vineri, 11 octombrie 2019

Noutăți despre tranziția la DVB-T2 HEVC a televiziunii digitale terestre din Italia

Cel mai târziu din 1 iulie 2022, actualele receptoare, televizoare și tunere compatibile cu tehnologiile DVB-T MPEG4 nu vor mai putea recepționa televiziune digitală terestră în Italia, din cauza tranziției la tehnologiile DVB-T2 HEVC.

La o convenția de la Bologna, RAI a ilustrat în detaliu modul în care RAI se pregătește să oprească MPEG2 și apoi să treacă la DVB-T2 HEVC pentru a optimiza utilizarea capacității de transmisie terestră.

Mai jos găsiți datele calendaristice oficiale ale tranziției la DVB-T2 HEVC a televiziunii digitale terestre din Italia :
de la 1 ianuarie 2020 până la 31 mai 2020 : Liguria, Toscana, Umbria, Lazio, Campania, Sardinia;
de la 1 iunie 2020 până la 31 decembrie 2020 : Valle d'Aosta, Piemonte, Lombardia (cu excepția provinciei Mantua) provincia Piacenza, provincia Trento, provincia Bolzano.
de la 1 ianuarie 2021 până la 30 iunie 2021 : Sicilia, provincia Reggio Calabria, Vibo Valentia și Catanzaro;
de la 1 septembrie 2021 până la 31 decembrie 2021: Veneto, provincia Mantua, Friuli - Veneția - Giulia, Emilia Romagna, Marche, Abruzzo, Molise, Puglia, Basilicata, provincia Cosenza și Crotone.

Pentru perioada de tranziție, autoritatea italiană de reglementare AGCOM a alocat licențe valabile până în anul 2022. Aceste multiplexuri vor fi active timp de doi ani (din iulie 2020 până în iulie 2022) și vor utiliza codecul MPEG-4 / H.264. RAI Radiotelevisione Italiana va avea în 2 multiplexuri complete, iar cel de-al treilea va trebui să îl împartă pe jumătate cu alți radio-difuzori. Mediaset va avea de asemenea 2 multiplexuri complete, iar cel de-al treilea va trebui să îl împartă pe jumătate cu alți radio-difuzori. TIM va avea 1 multiplex complet, iar cel de-al doilea va trebuie sa îl împartă pe jumătate cu alți radio-difuzori. 3LETTRONICA INDUSTRIALE S.p.A va avea 1 multiplex complet, iar alte două multiplexuri le va împărți cu CAIRO NETWORK S.r.l., PREMIATA DITTA BORGHINI E STOCCHETTI DI TORINO S.r.l. și Europa Way (Europa Way va oferi doar conținut plătit). PERSIDERA SPA va avea 1 multiplex complet.

În iulie 2022, programele vor fi transmise în HEVC și vor fi create multiplexele finale DVB-T2. Rețelele finale DVB-T2 vor avea următoarele alocări: RAI Radiotelevisione italiana (2 multiplexuri pentru televiziunile Rai HD, plus unul doar pentru Ultra HD - RAI 4K va fi emis terestru prin acest MUX din 2021), Mediaset (2 multiplexuri), 3LETTRONICA INDUSTRIALE S.p.A (1 multiplex), CAIRO NETWORK S.r.l. (1 multiplex). PERSIDERA SPA (1 multiplex). PREMIATA DITTA BORGHINI E STOCCHETTI DI TORINO S.r.l. și EUROPA WAY S.r.l vor împărți un multiplex, din care jumătate de canale vor fi cu plată. Sky Italia primește un întreg multiplex pentru televiziune cu plată și nu va mai trebuie să îl împartă Mediaset. Majoritatea programelor din rețeaua finală DVB-T2 / HEVC vor fi transmise în HD (doar aproximativ 10% vor fi transmise în SD).

Pentru a ajuta utilizatorii finali să schimbe echipamentele de recepție, statul italian a acordat 75 de milioane de euro (25 de milioane de euro anual în perioada de trei ani 2019-2022) pentru a oferi o subvenție de 50 euro din prețul de achiziție al unui televizor sau receptor DVB-T2 HEVC (la alegere).


4 comentarii despre subiectul „Noutăți despre tranziția la DVB-T2 HEVC a televiziunii digitale terestre din Italia”:
johnnycrush

La astia promovari, subventii, chestii iar la noi nimic. Pai ce, noi suntem ca sarantocii astia, avem noi nevoie de televiziune GRATIS? Noi suntem bogati, iar Digi ne da televiziune la pret mic, nici nu se simte la portofelele noastre

Anonim

Johnn DIGI chiar ne da la pret mic , poate esti sarcastic si faci misto dar probabil nu ai vazut ce scoruri au aia in Italia la operatori !! asa ca long live DIGI ! daca nu iti convine muta-te in Italia si lasa-ne !

Anonim

@johnnycrush, gratis nu e, caci italienii platesc taxa tv, cum plateam si noi pe vremuri.

Anonim

Ba chiar e gratis. Taxa tv se plătește doar pentru postul public RAI, nu pentru sutele de canale private. În plus dacă nu ți-ai făcut abonament la RAI nu plătești. Menționez că am locuit acolo 10 ani. Dar nu trebuie să ne mutăm în ITALIA pentru că ne dorim normalitatea. Nu trebuie să ne mutăm pentru că vrem autostrăzi sau alte lucruri ca acolo, trebuie să le avem aici în țară.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile