vineri, 15 mai 2020

Adrian Tomșa: Confirmare a preluării Prima Tv și a tranziției acestei televiziuni la HD. Licențele Agro Tv / Agro Tv HD, preluate de SC Agro Tv Network SRL. Look Plus va deveni probabil post tv generalist pentru publicul masculin.

În ședința de ieri a CNA a fost discutată nota cu privire la solicitările de cedare/preluare a licențelor audiovizuale acordate pentru difuzarea pe satelit și rețele de comunicații electronice a serviciilor de programe AGROTV / AGROTV HD din București de către SC CLEVER MEDIA NETWORK SRL către SC AGRO TV NETWORK SRL.

SC CLEVER MEDIA NETWORK SRL are ca acționariat (conform bazei de date și a certificatului constatar) pe Tomșa Gheorghe Adrian (99,99%) și Gongolea Victor (0,01%).  Certificatul de atestare fiscală din data de 21.04.2020 atestă că societatea este fără datorii.

SC CLEVER MEDIA NETWORK SRL mai deține următoarele licențe audiovizuale:
 - LOOKSPORT / LOOKSPORT HD (TV-C și S-TV, autorizate)
 - LOOK 4K (TV-C, neautorizat)
 - LOOKSPORT 2 / LOOKSPORT 2 HD (TV-C autorizat)
 - LOOKSPORT 3 / LOOKSPORT 3 HD (TV-C autorizat)
 - LOOK PLUS / LOOKPLUS HD (TV-C și S-TV, autorizate)
 - PROFIT.RO / PROFIT RO HD (TV-C, autorizat)

AGROTV / AGROTV HD din București are două licențe audiovizuale:
-  TV-C 618/14.12.2011, cu modificările ulterioare. Licența expiră în data de 28 02 2021. Formatul de principiu este tematic: agricultură. Zona de difuzare este formată din Romania, Republica Moldova și Ungaria. Formatele de difuzare specificate în notă sunt SD și HD.
- S-TV 314/18.09.2014. cu modificările ulterioare. Licența expiră în data de 19.02.2024. Formatul de principiu este tematic: agricultură. Zona de difuzare este formată din Romania și Europa. Formatele de difuzare specificate în notă sunt SD și HD.

Structura serviciilor de programe, actualizată la 12 ianuarie 2016, rămâne nemodificată (producție proprie 75%, producții audiovizuale ale altor producători 25%; programe de informare 65%, programe educative 12%,  programe culturale 12 %).

Orarul de difuzare este de 24 ore / zi (reluări luni-vineri, aproximativ 12 ore/zi, sâmbăta aproximativ 14 ore/zi; duminica aproximativ 7 ore/zi).

SC AGRO TV NETWORK SRL are ca acționariat (conform certificatului constatator din 23.04.2020) pe Tomșa Gheorghe Adrian (75%), Pop Tudor Mircea (13%) și pe Lăpușan Sorin Emil (12%).  Certificatul de atestare fiscală din data de 14.04.2020 atestă că societatea este fără datorii. Societatea nu deține alte licențe audiovizuale.

Aceasta prezentare de mai sus a fost citită în ședință de Frînculescu Răzvan Nicolae, șef al Biroului de Licenţe Autorizări de la Consiliul National al Audiovizualului. După ce a prezentat informațiile, șeful Biroului de autorizări a fost întrebat, probabil pentru a destinde atmosfera, de către Monica Gubernat, președintele CNA: "Pot sa vă întreb, domnule Frînculescu, dacă mai avem spațiu să depozităm toate modificările de la Clever și de la Agro? Sunt așa multe că le-am..."

"Și să vezi acum, că acum au luat Prima (nr: televiziunea românească Prima Tv), stai sa vezi acum, până o așează pe Prima printre Look, Profit, Agro...", a răspuns Radu Herjeu, membru titular al Consiliului Național al Audiovizualului.

"Așteptăm documentele. Până la urmă este treaba dânșilor. Am văzut prezență...", a finalizat discuția adiacentă Monica Gubernat, referindu-se la prezența online în ședință a lui Adrian Tomșa.

"Bună ziua. Adrian Tomșa sunt. Solicitarea noastră vine în contextul pandemiei cu noul coronavirus, care aproape ne-a obligat sa restructurăm ad-hoc strategia, cel putin pe moment. Este o chestiune pur organizatorică la nivel de grup. În consecință, Clever Media, care deține mai multe licențe și posturi care furnizează un conținut preponderent sportiv, va trebui în urmatoarea perioadă să se axeze și să prioritizeze restartarea din domeniul acesta. Știți probabil că multe competiții sportive, pentru care noi aveam drepturi, au fost suspendate, urmând a fi reluate competițiile, de la caz la caz, începând cu luna iunie", a explicat Tomșa.

"Sunt curios cum veți poziționa Prima între celelalte posturi ale holdingului de presa", a intervenit din nou Herjeu, revenind la subiectul televiziunii Prima Tv.

"E semnat contractul, urmează să parcurgem procedura la Consiliului concurenței și apoi la dvs, pentru avizarea tranzacției. Vor trebui făcute schimbări la Prima Tv din punct de vedere tehnic: este necesar sa o aducem la nivel HD. Editorial nu vrem sa face schimbări radicale. Vrem sa menținem Prima Tv ca post generalist, poate un pic refresh-uit cu anumite producții pe care le avem în calcul. Nu vrem sa ducem postul într-o zonă cu mai multe știri, ci sa rămână în zona de generalistă, de divertisment', a mai explicat Tomșa.

"Dvs. mai aveți televiziuni generaliste: Look Plus și Look 4K", a spus Herjeu.

"Pentru Look Plus, probabil vom analiza dacă îl ținem ca generalist sau îl targetăm către o zona generalist masculină. Dar va fi acolo în continuare mult sport", a răspuns Adrian Tomșa.

Solicitările au fost aprobate în unanimitate de către membrii CNA.

UPDATE 27 iunie 2020: Consiliul Concurentei analizează preluarea televiziunii Prima TV de către Clever Business Transilvania. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 27 august 2020: Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Prima Tv de către Clever Media SRL. Detalii găsiți AICI.


UPDATE 8 septembrie 2020: CNA a aprobat transferul  licenței Prima Tv către Clever Media și transformarea formatului de emisie din SD în HD și SD.

UPDATE 4 decembrie 2020: Prima Tv emite online, afișând acronimul "HD", pe website-ul propriu. Detalii și imagini găsiți AICI.

UPDATE 7 decembrie 2020: Prima Tv HD a intrat în grila de cablu tv digital a operatorului Vodafone România. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 7 decembrie 2020, ora 18:00: Televiziunea Prima Tv a fost inclusă și în grila de televiziune digitală prin cablu a Digi / RCS RDS. Detalii găsiți AICI.


22 de comentarii despre subiectul „Adrian Tomșa: Confirmare a preluării Prima Tv și a tranziției acestei televiziuni la HD. Licențele Agro Tv / Agro Tv HD, preluate de SC Agro Tv Network SRL. Look Plus va deveni probabil post tv generalist pentru publicul masculin.”:
Anonim

Foarte bine, sa treacă Prima Tv la HD. Pentru mine e unul din cele 10-15 posturi pe care le urmăresc. Dar sunt sigur ca dacă nu prelua Tomsa, nu mai treceau niciodata la HD.

Anonim

De vreo 10 ani tot trece la HD, dar nu mai ajunge :)

Anonim

Look TV a fost de toate felurile, regional, de sport, acum se vrea genearalist. Cu schimbări atât de hazardate, îi va fi imposibil să își formeze o audiență mai importantă.

Anonim

Vrei sa spui se aproape 6 ani. Acum aproape 6 ani, Burci promitea aceasta. Dar acum este alt proprietar, cu resurse foarte suficiente pentru că trecerea la HD sa fie ceva super ușor de realizat.

Radulescu

Când trec HD Prima tv ?

Anonim

Când va dori Adrian Tomșa.

Anonim

Nu m-am mai uitat la Prima de cand era Vrei sa fii miliardar.

Anonim

Poate vreodată, că niciodată, Prima va trece la HD. Cândva ar fi contat. Acum chiar nu mai contează, oferta HD fiind deja destul de bogată.

Anonim

Orice post HD e binevenit, iar Prima Tv difuzează conținut acceptabil.

Unknown

Imi place postul pentru filmele de dupa masa

Anonim

Look reușește să stea în centrul atenției doar prin desele schimbări de look. Mare agitație pentru nimic.

Flutur

și cu Cîrcotași,unde îi putem urmări sau măcar să treacă la pro tv

Anonim

Cârcotașii rămân tot la Prima Tv.

Unknown

Bună,sunt un pasionat de tv satelit. Întrebarile mele sunt : Prima tv va rămâne ca până acum FRII sau se va cripta ? Şi pe ce satelit va emite?

Anonim

Nu se știe.

Anonim

Pentru Uknown. Sunt doua posibilitati. Fie va ramane FTA (la liber) si se va trece la HD poate va trebuii sa modifici SR (Symbol Rate) nu ar fi exclus sa fie dubluri PRIMA TV si PRIMA TV HD. Sau se va coda. Pana nu anunta oficial PRIMA TV nu stim nimic. Desi nu ma uit la Prima TV ca nu gasesc emisiuni care ma intereseaza dar mai bine l-ar lasa la liber. Dar daca ramane la liber cred ca tot pe Intelsat 60E va ramane.

Anonim

Vine septembrie și ... nimic. Acum și puținii creduli s-au lămurit cum e cu Prima HD. Rămâne ca la început.

Anonim

Pai cine a zis că din septembrie? Imaginația ta?

Cristian

Anonim cu septembrie, de abia astazi a aprobat Consiliul Concurentei preluarea Prima Tv, totul a fost blocat pana acum:

https://www.hdsatelit.com/2020/08/consiliul-concurentei-autorizat.html

Anonim

Aceeasi Marie cu alta palarie. Vor ramane toate la fel, cu bune sau cu mai putin bune.

Cristy

PRIMA TV a inceput sa de filme mai noi

Anonim

Filme noi la rezoluții vechi.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile