duminică, 1 martie 2020

Prima transmisie din Marea Britanie în 8K a unui eveniment sportiv în direct

BT Sport și Samsung au anunțat că au furnizat prima transmisie de testare din Marea Britanie în 8K a unui eveniment sportiv în direct, difuzând meciul din UEFA Europa League dintre Arsenal și Olympiacos (de pe stadionul Emirates) printr-un un feed dedicat BT Sport 8K, livrat pe televizoare Samsung QLED 8K.


Samsung a prezentat meciul pe un televizor QLED 8K TV, despre care a spus că "oferă o perspectivă asupra viitorului tehnologiei de divertisment, furnizând o experiență de vizionare fără precedent. Cu o rezoluție de patru ori mai mare decât cea 4K, cu cei 33 de milioane de pixeli ai HDR10+, Samsung QLED 8K TV oferă o perfecțiune a imaginii care îi face pe telespectatori să se simtă ca parte a acțiunii".

Pe televizorul de 82 inch a fost prezentat un feed elaborat 8K necomprimat, care a totalizat 48 Gbps la o rezoluție 7680 × 4320 pixeli cu 50 fps. Latența a fost de o secundă între ceea ce se întâmpla pe teren și ceea ce a fost prezentat pe televizorul 8K.

În centrul acțiunii s-a aflat sistemul de camere UHC-8300 de la Sony, care permite televiziunilor precum BT Sport să capteze imagini simultan în rezoluție 8K, 4K și HD, atât în ​​format HDR cât și în format SDR. Difuzarea meciului în 8K HDR a implicat transmisia materialelor necomprimate de la acest sistem de camere Sony cu ajutorul patru cabluri cu interfață digitală serială (SDI) care oferă 12 Gbps lățime de bandă fiecare.

"De 50 de ani, Samsung a fost pionier în producția de televizoare. De la lansarea primului televizor digital în 1998, cel mai subțire tv din lume în 2002, primul ecran LCD cu două fețe în 2006 și apoi unul dintre cele mai mari progrese ale noastre de până în prezent, fiind prima companie care a adus televizoare 8K în Marea Britanie în 2018, am demonstrat că nu ne oprim niciodată când vine vorba de a realiza inovații semnificative care ar putea îmbunați modul în care oamenii consumă conținut. Este extraordinar că putem adăuga prima transmisie sportivă publică în direct în 8K din Marea Britanie pe această listă", a comentat Dan Hastings, director TV și AV la Samsung UK.

"BT Sport are o istorie bogată în industria inovațiilor de difuzare, pentru a oferi clienților noștri cea mai bună experiență de vizionare în Marea Britanie. Amintim lansarea în sezonul trecut a primului serviciu HDR din lume, BT Sport Ultimate. Transmisia de astăzi, în parteneriat cu Samsung, continuă misiunea BT de a-i duce pe telespectatorii noștri în inima sportului și de a le oferi cea mai bună experiența de vizionare", a adăugat Jamie Hindhaugh de la BT Sport.

UPDATE 7 aprilie 2022: British Telecom a transmis în premieră, în mod public pentru abonații din Marea Britanie, un eveniment sportiv în 8K HDR în direct. Detalii găsiți AICI.


3 comentarii despre subiectul „Prima transmisie din Marea Britanie în 8K a unui eveniment sportiv în direct”:
Anonim

Peste vreo 10 ani vom avea și noi 8K...

Giony

Și care e problema? Cred că ești un tânăr, griji sa-mi fac eu că am 76 de ani.

Anonim

Da așa este poate, peste 10 ani.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile