miercuri, 20 februarie 2019

Jocurile Olimpice de la Tokyo, retransmise în 8K de RAI

Radio-difuzorul public italian RAI va începe (din anul 2020) să difuzeze conținut 8K, debutul fiind Jocurile Olimpice de la Tokyo. O prezentare a planurilor radio-difuzorului a fost dezvăluită la o conferință din Roma, în cadrul căreia au fost prezentate publicului de către Luigi Rocchi, directorul departamentului de strategii tehnologice de la RAI, câteva exemple de producții în 4K și 8K.


RAI are deja un canal de testare propriu în Ultra HD, care transmite ocazional programe în 4K prin intermediul platformei Tivusat (documentare, seriale TV, fotbal și transmisiuni de la diverse evenimente speciale). Prin declarațiile de la aceeași conferință, radio-difuzorul public italian a explicat că va lansa RAI 4K tot din anul 2020 (transmisiile actuale sunt doar în teste).

Conferința „Open Access: inovare și scenarii de viitor“ de la Roma a fost și o oportunitate pentru a evalua starea radio-difuzorului public italian. Presa națională din Italia estimează că RAI va finaliza financiar anul 2019 cu un deficit de aproximativ 15 milioane de euro, deși în anul 2017 a avut un profit de 14,3 milioane euro, iar în anul 2018 o balanță financiară pozitivă.

Deficitul bugetar al RAI este cauzat de scăderea cu 100 milioane euro a veniturilor provenite din taxa radio-tv (dintr-un total de 1,8 miliarde euro în 2018) și de scăderea cu 2,6% a veniturilor din publicitate, precum și din cauza investițiilor mai mari din anul în curs, inclusiv pentru lansarea unui canal de televiziune în limba engleză.

UPDATE 24 martie 2020: Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus Covid-19. Detalii găsiți AICI.


Un comentariu despre subiectul „Jocurile Olimpice de la Tokyo, retransmise în 8K de RAI”:
Anonim

E bine ca ajung jocurile olimpice in 8K si in Europa. Sa speram ca RAI se va tine de cuvant. Probabil vor mai fi si altii care le vor prelua si retransmite in 8K. In 4k oricum vor fi foarte multi.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile