duminică, 8 martie 2020

Coronavirus contra Liga 1: meciurile au fost suspendate

Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca meciurile din Liga 1 să se joace fără spectatori în tribune, în condițiile regulamentului, și a comunicat scris celor 14 cluburi membre această hotărâre. În această situație, singura posibilitate a fanilor de a vedea meciurile din Liga 1 (care se vor juca fără spectatori în tribune) va fi prin intermediul televiziunilor. Mai jos găsiți comunicatul LPF trimis echipelor, precum și, pe această cale, mass-media și fanilor fotbalului românesc.


"Având în vedere măsurile preventive (adoptate de autoritățile competente ale Statului azi, 8 martie 2020) constând în interzicerea activităților ce presupun participarea a mai mult de 1000 de persoane, confirmate şi detaliate în urma discuției telefonice dintre Secretarul General al LPF - dl. Justin Ştefan şi şeful Departamentului pentru Situații de Urgența, Secretar de Stat MAI - dl. Raed Arafat, vă aducem la cunoștință că următoarele jocuri din Liga I vor fi organizate fără spectatori, în condițiile prevăzute de art. 59.2 din ROAF. Măsura se aplică imediat şi va fi adaptată în viitor în funcţie de evoluţia situaţiei şi deciziile autorităţilor Statului", se precizează în comunicatul LPF.

"Până în data de 31 martie se vor interzice toate activităţile care presupun un număr mai mare de 1000 de persoane. Pentru activităţi cu numar mai mic de 1000 de persoane, decizia se va lua la nivel local, cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică. Măsura vizează atât evenimentele publice cât şi pe cele private desfăsurate în interior şi evenimentele în aer liber", a explicat Arafat. Termenul poate fi prelungit şi după 31 martie 2020, în funcție de evoluția la nivel european si global a epidemiei de corona-virus.

UPDATE 12 martie 2020: "Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020.

Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice. Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România.

Așadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcție de evoluția situației la nivel național prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat și turneul final al Cupei României la futsal.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate.

De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herțegovina a fost anulată, la fel ca și meciurile de pregătire ale selecționatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acțiuni urmau să se desfășoare în luna martie”, a fost anunțat pe website-ul Federației Române de Fotbal.


9 comentarii despre subiectul „Coronavirus contra Liga 1: meciurile au fost suspendate”:
Anonim

Acești suporteri nu vor mai putea vedea meciurile respective din tribune și vor trebui să le vizioneze pe micul ecran.

Sorin

Dar ar putea sa organizeze meciurile cu sub 1000 de spectatori, împărțiți in grupuri separate, formate din maxim 10 fani, grupuri aflate la distanta de 5-10 metri unul de altul. Asa poate răspândirea coronavirusului ar fi limitata. Desigur, ar fi prea multa bătaie de cap. Deci va trebui sa le vedem la tv, asta e... Desi chiar daca ar fi transmise meciurile in 4K, deși nu sunt in 4K meciuri din Liga 1, tot nu ar fi atmosfera ca pe stadion.

Anonim

ce atmosferă sa fie? una cu virusi? stati acasa pana se diminueaza epidemia, e mai importanta sanatatea. merge sa le vedeti si la televizor, ce are? eu numai la tv ma uit la meciuri.

Anonim

deja se aplică: FCSB - UCV fara spectatori, acum la ora asta pe Look Plus... lool... am vazut-o si pe asta! sa vezi ce liniște e in tribune când se marchează gol :-)

Anonim

pai poza din stire e chiar din meciul asta. se vede ca tribunele sunt goale.

Anonim

Asta se intampla cand un Dorel chinez se joacă cu eprubetele într-un laborator secret.

Anonim

Sa nu mai difuzeze nici un meci pana ce se termina cu acest virus.

Sorin

Păi care ar fi logica? Adică nu se joacă cu spectatori pe teren, și mai vrei sa nu mai fie difuzate nici la televizor? :-) Te deranjează că nu vezi în transmisia tv spectatori în tribune? Sau care e problema de nu vrei sa mai fie transmise meciurile nici la tv? :-) Să joace ei acolo singuri pe teren și sa nu ii vadă nimeni, nici măcar la tv ? :-) Si cu drepturile de televizare plătite, milioane de euro, ce facem? Le returnezi tu? :-)

SufletCălătorOfficial

Nici sezonul viitor nu merg la meci cu atatea restrictionari si transferuri in timpul sezonului. Mie imi convine sa nu platesc bilet, asa pierd cluburile multi bani din vanzarea biletelor.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile