulcrypturile cu Digi vor continua sa ramana active. Probabil vor adauga sigla lor in fata brandului Focus Sat, ca nu are rost sa schimbe denumirea Focus Sat, e destul de cunoscuta in Romania.

Armand Daniel

poate ofera si iptv cum o fac deja in celelalte tari unde ofera servicii

Anonim

În condițiile astea ar însemna să plătească chirie pe doi sateliți așa că cel m-ai bine sar muta de finitiv la 23,5 e pe Astra 3B

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile