sâmbătă, 27 iunie 2020

Consiliul Concurenței analizează preluarea televiziunii Prima TV de către Clever Business Transilvania

Consiliul Concurenței a anunțat pe 24 iunie 2020 că analizează tranzacția prin care compania Clever Business Transilvania S.R.L. preia postul de televiziune Prima TV.


Clever Business Transilvania S.R.L., companie controlată de omul de afaceri Adrian Tomșa, va achiziționa de la Prima Broadcasting S.R.L., companie aflată în reorganizare, activitatea aferentă postului generalist de televiziune Prima TV, în temeiul unui contract de transfer de activitate.

Adrian Tomșa deține mai multe investiții în România, dintre care canalele TV Look (LookPlus și LookSport), AgroTV și Profit.ro, dar și paginile web Looksport, Lookplus, Lookmedica, Agrotv și Profit.ro.

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

"E semnat contractul, urmează să parcurgem procedura la Consiliului concurenței și apoi la dvs, pentru avizarea tranzacției. Vor trebui făcute schimbări la Prima Tv din punct de vedere tehnic: este necesar sa o aducem la nivel HD. Editorial nu vrem sa face schimbări radicale. Vrem sa menținem Prima Tv ca post generalist, poate un pic refresh-uit cu anumite producții pe care le avem în calcul. Nu vrem sa ducem postul într-o zonă cu mai multe știri, ci sa rămână în zona de generalistă, de divertisment', a explicat omul de afaceri Adrian Tomșa într-o ședința a CNA de la jumătatea lunii mai a acestui an.

Autoritatea de concurență va evalua această tranzacție în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin email la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă, la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 25, în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

UPDATE 27 august 2020: Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Prima Tv de către Clever Media SRL. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 8 septembrie 2020: CNA a aprobat transferul  licenței Prima Tv către Clever Media și transformarea formatului de emisie din SD în HD și SD.

UPDATE 4 decembrie 2020: Prima Tv emite online, afișând acronimul "HD", pe website-ul propriu. Detalii și imagini găsiți AICI.

UPDATE 7 decembrie 2020: Prima Tv HD a intrat în grila de cablu tv digital a operatorului Vodafone România. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 7 decembrie 2020, ora 18:00: Televiziunea Prima Tv a fost inclusă și în grila de televiziune digitală prin cablu a Digi / RCS RDS. Detalii găsiți AICI.


11 comentarii despre subiectul „Consiliul Concurenței analizează preluarea televiziunii Prima TV de către Clever Business Transilvania”:
Anonim

Ar fii frumos dacă Prima Tv ar trece la calitate FullHd și să fie cît mai multe emisiuni de divertisment și de bună calitate.

Anonim

Cumpărarea Prima TV de către un grup mai potent financiar este binevenit. Unii spun că cei de la Prima au anunțat de 10 ani, alții de 8 sau 6 ani trecerea la HD, dar ce mai contează, sunt mulți iar dezamăgirea a rămas. Aparenta lipsă de seriozitate se datorează probabil lipsei de bani. De aceea, venirea unui nou investitor ar trebui să fie ceva de bine.

Anonim

Dacă Prima tv vă fii preluat de Adrian Tomsa clever media clar sigur va fi codat ca celelalte posturi Look...

Sorin

Posturile Look nu sunt de exemplu codate pe cablu la RCS RDS. Dacă te referi la distribuția pe satelit, nu ai de unde să știi ce decizie vor lua, cu excepția cazului ca lucrezi tu pentru Tomsa și ți-a zis ca vor coda distribuția Prima Tv prin satelit.

Unknown

de cînd va emite HD?

Anonim

Asta dacă va primi acordul consiliului concurentei

Anonim

Nu am auzit că nu și-a dat acordul Consiliul concurenței din Romania pentru achiziția unei televiziuni până acum.

Anonim

Posturile Look sunt transmise la liber in reteaua Digi, dar numai in versiune SD (HD nici nu a fost introdus). Audienta lor la Digi e slaba pentru ca de obicei dubleaza continutul canalelor Digisport care in plus sunt si HD. E bine de stiut care este motivul pentru care la Digi canalele Look nu se platesc, in timp ce in alte rețele costă.

Anonim

In reateaua DIGI nu se platesc si nu exista variantele HD pentru ca Zoltan Tesari proprietarul DIGI si Adrian Tomsa proprietarul posturilor LOOK sunt prieteni si partajeaza anumite transmisii sportive pe LOOK si DIGI Sport.

Anonim

Posturile Look sunt codate în sistem conax pe satelit

Anonim

LOOK si DIGI nu au nici o legătură unii cu ceilalți. Nici prieteniile nu funcționează când vine vorba de afaceri, vorba aceea, "frate, frate, dar brânza-i pe bani".

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile