miercuri, 7 noiembrie 2018

Numărul de locuințe conectate la cablu tv în Europa a crescut din nou

Numărul de locuințe conectate la cablu tv în Europa a crescut din nou anul trecut, ajungând la 69,2 milioane, ceea ce reprezintă 36,3% din totalul locuintelor în care este utilizat cel puțin un televizor, conform anuarului European Broadband Cable Yearbook, realizat de IHS Markit și asociația Cable Europe.

Acesta este cel mai mare număr de locuințe cu cablu tv din Europa, cu excepția anului 2009, când cifra a fost de 70 de milioane. Anul 2017 a marcat cel de-al doilea an consecutiv de creștere a numărului de case cu cablu tv.

Constatările cheie din noua ediție al anuarului, care este singurul raport industrial susținut de Cable Europe, sunt următoarele:

- la sfârșitul anului 2017, clienții la cablu tv din Europa s-au abonat în medie 1,8 servicii.
- serviciile de televiziune au reprezentat 46% din veniturile operatorilor multi-play în anul 2017, urmate de internet cu 35% și de telefonie cu 19%.
- Germania a continuat să fie cea mai mare piață de televiziune prin cablu din Europa, cu 18,7 milioane de abonați, ceea ce reprezintă de peste trei ori numărul de abonați din cele mai mari piețe (România, Marea Britanie și Polonia).

Veniturile totale prin cablu au continuat să crească în 2010, ajungând la 25,9 miliarde de euro în 2017, în creștere cu 2% față de anul 2016. În ceea ce privește creșterea veniturilor, internetul fix a avut cele cu cele mai bune performanțe, veniturile crescând cu 4% în anul 2017.

Veniturile din telefonie au înregistrat, pentru al doilea an consecutiv, o scădere de 0,7%. Veniturile pentru serviciile video la cerere au crescut în 2017, revenind pe creștere după scăderi minore în perioada 2012-2014. Venitul mediu lunar pe abonat (ARPU) a fost anul trecut de 16,79 euro pentru televiziune, 19,59 euro pentru Internet și 14,35 euro pentru telefonie. Numărul total de abonați la serviciile de televiziune prin cablu în Europa în 2017 a rămas la un nivel de 58,9 milioane.

"Strategiile Triple Play și Quad Play sunt de asemenea implementate de foarte muți operatori, iar internetul în bandă largă este un factor cheie în creșterea veniturilor televiziunii prin cablu în Europa", a precizat Maria Rua Aguete, director executiv la IHS Markit.

Rata de digitalizare a crescut în 2017: numărul abonaților la televiziune digitală prin cablu a crescut cu 13% comparativ cu anul 2016. O parte semnificativă a acestei creșteri a provenit din Germania, prin Unitymedia, care a sistat emisia analogica prin cablu în iulie 2017.

"Industria europeană de cablu tv continuă să fie foarte stabilă. S-au înregistrat progrese semnificative în trecerea de la distribuția analogică la cea digitală prin cablu tv", a precizat Martyn Hannant, manager de cercetare și analiză la IHS Markit.

Anul trecut, operatorii de cablu au adus îmbunătățiri suplimentare ale serviciilor lor. Utilizarea serviciilor interactive de televiziune prin Android a devenit de asemenea din ce în ce mai populară în Europa în 2017.


Niciun comentariu despre subiectul „Numărul de locuințe conectate la cablu tv în Europa a crescut din nou”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile