miercuri, 17 iunie 2020

Poziția Google în urma deciziei CNCD privind denumirea eronată a Catedralei Mântuirii Neamului pe Google Maps

Reprezentanții Google România au remis către hdsatelit.com poziția companiei în urma deciziei Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de astăzi, 17.06.2020:

"Atunci când este raportată o problemă pe Google Maps, acționăm pentru a corecta eroarea cât de repede putem. Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Așteptăm să primim decizia oficială a CNCD, iar apoi vom evalua următorii pași. Google încurajează conținutul generat de utilizatorii, pentru ca Google Maps să reflecte lumea reală. Pe măsură ce tot mai multe persoane contribuie la Google Maps, continuăm să ne concentrăm pe a împiedica pe cei care încalcă politicile noastre, folosind o combinație de tehnologie și evaluare umană pentru a elimina conținut nedorit" au declarat reprezentanții Google.

Ca background, la următoarea adresă găsiți informații generale despre cum utilizatorii pot face contribuții pe Google Maps: https://www.blog.google/products/maps/google-maps-101-how-contributed-content-makes-maps-helpful/

CNCD (Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării), întrunit în ședința de soluționare a petițiilor din data de 17 iunie 2020, a adoptat hotărârea că "decizia Google București de a nu lua nicio măsură și de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului pe aplicația Google Maps reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 10.000 lei. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi). Colegiul director obligă partea reclamată să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile. Se recomandă ca în viitor Google București să informeze acționariatul privind situații similare, să traducă codul de conduită și în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română)."


Top 5 articole în ultimele 7 zile