miercuri, 7 noiembrie 2018

Prima transmisiune VR 8K efectuată în direct printr-o rețea 5G

La cea de-a cincea Conferință Mondială de Internet din Wuzhen, Centrul de Inovare al China Mobile a colaborat cu Huawei pentru a prezenta prima transmisiune VR la rezoluție 8K, efectuată în direct printr-o rețea 5G.

În comparație cu transmisiunea VR 4K în direct, care deja a ajuns la un nivel de maturitate tehnică (și care necesită rate de transfer de 50-80 Mbps), serviciile VR 8K necesită o rată de transfer mai mare, de 100-160 Mbps. Transmisiunea VR 8K în direct a fost furnizată prin intermediul unei rețele de 5G dezvoltată în regiune de Huawei și China Mobile.

Ca urmare a condițiilor favorabile pentru download și upload (lățime de bandă de peste 100 MHz) în respectiva rețea 5G, camera video 8K VR la 360° a captat imagini pitorești ale lacului South, care au fost transmise în timp real la viteze foarte mari prin 5G către căștile de Realitate Virtuală. Viteza mai rapidă a rețelelor 5G, dar și rezoluția mai mare a imaginii afișate vor permite utilizatorilor să beneficieze de o experiență mai detaliată și mai realistă.


Niciun comentariu despre subiectul „Prima transmisiune VR 8K efectuată în direct printr-o rețea 5G”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile