vineri, 24 iulie 2020

Arianespace va lansa remorcherul MEV-2, plus încă doi sateliți

Arianespace a confirmat că va efectua o nouă lansare săptămâna viitoare, pe 28 iulie 2020, de la ora locală 17:29 (UTC 21:29), din Guyana Franceză.
Satelitul BSAT-4b va crește considerabil capacitatea de transmisie a Japoniei pentru emisii 8K și 4K de la poziția orbitală 110° Est. Satelitul a fost inițial planificat să ajungă pe orbită pentru transmisii de la Jocurile Olimpice care erau programate sa aibă loc în acest an, dar lansarea a întârziat.

Satelitul BSAT-4b, construit de Maxar Technologies, împreună cu satelitul Galaxy 30 (va fi poziționat la 125° Vest) pentru Intelsat, vor călători spre orbita geostaționară împreună cu un alt "pasager".

Cel de-al treilea pasager (și care este interesant pentru România) este denumit în mod obișnuit "remorcher spațial", dar este cunoscut tehnic ca vehicul pentru extinderea misiunii pe orbită a sateliților. Este de fapt al doilea remorcher MEV, primul fiind lansat anul trecut și conectat cu un satelit anul acesta.

Northrop Grumman a construit atât satelitul Intelsat, cât și remorcherul MEV-2.

Remorcherul MEV2 se va conecta la satelitul Intelsat 10-02, care operează la 1 grad Vest. Intelsat 10-02, utilizat inclusiv de servicii DTH din România, a fost lansat în anul 2004. MEV-2 va prelungi durata de utilizare comercială a acestui satelit cu încă 5 ani.


UPDATE 13 aprilie 2021: Mission Extension Vehicle-2 (MEV-2) a andocat la satelitul Intelsat 10-02. Detalii găsiți AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Arianespace va lansa remorcherul MEV-2, plus încă doi sateliți”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile