joi, 7 aprilie 2022

BT Group a transmis în premieră pentru abonații din Marea Britanie un eveniment sportiv în 8K HDR în direct

BT Sport a oferit cu succes prima transmisie în direct în 8K pentru telespectatorii din Marea Britanie a unui eveniment sportiv. Furnizorul de servicii de televiziune cu plată BT Group (fostul British Telecom) a anunțat că pe 26 martie 2022 a transmis partida din Gallagher Premiership Rugby dintre Saracens - Bristol Bears, în direct în 8K.

Chiar dacă a subliniat ca nu a lansat deocamdată un serviciu tv 8K permanent, testele publice i-au permis radiodifuzorului să verifice capacitățile de producție pentru transmisiile live 8K HDR. Transmisia a inclus nu doar meciul in sine, ci și pachetul grafic, reluările, inclusiv inserarea de publicitate.

Transmisia evenimentului sportiv a fost susținută de o serie de parteneri ai BT Sport. BT Media & Broadcast a oferit conexiunea dintre stadion și BT Sport Stratford Studios, iar Sony Image Products and Solutions Europa a furnizat două camere UHC-8300 și un server PWS-4500. Samsung Electronics a furnizat studiourilor BT Sport Stratford televizoare QN800 Neo QLED 8K, în timp ce EMG UK a furnizat carul de transmisie 8K și facilitățile de la locația evenimentului sportiv. Transmisia a utilizat codificatorul de distribuție și streaming Synamedia 8K, precum și un server dedicat, dar și codificatoarele și decodoarele Appear 8K integrate în rețeaua de difuzare smart Vena.

"BT Sport continuă să fie lider în industrie prin inovații care oferă clienților noștri cea mai bună experiență de vizionare a evenimentelor sportive din Marea Britanie. Fie că este vorba de lansarea în sezonul trecut a funcțiilor Matchday Experience din aplicația noastră sau de testele recente de vizionare în realitate augmentată prin 5G, avem misiunea de a ne aduce telespectatorii în mijlocul acțiunii din lumea sportului", a precizat directorul operațional al BT Sport, Jamie Hindhaugh.

Noul test public se bazează pe testele 8K desfășurate în anul 2020, în care BT Group a colaborat cu Samsung pentru prima transmisie sportivă în direct 8K în Marea Britanie, difuzând în mod intern și pe anumite televizoare selectate meciul de fotbal din UEFA Europa League dintre Arsenal și Olympiacos.


Niciun comentariu despre subiectul „BT Group a transmis în premieră pentru abonații din Marea Britanie un eveniment sportiv în 8K HDR în direct”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile