marți, 12 noiembrie 2019

A fost lansată aplicația și platforma web Focus Sat Live TV

Cu aplicația Focus Sat Live TV vizionezi programele preferanțe oriunde ai fi. Disponibilă pe Google Play, AppStore si web, platforma este disponibilă gratuit pentru toți clienții Focus Sat ce au abonament activ Familia și Mozaic Plus. Platforma oferă chiar de la lansare 50 de canale online, replay și restart emisiuni de pe 25 canale tv. Poți viziona TV oriunde în casă sau pe drum, pe telefon mobil, tabletă sau PC. Focus Sat precizează că serviciul este disponibil și pe Smart TV, dar nu oferă deocamdată alte detalii despre producătorii care au lansat sau vor lansa platforma în magazinul de aplicatii a televizoarelor smart.

"Cu Focus Sat Live TV, puteți viziona filme și emisiuni pe telefon sau tabletă, chiar și atunci când nu sunteți acasă. Bucurați-vă de varietatea programelor pe care vi le oferă Focus Sat oricând și oriunde în Uniunea Europeană! Deschideți catalogul bibliotecii video și alegeți filmele pe care le veți urmări pe telefon, receptor sau website-ul nostru. Tot ce trebuie să faceți este să închiriați filmul preferat și să-l luați peste tot cu dumneavoastră!", precizează Focus Sat în descrierea aplicației.

Ce posibilități aveți?
• Căutați ghidul TV și urmăriți canalele preferate
• Vizionați filme și seriale
• Urmăriți Live TV pe mai multe dispozitive în același timp


De ce aveți nevoie?
• Conexiune la internet prin 3G / 4G / 5G mobil sau Wi-Fi pentru a viziona TV în direct și a naviga în browser
• Să fiți client Focus Sat
• Utilizați datele dumneavoastră de autentificare Focus Sat pentru a viziona pe orice dispozitiv. Nu le aveți încă? Accesați www.focussat.ro pentru a vă crea contul gratuit.

Aplicația poate sa fie descărcată pentru Android de AICI, pentru iOS de AICI, iar platforma poate sa fie accesată din browser web aici: https://livetv.focussat.ro/.

"Live TV este un serviciu suplimentar pe care îl oferim alături de serviciul de televiziune prin satelit. Ai acces în direct la 50 de canalele TV din pachetul Familia și extraopțiunea Mozaic Plus. De pe 25 de canale poți alege să repornești emisiunile care se transmit în direct sau să revizionezi programe transmise cu până la 7 zile în urmă. Și pe nu mai puțin de 3 dispozitive în același timp. Scopul acestuia este de a-ți oferi o experiență completă de televiziune prin posibilitatea de a viziona programele preferate oriunde te afli, de pe dispozitive fixe sau mobile. Funcții nelineare ale aplicației sunt: pornește un program care rulează din EPG și accesează „Repornire” pentru a viziona programul de la început. Din tab-ul / pagina „Revizionare” ai posibilitatea să vizionezi programele care s-au încheiat deja. Poți reviziona programele care au fost difuzate în ultimele 7 zile. Serviciul poate fi urmărit în toate țările din Uniunea Europeană de pe dispozitive mobile. În funcție de zona geografică de unde este accesat pot apărea probleme de vizionare sau accesare a conținutului TV. Poți viziona de pe telefon mobil, tabletă, Smart TV, laptop sau calculator. Tot ce trebuie să faci este să descarci gratuit aplicația din App Store sau Google Play. O poți viziona de asemenea direct din browser. Când ești la început și utilizezi pentru prima dată Live TV trebuie să-și creezi pe website www.focussat.ro un cont accesând link-ul Contul meu de pe homepage. Dacă ți-ai activat subscripția pentru pachetul Familia și extraopțiunea Mozaic Plus, vei avea acces gratuit la aplicația Live TV prin care vei putea viziona cele 50 de canale care sunt în prezent disponibile din pachetul Familia și extraopțiunea Mozaic Plus. Aplicația Live TV se poate viziona pe un ecran mare. Nu ai un televizor inteligent adecvat? Poți comuta programul preferat de pe un dispozitiv mobil pe un ecran mare prin Chromecast sau Apple AirPlay", mai este precizat în descrierea platformei.



Cum să te înregistrezi în aplicație și să deconectezi dispozitive


În calitate de client Focus Sat, ai deja acces gratuit la aplicația Live TV. Poți accesa aplicația de pe PC direct din contul tău Focus Sat. Trebuie doar să introduci seria smartcardului și parola pe care o folosești pentru autentificarea în contul tău online. Pentru a accesa Focus Sat Live TV pe dispozitive mobile, descărcă aplicația, folosește seria smartcardului și parola pentru autentificare.

Conectare

După ce ti-ai creat cont online poți accesa direct aplicația Live TV care are link în partea dreapta sus pe homepage.

1. Deschideți aplicația Live TV

2.Accesează meniu din partea stânga sus

3. Accesează login și introduceți datele de autentificare (seria smartcard si parola cu care te autentifici in „Contul meu”)

Dacă utilizezi aplicația Live TV poți înregistra mai multe dispozitive pe același cont. Numărul maxim de dispozitive permise simultan este 3

Prea multe dispozitive înregistrate

În cazul în care te înregistrezi simultan cu 3 dispozitive și te conecteazi cu al patrulea dispozitiv, vei primi o notificare și opțiunea să deconecteze unul dintre dispozitivele înregistrate.

DECONECTEAZĂ DISPOZITIVE

Acest lucru este posibil de pe oricare dispozitiv Android/IOS, Smart TV sau web?

Îți poți deconecta singur dispozitivele prin intermediul aplicației.

1. Accesează meniul din aplicație

2. Selectează 'Setări'

3. Selectează ‘Dispozitive/Dispozitive conectate'

4. Apasa iconița cu coșul de gunoi sau butonul Sterge din dreptul dispozitivul pe care dorești să-l elimini

5. Dispozitivul este imediat șters.

Asistență în utilizarea aplicației

Găsești în continuare o listă cu pașii de bază pentru conectarea la aplicație:

Tabletă /Telefon mobil (Android si IOS)
1. Te rugăm să verifici dacă dispozitivul este conectat la Internet.
2. În cazul în care dispozitivul este conectat, dar nu îți sunt acceptate datele de autentificare, trebuie să verifici dacă seria smartcard-ului și parola sunt cele pe care le folosești în „Contul meu” de pe www.focussat.ro
3. Dacă problema tot nu se rezolvă, te rugăm să dezinstalezi și să reinstalezi aplicația, după care să încerci din nou să te autentifici.
4. ESCALADAREA PROBLEMEI: în cazul în care pașii de mai sus nu soluționează problema, contactezi operatorul la email-ul contact@focussat.ro Pentru eficientizarea procesului, transmiți operatorului următoarele informații:
a. seria smartcard-ului,
b. tipul dispozitivului și versiunea de software utilizată (de exemplu: Android 4.4.4),
c. mesajele de eroare care apar pe ecran,
d. acțiuni pe care le-ai efectuat, însă nu au rezolvat problema,
e. codul de eroare de trei cifre afișat de dispozitiv, dacă este cazul.

Calculator
1. Te rugăm să verifici dacă dispozitivul este conectat la Internet.
2. În cazul în care dispozitivul este conectat, dar nu îți sunt acceptate datele de autentificare, trebuie să îți resetezi parola din „Contul meu” de pe www.focussat.ro utilizând câmpul (”Ai uitat parola”).
3. Alte variante de soluționare posibile:
a. Te rugăm să te conectezi cu alt browser,
b. Repornește browser-ul, repornește calculatorul;
c. Curățăți cache-ul browser-ului;
d. Dezinstalează/reinstalează browser-ul.
4. ESCALADAREA PROBLEMEI: în cazul în care pașii de mai sus nu soluționează problema, contactezi operatorul la emailul contact@focussat.ro . Pentru eficientizarea procesului,  transmiți către Focus Sat următoarele informații:
f. seria smartcard-ului,
e. tipul dispozitivului și versiunea de software utilizată (de exemplu: Windows 10),
f. mesajele de eroare care apar pe ecran,
g. acțiuni pe care le-ai efectuat, însă nu au rezolvat problema,
h. codul de eroare de trei cifre afișat de dispozitiv, dacă este cazul.


Cum folosesc aplicația Smart TV?


Dacă televizorul tău inteligent este potrivit pentru aplicația noastră Smart TV, te invităm să parcurgi următorii pași:
1. Accează magazinul de aplicații al televizorului tău inteligent
2. Căută Focus Sat.
3. Instalează aplicația Focus Sat pentru Smart TV.
4. Deschide aplicația când instalarea este completă.
5. Pentru a adauga un Smart TV la lista de dispozitive pe care poți viziona, trebuie mai întâi să descarci aplicația pe un dispozitiv mobil și să te autentifici.
6. Cu aplicația deschisă pe dispozitivul mobil, din meniu Setări va trebui să scanezi codul QR care apare pe ecranul televizorului.

Ghid Chromecast si Apple TV


Chromecast

Cu un dispozitiv (dongle) de streaming Google Chromecast conectat la televizor, aplicația poate fi transmisă de pe telefonul mobil sau tabletă pe televizior. Aplicația va detecta dispozitivul Chromecast în rețeaua wi-fi și va apărea o iconiță de streaming în colțul din dreapta sus.

Dacă butonul de distribuire nu este vizibil, te rugăm să verifici dacă dispozitivul de pe care transmiți și dispozitivul Chromecast se află în aceeași rețea wi-fi.
Dacă acest pas nu funcționează, te rugăm să deconectezi dispozitivul Chromecast de la sursa de alimentare, să ieși din aplicația TV și să încerci din nou.
Observații suplimentare:

- Aplicația TV fuctioneaza până la protocolul Chromecast 3.0 inclusiv.
- Funcționează în țările din Uniunea Europeană
- Fast Forward și Rewind funcționează doar dacă emițătorul permite acest lucru

AirPlay (Apple)

Poți face streaming al conținutului aplicației TV în Airplay.

(Te rugăm însă să ai în vedere că aplicația nu poate fi instalată pe Apple TV în sine).

Deschide stream-ul și vizualizează-l pe ecran întreg. Trebuie să apară logo-ul de mai sus din stânga în partea de sus a stream-ului.

Ocazional poate fi necesar să derulezi în jos când apeși logo-ul până când acesta vine în față.

Există un meniu în cadrul iOS pe care te poți mișca de jos în sus pe ecranul de pornire / acasă, cu butonul „Afișaj sincron”. Dacă-l ții apăsat ți se vor afișa toate dispozitivele disponibile.

Care este consumul de date pentru acest serviciu?


Calitate slabă: în jur de 0.5 GB date/oră
Calitate medie: 0.7 GB/oră
Calitate bună: 1.35 GB/oră
Calitate foarte bună: 2 GB/oră ceea ce traduce în 4.4mbps (~5) disponibili exclusiv pentru acest serviciu

Cerințe de sistem


Windows si MacOS Web app

Sunt compatibile următoarele browsere:

■ Windows: IE / Edge, Chrome, Firefox
■ MacOS: Safari

Aplicația pentru Smart TV

■ Samsung: Televizoare cu Tizen OS din 2015 sau mai nou.
■ LG: webOS 3.0 și mai nou
■ Geoblocare: Canalele aplicației Live TV pot fi vizionate pe teritoriul țării unde clientul și-a activat serviciul de televiune prin satelit. Serviciile interactive pot fi utilizate în țările din Uniunea Europeană

Aplicația pentru Android

■ Versiunea minimă Android: 4.4
■ Aplicația funcționează si cu Google Chromecast
■ Geoblocare: pentru utilizare în țările din Uniunea Europeană

iOS App

■ Versiunea minimă iOS: 10 (plus suport pentru iPhone X / iPad Pro). De la actualizarea 5.2.3 aplicația funcționează pe dispozitive cu versiunea iOS 9.X și va continua să funcționeze astfel o perioadă de timp. Se va asigura suport pentru dispozitive cu o versiune iOS de la 10.X
■ Aplicația poate rula pe Chromecast și Apple Airplay
■ Geoblocare: pentru utilizare în țările din Uniunea Europeană

Chromecast

■ Suport: până la și incluzând protocolul Chromecast 3.0
■ Geoblocare: pentru utilizare în țările din Uniunea Europeană

Windows Phone: aplicația nu este compatibilă

Coduri de eroare

Posibilele coduri de eroare și alte detalii găsiți pe https://www.focussat.ro/live-tv/.

UPDATE 8 iulie 2020: Focus Sat: "Denumirea legală a companiei de care aparține brandul Focus Sat s-a schimbat în Canal+ Luxembourg S.à.r.l". Detalii găsiți AICI.


20 de comentarii despre subiectul „A fost lansată aplicația și platforma web Focus Sat Live TV”:
AndreiC

Bravo Focus Sat!

De ce "Bravo"?

1. Pentru ca aplicatia arata si merge foarte bine.
2. Pentru ca vei oferi aplicatia pe Smart TV.
3. Pentru ca va merge oriunde in UE.

Efectiv, nici nu mai ai nevoie de antena de satelit, poti vedea 50 canale pe tv smart direct cu aplicația. Sper sa se lanseze pe televizoare smart de la LG si de la Samsung, nu doar pe televizoarele smart cu Android.

PS: Sper sa devina disponibila aplicația si platforma pentru utilizare prin achiziție pe baza de abonament dedicat online, fara necesitatea de a avea un abonament pentru receptie cu antena de satelit.

Unknown

Aplicatia e deja lansata pe televizor Samsung.Pe alte televizoate nu stiu daca este.Eu am Samsung si am gasit-o dar nu o pot incerca sa vad daca functioneaza deoarece nu am abonament la Focus Sat.

Anonim

Pe LG cu WebOS 4, model 2018, 4K, eu nu gasesc aplicatia Focus Sat.

Unknown

Aplicația nu este disponibilă în țară dvs. (IT) Efectiv am nevoie de antenă!

Anonim

Confirm cele spuse de anonim.Pe LG tv 4K nu este aplicatia. Iar pe browser Chrome te loghezi dar nu se deschide. Este prea fresh probabil...peste 3 zile poate va merge.

Flo

O aplicație similara, aplicația UPC Direct Now a fost lansată în Ungaria. Acesta este oferita gratuit abonaților UPC Direct și oferă acces la până la 50 de canale lineare pe smartphone-uri, tablete și laptopuri. Este și singura aplicație, printre cele oferite de furnizorii de televiziune naționali din Ungaria, care este disponibilă pe televizoarele smart, în acest caz pe televizoare Samsung și Panasonic.

Funcțiile suplimentare ale aplicației, care rulează atât pe Android cât și pe iOS, includ funcționalitatea de redare de șapte zile.

Comentând lansarea, Cătălin Itu, managerul UPC Direct, Ungaria și România, a declarat: „Aplicația a fost dezvoltată de M7 Group pentru a îmbunătăți experiența de vizionare, bazată pe nevoile clienților”.

UPC Direct este operat de UPC DTH, membru al grupului M7 din Luxemburg.

Operațiunile acestuia din urmă includ si FreeSAT și Skylink în Cehia si Slovacia, precum și FocusSat în România.

Anonim

Deci pe LG sunt slabe sanse sa fie???? Doar pe Samsung si Panasonic?

Marius

AndreiC,
Bravo și nu prea. Chiar dacă nu mai trebuie să-ți instalezi antena de satelit, tot trebuie să plătești abonament pentru pachetul Familia + Mozaic, adică 47 de lei. Mie mi se pare foarte mult ca să ai acces la doar 50 de canale, pe care de multe ori urmărești publicitate întreruptă de mici bucăți de film și nu invers.
Apoi zice că pe smart tv ”Canalele aplicației Live TV pot fi vizionate pe teritoriul țării unde clientul și-a activat serviciul de televiziune prin satelit.” Poate că merge oriunde în UE, dar nu și pentru orice dispozitiv.
Da, e un serviciu suplimentar bine-venit, dar pe mine nu mă convinge să mă abonez la Focus Sat sau să plătesc în plus și pachetul Mozaic dacă aș fi avut până acum doar Familia.

AndreiC

Am spus ca sper sa devina disponibila aplicația si platforma pentru utilizare prin achiziție pe baza de abonament dedicat online, fara necesitatea de a avea un abonament pentru receptie cu antena de satelit Focus Sat.

Flutur

felicit această inițiativă și că se poate recepționa în spațiul comunității europene.felicitari foccussat.

Ovidiu

La Digi exista de mult aplicați Digi online unde văd toate programele din abonamentul meu fără nici un cost suplimentar.

Mihai

@Ovidiu, greșești. Eu sunt abonat Digi Tv și iți garantez că aplicația Digi Online nu are nici măcar jumătate din televiziunile din grila Digi.

În plus, aplicația Digi Online nu funcționează în străinătate și nici nu este disponibila pe televizoare Smart Tv de la Samsung, asa cum este cazul aplicației Focus Sat Live Tv.

Anonim

Am descarcat aplicatia ,am achitat pachetul Familia+Mozaic ,dar in UK nu se deschide.Samsung A50
Cu IP din afara nu merge,cel putin la mine.

Anonim

La mine merge in UK, in Luton, vezi ca e ceva de la tine sau de la reteaua ta. Incearca cu Wifi, nu cu reteaua mobila. Si incearca si pe PC sau laptop.

Costin

super cool ! tot asa !BRAVO focussat

Unknown

Nu gasesc nicio aplicatie pe magazin play.dati un link ceva.

Anonim

Pai e linkul in articol înainte de videoclip, dai click pe el.

Unknown

Aplicația merge dar pe web pe google chrome nu merge nici pe smart tv.o explicație?

Anonim

Pe smart tv doar Samsung este valabil deocamdata.

Anonim

In Grecia functioneaza fara probleme si la calculator si la mobil.Nu exista o restrictie de tara.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile